πρόβλημα με canon 40D

Eπιλεγεις Μ περιστρεφεις την ροδελα πανω απο το κουμπι ληψης μεχρι να
να γραψει bulb .

Nαθαναηλ κερδισες το στοιχημα :drummer:

Re: Απάντηση: πρόβλημα με canon 40D

Eπιλεγεις Μ περιστρεφεις την ροδελα πανω απο το κουμπι ληψης μεχρι να
να γραψει bulb .

Nαθαναηλ κερδισες το στοιχημα :drummer:

@Hero... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

@Kosh... :ernaehrung004::ernaehrung004:

Για πυροτεχνηματα νομιζω f11 7sec θα εισαι οκ.
Ας μασ πει καποιος που εχει δοκιμασει .

Απο τα λιγα που διαβασα, καπως ετσι ειναι. Προεστιαση κοντα στο απειρο, διαφραγμα κοντα στο 11, υπολογιζεις που περιπου θα σκασει το πυροτεχνημα, και....bulb. Αν εισαι τυχερος, κατι καλο θα πιασεις... θα εχω ενα θεμα με το μονοποδο βεβαια (δεν εχω τριποδο).

Επισης δεν ξερω τι παιζει αν στο καδρο εχεις και καποιο κτιριο που φωτιζεται... με τοσο μεγαλη εκθεση για να πιασεις το πυροτεχνημα μαλλον θα καει... τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?

Εβλεπα στην τηλεοραση αναφορες για την περσινη πρωτοχρονια εδω στη Μπρατισλαβα (βεβαια τοτε γιορταζαν και την εισοδο στο ευρω... που να ξεραν τι τους περιμενει, τρομαρα τους) και εριχναν τα πυροτεχνηματα απο τη μια πλευρα του Δουναβη προς την αλλη, προς το καστρο, το οποιο και φωτιζοταν απο πολυχρωμες δεσμες φωτος και αλλαζε διαρκως χρωματα.... περιμενω κατι αναλογο και φετος, αλλα πως δεν θα καψω το καστρο που θα ειναι καταφωτο?

Απο τα λιγα που διαβασα, καπως ετσι ειναι. Προεστιαση κοντα στο απειρο, διαφραγμα κοντα στο 11, υπολογιζεις που περιπου θα σκασει το πυροτεχνημα, και....bulb. Αν εισαι τυχερος, κατι καλο θα πιασεις... θα εχω ενα θεμα με το μονοποδο βεβαια (δεν εχω τριποδο).

Επισης δεν ξερω τι παιζει αν στο καδρο εχεις και καποιο κτιριο που φωτιζεται... με τοσο μεγαλη εκθεση για να πιασεις το πυροτεχνημα μαλλον θα καει... τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?

Εβλεπα στην τηλεοραση αναφορες για την περσινη πρωτοχρονια εδω στη Μπρατισλαβα (βεβαια τοτε γιορταζαν και την εισοδο στο ευρω... που να ξεραν τι τους περιμενει, τρομαρα τους) και εριχναν τα πυροτεχνηματα απο τη μια πλευρα του Δουναβη προς την αλλη, προς το καστρο, το οποιο και φωτιζοταν απο πολυχρωμες δεσμες φωτος και αλλαζε διαρκως χρωματα.... περιμενω κατι αναλογο και φετος, αλλα πως δεν θα καψω το καστρο που θα ειναι καταφωτο?

Πάρε τηλ. να πάρεις όποιο τρίποδο θέλεις....

Πάρε τηλ. να πάρεις όποιο τρίποδο θέλεις....

Βλασση ευχαριστω, αλλα ειμαι ηδη Μπρατισλαβα...εκτος αν ερθεις καμμια βολτα προς τα δω...:idea:

Ναθαναηλ, ευχαριστω, θα τα διαβασω κι αυτα...

Βλασση ευχαριστω, αλλα ειμαι ηδη Μπρατισλαβα...εκτος αν ερθεις καμμια βολτα προς τα δω...:idea:

Ναθαναηλ, ευχαριστω, θα τα διαβασω κι αυτα...

συγνώμη φίλε μου μόλις τώρα το είδα... να περάσεις καλά την Πρωτοχρονιά.

Επίσης κοίτα να σηκώσεις λίγο το ιso (400) και να μειώσεις το διάφραγμα ώστε να μειωθεί ο χρόνος καταγραφής του πυροτεχνήματος, διότι αλλιώς μετά τα πρώτα 7-8 θα αρχίσει να ζεσταίνεται ο αισθητήρας (εκτός κι αν η θερμοκρασία είναι αρκετά κάτω από το μηδέν).

Ο καιρος μας τα χαλασε λιγο τις δυο τελευταιες μερες, αλλα ειδομεν... εχει ομιχλη.

Αποφασισα να εχω τον 18-55 και οχι τον 70-300 γιατι θα σταθω τελικα κοντα στο σημειο που θα σκανε τα πυροτεχνηματα... με +2 C και ομιχλη (βλεπε υγρασια) δεν ειναι για πολλα πολλα.

Το μονοποδο ακομα σκεφτομαι αν θα βοηθησει και αν θα πρεπει να το παρω μαζι η να ψαξω καπου να ακουμπησω τη μηχανη.

Ελπιζω να βοηθησει και η πανσεληνος και να σταθει σε καλο σημειο να τη.... χωρεσω κι αυτη στο καδρο. Αν δεν... του χρονου παλι...:BDGBGDB55: