Πρόβλημα με CD-Player

kontellisparis

Senior Member
16 January 2016
303
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά...Έχω το PMG 8800 E CD-Player...Είναι παλιό και τα δισκάκια που γράφω δεν μου τα παίζει τι να κάνω για να τα παίζει;τα γράφω με το πρόγραμμα Ashampoo....Παίζει μόνο τα cd ου έχω αγοράσει...

1. Τώρα δεν παίζει CD-R η από παλιά?
2. Αν πάντα δεν έπαιζε CD-R, μήπως δεν τα αναγνωρίζει. Τι λέει το manual?
3. Μήπως πρέπει να ρυθμιστεί το Ashampoo, στο να κάνει FINALIZE τα CD-R?

Manual δεν έχω
Λογικά δε θα παίζει mp3 ... πως το ρυθμίζω αυτό?
ειχα ενα αλλο dvd/cd sony που τα επαιζε ακριβως τα ιδια δισκακια ενα Sony DVP-S7700

Ναι
ειχα βαλει στον sony ακριβως τα ιδια δισκακια που βαζω τωρα στον pmg
αλλα ο pmg δε τα παιζει

Last edited:
την εποχή που θα βγήκε ο pmg μπορεί και να μην υπήρχαν καν.
Ασε το σονυ

Είναι πριν το 90 το PMG, είναι 10+ χρόνια μεταγενέστερο το SONY.
Όπως σωστά λέει και ο supersonic, τα MP3 δεν υπήρχαν πριν το 1995 περίπου.
Αλλά δεν βλέπω να παίζει MP3 ούτε το SONY (http://pdf.crse.com/manuals/3864941121.pdf).

Μήπως εννοείτε ότι κάνετε CDaudio δισκάκια χρησιμοποιώντας αρχεία MP3?

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με CD-Player

Ναι ακριβώς αυτό κάνω...πατάω στο ashampoo cd audio και γραφω mp3 τραγούδια...τα ιδια δισκακια τα επαιζε ο sony ενω ο pmg δε τα παιζει

o pmg που αναφέρεις είναι ....προϊστορικός αναγνώστης ψηφιακών συμπαγών δίσκων κοινώς cd με δεδομένα που υπακούουν αυστηρά στο format redbook.

Το ότι παίζει ακόμα θα μπορούσες να το θεωρήσεις μεγάλη επιτυχία.
Τα μόνα δισκάκια που θα μπορούσες να ποντάρεις το σπίτι σου ότι θα τα παίξει είναι όσα (και εάν) αγόρασες μεταξύ 1984-1990 +/- ένα χρόνο....
Μετά είναι ρουλέτα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με CD-Player

Ναι ακριβώς αυτό κάνω...πατάω στο ashampoo cd audio και γραφω mp3 τραγούδια...τα ιδια δισκακια τα επαιζε ο sony ενω ο pmg δε τα παιζει

Αν υπάρχει ελπίδα να αναγνωρίσει Audio CD-R, μόνο χρησιμοποιώντας το μενού : MUSIC -> CREATE AUDIO CD
και ΟΧΙ τα άλλα.

Γιατί να μην παίζει καινούργια cd , έχει αλλάξει κάτι στο redbook cd και δεν το ξέρω; Φίλε μου ότι cd βάλεις είτε του 1980 είτε του 2015 πρέπει να το παίζει. Επίσης ότι cdr είναι finalized σαν audio cd πρέπει και αυτό να το παίζει. Να σου πω τι συμβαίνει , τα έχει παίξει το laser και ο μηχανισμός συμβαίνει σε όλα τα cd player με τον χρόνο. Και παίζει μόνο τα αυθεντικά γιατί έχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα και είναι πιο εύκολο για το γερασμένο laser να βρει τον στόχο χωρίς λάθος. Αν μπορείς να βρεις ανταλλακτικά το φτιάχνεις αλλά επειδή αυτό φαίνεται απίθανο να συμβεί το πετάς και αγοράζεις καινούργιο.

Γιατί να μην παίζει καινούργια cd , έχει αλλάξει κάτι στο redbook cd και δεν το ξέρω; Φίλε μου ότι cd βάλεις είτε του 1980 είτε του 2015 πρέπει να το παίζει. Επίσης ότι cdr είναι finalized σαν audio cd πρέπει και αυτό να το παίζει. Να σου πω τι συμβαίνει , τα έχει παίξει το laser και ο μηχανισμός συμβαίνει σε όλα τα cd player με τον χρόνο. Και παίζει μόνο τα αυθεντικά γιατί έχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα και είναι πιο εύκολο για το γερασμένο laser να βρει τον στόχο χωρίς λάθος. Αν μπορείς να βρεις ανταλλακτικά το φτιάχνεις αλλά επειδή αυτό φαίνεται απίθανο να συμβεί το πετάς και αγοράζεις καινούργιο.

σωστος.μια απο τα ιδια μου εκανε ενα marantz που ειχα.
αλλαγη λειζερ θελει και λογικα θα σου στοιχισει 50-80 ευρω.

Νομίζω δεν είναι σίγουρο ότι κάθε CDp θα παίζει και CD-R δισκάκια. Έχω ένα που δεν τα αναγνωρίζει καν, το λέει και στο μάνουαλ. Με PHILIPS CD-PRO μηχανισμό, προφανώς κλειδωμένο από το firmware του.

Το CDp του τίτλου, είναι κλώνος PROTON AC-120, μάλλον με Philips μηχανισμό που ίσως δεν υπάρχει original ανταλλακτικό laser.

με το marantz που αναφερω πιο πανω,δεν ειχα ποτε προβλημα με γνησια αλλα και γραμμενα.
απο καποιο σημειο και μετα επαιζε μονο τα γνησια και αυτα οχι παντα.
λογικα ειναι το λειζερ.philips φοραγε και το Marantz και το κοστος ηταν κοντα στα 70 ευρω(εαν θυμαμαι καλα).

δεν έχει αλλάξει το redbook. Όμως έχουν προστεθεί πολλά πράγματα σε ένα σύγχρονο cd. Από video, έξτραδάκια, text. Πολλά είναι πάνω από 70 λεπτά.
Το θέμα της ασυμβατότητας παλιών συσκευών έχει συζητηθεί πολλές φορές.

Νομίζω δεν είναι σίγουρο ότι κάθε CDp θα παίζει και CD-R δισκάκια. Έχω ένα που δεν τα αναγνωρίζει καν, το λέει και στο μάνουαλ. Με PHILIPS CD-PRO μηχανισμό, προφανώς κλειδωμένο από το firmware του.

Το CDp του τίτλου, είναι κλώνος PROTON AC-120, μάλλον με Philips μηχανισμό που ίσως δεν υπάρχει original ανταλλακτικό laser.

Αυτό ισχύει τα πρώτης παραγωγής cdp και για αρκετά χρόνια , δεν αναγνωρίζουν cd-r.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν έχει αλλάξει το redbook. Όμως έχουν προστεθεί πολλά πράγματα σε ένα σύγχρονο cd. Από video, έξτραδάκια, text. Πολλά είναι πάνω από 70 λεπτά.
Το θέμα της ασυμβατότητας παλιών συσκευών έχει συζητηθεί πολλές φορές.
Κανένα redbook audio cd δεν έχει video κλπ το μόνο extra είναι το cd text το οποίο απλά δεν αναγνωρίζεται αλλά το cd παίζει. Η μόνη ασυμβατότητα που πολλές φορές προκύπτει είναι με τα παλιά cdp σε cd με μέγεθος μεγαλύτερο από τα 600 mb.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχουν cd ( δεν είναι όμως redbook) που μετά το audio layer έχουν ένα έξτρα partition το οποίο μπορεί να έχει video που παίζει ξεχωριστά. Αυτά μπορεί να έχουν πρόβλημα με vintage cdp.

Α
[/COLOR]Υπάρχουν cd ( δεν είναι όμως redbook) που μετά το audio layer έχουν ένα έξτρα partition το οποίο μπορεί να έχει video που παίζει ξεχωριστά. Αυτά μπορεί να έχουν πρόβλημα με vintage cdp.

η κοινή consumer λογική λέει ότι μετά από 20 ή 30 χρόνια από την εμφάνιση του μέσου (αν ζήσει τόσο) υπάρχουν νέα πράγματα που προσφέρονται καθώς θεωρείται ότι η τεχνολογία εξελίσσεται.
Συνεπώς ναι το παλιό μηχάνημα είναι red book τα δισκάκια όμως έχουν πάψει να είναι και προσφέρουν extra features που όπως λες μπορεί να στρεσσάρουν παλιά μηχανήματα.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με CD-Player

Αυτό ισχύει τα πρώτης παραγωγής cdp και για αρκετά χρόνια , δεν αναγνωρίζουν cd-r....

Αυτό που λέω εγώ είναι από το 2000.
Το προηγούμενο που είχα από το 1992, τα έπαιζε.