Πρόβλημα με Connx σπιτιού (???)

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα και καλή χρονιά!

Εχει τώρα 2 εβδομάδες που η σύνδεση μου του ίντερνετ εκεί που υπάρχει,εξαφανίζεται στιγμιαία.Μέσα σε ένα λεπτό παρατήρησα κοντά 10 φορές ήρθε και έφυγε.Εκεί που κατεβάζω,η ταχύτητα μηδενίζει και μετά επανέρχεται.
Και πήρα τηλέφωνο στο 13888 αρχικά έκανα 2 φορές reset,για λίγες ώρες επανήλθε και έπειτα ξανά τα ίδια.Επίσης αν βγάλω την τάση του ρούτερ για 10secs και την ξαναδώσω επανέρχεται προσωρινά (2-3ώρες) και πάλι τα ίδια.Ακόμη,αν το κάνω reset και για λίγες ώρες δουλέψει,μετά δεν έχει καθόλου ίντερνετ και παρατήρησα στο ρούτερ οτι τα φωτάκια "Internet" & "DSL" είναι σβηστά (ενώ πάντα ήταν ανοιχτά).

Και τελικά το δήλωσα σαν βλάβη στον ΟΤΕ και περιμένω μετά τις αργίες να μου πουν τα νέα,αν έχει βλάβη η γραμμή μου.
Αλλά δεν θα την παλέψω μέχρι τότε χωρίς ίντερνετ...

Εχω 24άρα Connx και Linksys router.

Αυτοί στον ΟΤΕ μου αρχικά είπαν να τσεκάρω τα 7 φίλτρα των τηλεφωνικών συσκευών μου,οπότε έβαλα όλα τα τηλέφωνα να παίρνουν απο 1 φίλτρο και η γραμμή πάει αφιλτράριστη και στο ρούτερ.Αλλά πάλι τα ίδια.

Αρα έχει πρόβλημα ή η γραμμή ή το ρούτερ. (ή έπεσα στο ελλατωματικό φίλτρο)

Πως μπορώ να δω αν έχει πρόβλημα το ρούτερ,δεν έχω ιδέα απο τέτοια...

Καλήμερα και καλη χρονιά!
Δοκίμασε να αποσυνδέσεις τελειως ολα τα τηλεφωνά. Δεν σηκώνουν "σωστά" πάνω από 3-4 συσκευές οι υπάρχουσες υποδομές όπως μου είχε πει τεχνικός παλαιοτερα.
Βγαλε δλδ τα τηλεφωνά και βάλε απευθείας τον ρουτερ στην γραμμή να δεις συμπεριφορά. Επίσης ει δυνατόν δοκίμασε άλλο καλώδιο από την πρίζα στον ρουτερ και αν μπορεις και άλλη πρίζα. Αν δεις σε όλες τις περιπτώσεις ιδία συμπεριφορά τοτε η το ρουτερ η (το πιο πιθανό) η γραμμή σου (έξω από το σπίτι). Επικοινωνησε με το τεχνικό τμήμα και πες τους να σε κλειδώσουν σε χαμηλότερη ταχύτητα δοκιμαστικα. Πες τους π.χ. να σε κλειδώσουν στα 8 για να δεις πως παει. Εγώ πληρώνω 24αρα αλλα με έχουν κλειδώσει περίπου στα μισα μετα από επικοινωνία και έχω βρει την υγεία μου. Από εκεί που ειχα διακοπές, νεκρό ιντερνέτ για ωρα κλπ τώρα έχω μια διακοπή περίπου ανα 10-15 μέρες.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Εχει τώρα 2 εβδομάδες που η σύνδεση μου του ίντερνετ εκεί που υπάρχει,εξαφανίζεται στιγμιαία.Μέσα σε ένα λεπτό παρατήρησα κοντά 10 φορές ήρθε και έφυγε.Εκεί που κατεβάζω,η ταχύτητα μηδενίζει και μετά επανέρχεται.
Και πήρα τηλέφωνο στο 13888 αρχικά έκανα 2 φορές reset,για λίγες ώρες επανήλθε και έπειτα ξανά τα ίδια.Επίσης αν βγάλω την τάση του ρούτερ για 10secs και την ξαναδώσω επανέρχεται προσωρινά (2-3ώρες) και πάλι τα ίδια.Ακόμη,αν το κάνω reset και για λίγες ώρες δουλέψει,μετά δεν έχει καθόλου ίντερνετ και παρατήρησα στο ρούτερ οτι τα φωτάκια "Internet" & "DSL" είναι σβηστά (ενώ πάντα ήταν ανοιχτά).

Και τελικά το δήλωσα σαν βλάβη στον ΟΤΕ και περιμένω μετά τις αργίες να μου πουν τα νέα,αν έχει βλάβη η γραμμή μου.
Αλλά δεν θα την παλέψω μέχρι τότε χωρίς ίντερνετ...

Εχω 24άρα Connx και Linksys router.

Αυτοί στον ΟΤΕ μου αρχικά είπαν να τσεκάρω τα 7 φίλτρα των τηλεφωνικών συσκευών μου,οπότε έβαλα όλα τα τηλέφωνα να παίρνουν απο 1 φίλτρο και η γραμμή πάει αφιλτράριστη και στο ρούτερ.Αλλά πάλι τα ίδια.

Αρα έχει πρόβλημα ή η γραμμή ή το ρούτερ. (ή έπεσα στο ελλατωματικό φίλτρο)

Πως μπορώ να δω αν έχει πρόβλημα το ρούτερ,δεν έχω ιδέα απο τέτοια...

Το είχα πάθει κάποτε κι εγώ με Ontelecom όταν έμενα Θεσσαλονίκη. Είχε έρθει κι ο τεχνικός αλλά δεν είχα βλάβη. Το πρόβλημα μου το άλλαξαν από το κέντρο τους μετά από κάποιες αλλαγές στο προφίλ μου.(Ρυθμίσεις που αφορούσαν την γραμμή μου)

Έγινε μετά από πίεση και απειλές από μέρους μου. Μην το επιτρέψεις να συνεχιστεί με τίποτα, γιατί όσο υπάρχει το πρόβλημα εσύ πληρώνεις για μια προβληματική σύνδεση.