προβλημα με 8500gt ---> samsung 32 lcd

Tasoskio

Established Member
21 June 2006
123
καλημερα παιδια !

εχω ενα προβλημα και θελω την πολυτιμη βοηθεια σας!
αγορασα μια καρτα γραφικων sparkle 8500gt 256mb /hdcp/hdtv/ dvi - vga

το προβλημα μου ειναι οτι οταν συνδεω το pc με την tv (samsung 32 lcd) μεσω vga η αναλυση που περνω μεγιστο ειναι 1366χ768 και η εικονα ειναι καταπληκτικη, αλλα οταν συνδεω το pc me thn tv μεσω καλωδιου dvi --> hdmi, τοτε αρχιζουν τα περιεργα που δεν καταλαβαινω. οι αναλυσεις που περνω απο την καρτα γραφικων ειναι ¨1024χ768 ,1280χ720, 1600χ1200 ,
1920χ1080
το προβλημα ειναι οτι στις αναλυσεις¨1024χ768 ,1280χ720, 1920χ1080 οι εικονα ειναι ΑΠΑΙΣΙΑ.
οποτε ερχομαι και ρωταω δεν μπορω να παρω απο το dvi---> hdmi αναλυσεις οπως της vga?
εαν οχι πως θα διορθωσω την εικονα για να μην τα βλεπω τοσο χαλια οταν δουλευω windows xp.

το πλαισιο μου ειπε να κατεβασω καινουργιους drivers για να διορθωθει το προβλημα κατι το οποιο το εκανα αλλα δεν εχω δει διαφορα!!!!

ευχαριστω πολυ

Κατά πάσα πιθανότητα η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει ανάλυση 1366 χ 768 από την είσοδο HDMI (σύνηθες φαινόμενο). Αν ισχύει αυτό, δεν θα το διορθώσει κανένας driver. Διάβασε το manual της τηλεόρασης για τις αναλύσεις που υποστηρίζει από κάθε είσοδό της.

εαν υσχυει αυτο που λες ( πιθανοτατα) γιατι στην αναλυση των 1280χ720 η εικονα ειναι χαλια ! χρωματα - γραμματα sto desktop ?

Γιατί οποιαδήποτε ανάλυση εκτός της πραγματικής της τηλεόρασης (1366 χ 768 στην περίπτωσή σου) ενεργοποιεί το scaler της τηλεόρασης το οποίο τα κάνει κυριολεκτικά σαλάτα στο desktop.

Κάνε τη σύνδεση με VGA να ξεμπερδεύεις.

καλημερα παιδια !

εχω ενα προβλημα και θελω την πολυτιμη βοηθεια σας!
αγορασα μια καρτα γραφικων sparkle 8500gt 256mb /hdcp/hdtv/ dvi - vga

το προβλημα μου ειναι οτι οταν συνδεω το pc με την tv (samsung 32 lcd) μεσω vga η αναλυση που περνω μεγιστο ειναι 1366χ768 και η εικονα ειναι καταπληκτικη, αλλα οταν συνδεω το pc me thn tv μεσω καλωδιου dvi --> hdmi, τοτε αρχιζουν τα περιεργα που δεν καταλαβαινω. οι αναλυσεις που περνω απο την καρτα γραφικων ειναι ¨1024χ768 ,1280χ720, 1600χ1200 ,
1920χ1080
το προβλημα ειναι οτι στις αναλυσεις¨1024χ768 ,1280χ720, 1920χ1080 οι εικονα ειναι ΑΠΑΙΣΙΑ.
οποτε ερχομαι και ρωταω δεν μπορω να παρω απο το dvi---> hdmi αναλυσεις οπως της vga?
εαν οχι πως θα διορθωσω την εικονα για να μην τα βλεπω τοσο χαλια οταν δουλευω windows xp.

το πλαισιο μου ειπε να κατεβασω καινουργιους drivers για να διορθωθει το προβλημα κατι το οποιο το εκανα αλλα δεν εχω δει διαφορα!!!!

ευχαριστω πολυ

Πες και ποια samsung 32 έχεις...

Εχω επίσης 8500GT, και samsung 32 S71B... Και συνδεδεμένη φυσικά με VGA καλώδιο. Eχω δοκιμάσει και DVI <-> hdmi, αλλά απλά δεν μπορεί να κάνει 1:1, όπως τα γράφεις.

υγ. Το γράφει και το μάνουαλ μου ότι η hdmi της ΔΕΝ είναι κατάλληλη για σύνδεση με PC, και όντως μέσω αυτού δεν μπορεί να δει την φυσική της ανάλυση το ΠιΣϊ..

εχω την samsung 32RB

μαλλον εχετε ολοι δικιο! γιατι διαβασα και εγω sto manual οτι δεν υποστηριζει συνδεση με pc απο hdmi!
δηλαδη δεν γινεται να παιξω high definition απο το pc με ψηφιακο καλωδιο.
κριμα το καλωδιο που ειχα αγορασει 56 ευρω

Mην ανυσηχείς, και με απλό VGA καλώδιο, αλλά δίνοντας αναλυση 1360χ768 η εικόνα που θα δεις είναι πολύ καλή...