Πρόβλημα με ADSL

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Εδώ και ένα χρόνο έχω σύνδεση ADSL της HOL
με router το wifi της Fritzbox.

Τους τελευταίος μήνες μου κάνει το εξής πρόβλημα:
όταν με καλεί κάποιος ή όταν πάω να πάρω τηλέφωνο
η σύνδεση στο internet χάνεται για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα
και μετά επανέρχεται μόνη της. Τί μπορεί να φταίει?

Σημειώνω ότι το σπίτι έχει 2 μόνο πρίζες τηλεφώνου.
Στην μία είναι συνδεδεμένο μόνο το router
και στην άλλη ένα ασύρματο τηλέφωνο.

H pstn γραμμή θέλει φίλτρο το οποίο βάζεις πριν την τηλεφωνική συσκευή (το dsl modem μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα του τηλεφώνου). H isdn γραμμή θέλει slitter.

H pstn γραμμή θέλει φίλτρο το οποίο βάζεις πριν την τηλεφωνική συσκευή (το dsl modem μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα του τηλεφώνου). H isdn γραμμή θέλει slitter.

Να το πάρουμε από την αρχή γιατί μπερδεύτηκα:BDGBGDB55:

Η γραμμή που έχω είναι pstn.
Το dsl modem/router το έχω συνδέσει κατευθείαν στην μία πρίζα του σπιτιού.
Το ασύρματο τηλέφωνο το έχω συνδέσει κατευθείαν στην άλλη πρίζα του σπιτιού.

Τί πρέπει να κάνω? Τί φίλτρο χρειάζομαι και που το πουλάνε?

To "φιλτρο DSL" το βρισκεις στον ΟΤΕ και στα καλα καταστηματα με τηλεφωνα ή ηλεκτρονικα.

Συνδεεις το τηλεφωνο (ασυρματο ή οχι) πανω στο φιλτρο και μετα το φιλτρο στην πριζα τηλεφωνου.

θα πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και θα ζητήσεις ένα φιλτράκι dsl. 5 κάνει περίπου. Το χρειάζεσαι, γιατί κόβει τις συχνότητες της γραμμής που χρησιμοποιεί το dsl modem, και δεν αφήνει να παρεμβάλεται σε αυτές το τηλέφωνό σου. Το βάζεις αμέσως πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή σου.

Παντως οταν συνεδεσα μια dsl μεσω pstn σε μια φιλη, οι οδηγιες ελεγαν συνδεστε την γραμμη κατευθειαν στο ρουτερ, κι αν εχετε αλλες συσκευες σε αλλες πριζες του σπιτιου, βαλτε σε καθε μια απο αυτες απο ενα φιλτρο.

Νομιζω 1 δινουν μαζι, κι αν θελεις κι αλλα, πρεπει να τα παρεις εξτρα !

Σας ευχαριστώ όλους.-bye- -bye-

Εάν θυμάμαι καλά το κουτί της HOL είχε μέσα
μόνο ένα splitter της κακιάς συμφοράς το οποίο
κατάργησα αμέσως γιατί μου έκανε άλλες ιστορίες.

Εγώ στο πακέτο της Τ(ρ)ελλάς δεν είχε μέσα φίλτρα για το τηλ παρά μόνο ένα splitter της crypto. Αγόρασα 2 φίλτρα για dsl από οτε των 3 περίπου ευρώ το καθένα κ μια χαρά γιατί πριν πράγματι έκανε διακοπές η σύνδεση.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ADSL

Εγώ στο πακέτο της Τ(ρ)ελλάς δεν είχε μέσα φίλτρα για το τηλ παρά μόνο ένα splitter της crypto. Αγόρασα 2 φίλτρα για dsl από οτε των 3 περίπου ευρώ το καθένα κ μια χαρά γιατί πριν πράγματι έκανε διακοπές η σύνδεση.

Μιχάλη από ΟΤΕShop τα πήρες?

Το δικό μου πακέτο της hol είχε και ISDN splitter και PSTN filter. Νομίζω το δεύτερο ήταν μαύρο. Είσαι σίγουρος ότι δοκίμασες το σωστό;

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ADSL

Το δικό μου πακέτο της hol είχε και ISDN splitter και PSTN filter. Νομίζω το δεύτερο ήταν μαύρο. Είσαι σίγουρος ότι δοκίμασες το σωστό;

Το ISDN splitter της κακιάς συμφοράς το θυμάμαι,
για το PSTN filter δεν παίρνω και όρκο. Θα πρέπει
να ξεθάψω το κουτί.

Πάντως πήγα και πήρα φίλτρο και τα προβλήματα
διακοπών λύθηκαν.

-bye- -bye-

Είναι θέμα συνδεσμολογίας... Μπορείτε από την είσοδο της dsl στο σπίτι,μέσω ενός spliter να τροφοδοτήσετε όλες τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού χωρίς επιπλέον φίλτρα... Αν δενπαρεμβάλλετε φίλτρο στην είσοδο της γραμμής στο σπίτι, πρέπει σε κάθε πρίζα να βάζεις φιλτρο για να έχεις τηλέφωνο...