Πρόβλημα με Canon XL-1S

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
15,227
Κλεινόν Άστυ.
Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την XL-1s:
Όταν η ταινία φτάσει περίπου λίγο μετά τη μέση, μεταξύ του 35ου και 45ου λεπτού κάνει μικρά πηδηματάκια (όχι τετραγωνάκια) και μικροδιακοπές στον ήχο.
Δύο φορές την έχω στείλει για σέρβις, εκείνοι μου είπαν ότι τη διόρθωσαν, το πρόβλημα όμως εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο και παραμένει.
Καμμιά ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει ;
Νάθ;

Περίπου 200 ώρες χρήσης έχει μόνο.
Ναθ το έχω παρατηρήσει μόνο με τις μπαταρίες (έχω 5 γνήσιες της κάνον), με το τροφοδοτικό δεν έχω δοκιμάσει να κάνω λήψη.
Μού είπαν ότι διόρθωσαν κάτι στο μηχανισμό, η κεφαλή δεν έχει τίποτα.
Σέρβις όχι στην ιντερσυς αλλά σε τεχνικό βιντεοκαμερών(?) στην Καλλιθέα.
Πάντως το πρόβλημα δημιουργείται στη λήψη και όχι στην αναπαραγωγή.

κατι δεν παει καλα μαλλον στον μηχανισμο περιελιξης της ταινιας.....

...και κουραζεται απο ενα σημειο και μετα.

Στην ληψη εινα πιο πιθανο να συμβαινει μιας και δουλεουν ολες οι κεφαλες.

Κανα ελατηριο εχει χαλαρωσει ισως ??? Γ@μ@ τα μηχανικα μου μερη μεσα......

στειλτην ξανα πισω στα παιδια και πεστους οτι το κανει ακομα.

Εν'αναγκη να ρωτησω κι εγω αμα δεν βρισκεις ακρη , αλλα με τις Canon θα μου προτεινουν να παει Βελγιο.....

Δεν το κάνει στην αρχή ούτε στο τέλος, μόνο στη μέση
Μάλλον με βλέπω για intersys Βασίλη.
Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι miniDV κασσέτες; Προτιμώ τις TDK και Panasonic.

Παρα πολυ συχνο προβλημα ειναι το θεμα των κασεττων.

Συνηθως οι κασετες της Σονυ εχουν μια παραπανω επιστρωση κατι που τις καθσιτα πιο σκληρες, αρα και θελουν αλλες ρυθμισεις οι μηχανισμοι περιελιξης....

εξυπναδες της Σονυ.....

Αλλα το οτι στο κανει στο ιδιο περιπου σημειο χρονικα με κανει να πιστευω οτι ειναι θεμα μηχανισμου, ποτε δηλαδη αρχιζει και "κουραζεται".

Ρωτα στην ΙντερΣυς αλλα ρωτα και για το κοστος πρωτα.
Εχουν αλλαξει πολλα ολα αυτα τα χρονια στο συγκεκριμενο σερβις.

Η συγκεκριμένη μηχανή έχει μεγάλο πρόβλημα με την υγρασία. Αυτό γενικότερα. Ειδικότερα δοκίμασε να γράψεις μια κασέτα σε άλλη κάμερα και μετά κοίτα να την ξαναγράψεις στην XL1S σε σημείο μετά το χρόνο που λες ότι σου κάνει πρόβλημα. Υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα να μην είναι μηχανικό αλλά ηλεκτρονικό και να έχει να κάνει με το time code. Δοκίμασε επίσης να γράψεις και με άλλες κασέτες όπως maxell για παράδειγμα που είναι πολύ ελαφρές. Και μια τελευταία δοκιμή, προσπάθησε να γράψεις με κασετα χωρίς μνήμη και με κασέτα με μνήμη μήπως και δεις διαφορά. Αν πάντως η κάμερα γράφει καλά σε σημείο της κασέτας μετά το 50' τότε μάλλον πας για time code κεφαλή.

ιντερσυς τα καλύτερα Μαστόρια ίσως οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που γνωρίζουν για canon xl

η Ιντερσις, έχει δικά της μαστόρια?
Είχα την εντύπωση ότι υπάρχει το service της ΑSTRA, κάπου στον Ταύρο.