Πρόβλημα με αναπαραγωγή video υψηλής ποιότητας

emperor

Senior Member
2 February 2008
684
Main Listening Position NYC
Γεια σας σε όλους, έχω μια γρήγορη—αλλά κάπως περίπλοκη—ερώτηση.
Στο σπίτι έχουμε αρκετές τηλεοράσεις Sony των ετών 2023–2025. Τρέχω επίσης δύο διαφορετικούς media servers: ο ένας είναι ένας ισχυρός Plex server (i9-13900K, 128GB RAM κ.λπ.), και ο άλλος είναι ένας μικρότερος Samba server σε WD PR4100. Όλα τα βίντεο παίζουν άψογα στις τηλεοράσεις—εκτός από τα 4K HDR βίντεο που τραβάω με τις κάμερές μου (Sony A7 και Canon EOS 5). Αυτά τα βίντεο έχουν bitrate από 80 έως 120 Mbps. Το πρόβλημα, πιστεύω, είναι ότι οι τηλεοράσεις έχουν μόνο θύρες Ethernet 100 Mbps (και ναι, χρησιμοποιώ καλώδιο), κάτι που πιθανόν δεν επαρκεί για αυτά τα βίντεο με τόσο υψηλό bitrate.

Ξέρω ότι μια λύση θα ήταν να κάνω transcode ή να συμπιέσω τα αρχικά βίντεο, αλλά θα ήθελα να το αποφύγω—είναι χρονοβόρο και προτιμώ να κρατήσω τα αρχεία στην αρχική τους μορφή.

Οποιαδήποτε πρόταση ή λύση θα ήταν πολύ χρήσιμη! Εικόνα από το bitrate

Attachments

• IMG_0911.jpeg
    IMG_0911.jpeg
    1.6 MB · Views: 29
Την έχεις περιγράψει ήδη μόνος σου την λύση.
Ή βάζεις Wi-Fi τις TV, ή κάνεις transcode τα βίντεο. (ή αν παίρνει VLC ή άλλο player που έχει advnaced ρυθμίσεις, και βάζεις το network playback buffer στα 20s και ελπίζεις πως θα αρκέσει να καλύψει την διαφορά ταχύτητας)

• Love
Reactions: vlad66
πανω κατω το ιδιο θεμα ειχα και εγω και η σονυ μου και η καινουργια tcl μου μοντελο 2025 μεσω ethernet παινουν 100 μονο (εχω 300αρα )
Το κατηργησα και μεσω wifi πιανω 300 πλεον

OK Ευχαριστώ θερμά! Δεν πίστευα ότι απλά το wifi είτανε λύση. Το έκανα και λειτουργεί τώρα. Τι να λέμε...
Το πικαπ είναι ένα denon 200 με μια ακριβή κεφαλή (κάπου 400-450) δεν θυμάμαι τι, δεν το πολυλειτουργώ πλέον τα πάντα είναι digital.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Eντωμεταξυ κουφο
Ακομα και η καινουργια 2025 μοντελο tcl που παρελαβα πιανει μονο 100 mb μεσω καλωδιου ethernet
Μα καλα του 2025 ?
Εντελει την δουλευω wifi και παει σφαιρα , καποια στιγμη ισως παραγγειλω το usb to ethernet για να την εχω παλι μεσω ethernet, Iσως και οχι μιας και εχει μονο μια θυρα usb και εως τωρα με το wifi δεν εχω κανενα προβλημα αποσυνδεσεων η lag ( διπλα στην tv ειναι το router