προβλημα με αναπαραγωγη blue-ray σε HTPC με 6950

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλημερα.
Εχω προβλημα με αναπαραγωγη blue-ray στο HTPC μου με 6950
και το ΤΜΤ 5

Ειναι με Ι5 επεξεργαστη και ΑΤΙ 6950 και συνδεση με ΗDMI απευθιας με μια 3D TV LG LW5500 και κατεβασμενους τους τελευταιους drivers catalyst 10.6

Οταν ανοιγω το προγραμμα το ΤΜΤ5 τοτε αυτοματα αλλαζει η αναλυση στο PC Και απο 1080Ρ πεφτει σε 1000Ρ και εκτος απο αυτο , η εικονα δεν καταλαμβανει ολοκληρη την οθονη αλλα διμιουργουντε κενα και στα πλαγια και πανω - κατω.

την ωρα που ειναι ανοιχτο το TMT 5 δοκιμαζω αυτοματα να ξανα ανεβασω την αναλυση αλλα μου κλεινει και μου πεταει μυνημα οτι εχουν προβλημα οι drivers και οτι θελουν αναβαθμιση. το θεμα ειναι ομως οτι εγω εχω κατεβασμενους τους τελευταιους drivers.

Ομως στο powerDVD 11 δεν μου το διμηουργει αυτο το προβλημα. παιζει κανονικα χωρις να χαλαει η αναλυση, αλλα δυστηχως δεν μπορω να το χρησιμοποιησω γιατι για καποιον περιεργο λογω το powerdvd 11 , δεν μπορει να μου ενεργοποιησει το 3D στις ταινιες.

Σας παραθετω και φωτογραφιες μηπως μπορεσετε και με βοηθησετε για το τι μπορει να φταει...

και λιγο καλυτερα

στην πρωτη ειναι αφου ανοιγω το tmt5 και παω να δω απο τις ρυθμισεις την αναλυση
η δευτερη ειναι οταν προσπαθω να αλλαξω εγω παλι την αναλυση σε 1080Ρ ενω παιζει το τμτ5
και η τριτη οταν δοκιμαζω με το powerdvd11 να ενεργοποιησω το 3D , ενω στο ΤΜΤ5 μου ενεργοποιει το 3D αυτοματα στην ταινια κανονικα.

Έχεις προσθέσει το 1080p/24Hz στις διαθέσιμες αναλύσεις του CCC? Μην χρησιμοποιείς τα HDTV modes για αλλαγή ανάλυσης, βάζει κάτι περίεργα έτσι.

Έχεις ρυθμίσει το overscan για όλους τους συνδυασμούς ανάλυσης/ρυθμούς ανανέωσης που χρησιμοποιείς;

στα basics μονο μεχρι 1600 φτανει, στα hdtv modes εχει και 1080ρ/24 , το προσθεσα κιολας αλλα στα basic δεν εμφανιζεται

το overscan πως ρυθμιζεται?

Απο το "My Digital Flat Panels" του CCC επιλέγεις την ανάλυση που θέλεις (HDTV Support) και μετά στο Scaling Options ρυθμίζεις το overscan. Όταν ρυθμίζω ανάλυση/συχνότητα απο το Desktop Managment δεν έχω και τα καλύτερα αποτελέσματα οπότε καλύτερα να τις επιλέγεις απο το HDTV Support.

τελικα καταφερα να κανω το tmt5 να παιξει 3D σε 1080Ρ/24 αλλα το προβλημα παραμενει οσον αφορα οτι η εικονα δεν καταλαμβανει ολη την οθονη αλλα αφηνει μαυρα κενα οχι μονο στα πλαγια αλλα ολογυρα απο την οθονη. Οταν το κλεινω και γυρναω στα windows , πιανουν κανονικα ολοκληρη την οθονη. καμια ιδεα σε αυτο?

Για να "γεμισει" σωστα η οθονη σε μια τηλεοραση πρεπει να ρυθμησεις την τηλεοραση (απο το μενου της) να κανει 1:1 pixel mapping,δυστηχως δεν εχω lg για να ξερω πως το ονομαζει στα μενου της.Και φυσικα μεσα απο τους drivers της καρτας (ccc αφου εχεις ati) να δεις το overscan να ειναι στο 0.