ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ CORSAIR ΣΤΑ 1066Mhz

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,194
ΑΘΗΝΑ
αγορασα ενα κιτ της cosrair 2x2gb,με συχνοτητα 1066mhz.
κουμπωσαν σε ενα asus 975 deluxe με επεξ/στη quad 6600.
ενω στα 800hz παιζει απροβληματιστα,οταν δηλωνεται μεσα απο το Bios στα 1066mhz,προτου ξεκινησει να διαβαζει τα windows, πεταει μπλε οθονη.
δοκιμασα ολους τους πιθανους συνδυασμους(volt-timmings-auto-manual...)αλλα δεν βλεπω φως με στα 1066.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143832&catalog=20&category=69977727&page=6

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=116&l3=0&l4=0&model=1198&modelmenu=1

Παιζει θεμα ασυμβατοτητας, τα περισσοτερα νεα κιτ εχουν σχεδιαστει για να λειτουργουν στα 1066 με ΡΧΧ τσιπακια.

Δοκιμασε να βαλεις 2.2V και χειροκινητα τα timings που λεει (5-5-5-15). Αν δεν παιξει καλυτερα να τις πας πισω και να παρεις καποιο αλλο σετακι. Αν δηλωσεις ασυμβατοτητα και οτι δεν σου παιζουν θα τις παρει πισω κανονικα το πλαισιο.

Υπαρχει αναβαθμιση του Bios?

ναι-εχω περασει την τελευταια.
απο "μαμα" στα χαρακτηριστικα του board,φαινεται οτι δεχεται μεχρι 800hz.
μετα απο καποια αναβαθμιση του bios ομως,υπαρχει επιλογη 1066 στις ρυθμισεις.

Παιζει θεμα ασυμβατοτητας, τα περισσοτερα νεα κιτ εχουν σχεδιαστει για να λειτουργουν στα 1066 με ΡΧΧ τσιπακια.

Δοκιμασε να βαλεις 2.2V και χειροκινητα τα timings που λεει (5-5-5-15). Αν δεν παιξει καλυτερα να τις πας πισω και να παρεις καποιο αλλο σετακι. Αν δηλωσεις ασυμβατοτητα και οτι δεν σου παιζουν θα τις παρει πισω κανονικα το πλαισιο.

εβαλα χειροκινητα 2,10V που ειναι το οριο της-εργοστασιακο τουλαχιστον-και τα Timings οπως το αναφερεις αλλα τιποτε.

Μαλλον παιζει ασυμβατοτητα και μαλλον θα τρεχεις να τις αλλαζεις.

μολις τωρα ειδα στο site της corsair,οτι δεν αλλαξα την τελευταια τιμη στο bios.
default το asus εχει 4Τ και η corsair ζηταει 2Τ.
εχει τοσο μεγαλη σημασια αυτη η τιμη,που μπορει να μου πεταει μπλε οθονη εστω και λαθος ρυθμισμενη?

Attachments

• cr.jpg
    cr.jpg
    111.4 KB · Views: 8
Γιατί δεν δοκιμάζεις να την αλλάξεις;
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Παρουσιάστηκε και σε φιλο μου αυτό,και σκέφτεται να τις γυρίσει πίσω(αλλαγή).Τις δουλευει στα 800MHZ τώρα.
Θα του πω πάντως να το δοκιμάσει να αλλάξει την τιμή(αν υπαρχει επιλογή τετοια) -bye-

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ CORSAIR ΣΤΑ 1066Mhz

Γιατί δεν δοκιμάζεις να την αλλάξεις;
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Παρουσιάστηκε και σε φιλο μου αυτό,και σκέφτεται να τις γυρίσει πίσω(αλλαγή).Τις δουλευει στα 800MHZ τώρα.
Θα του πω πάντως να το δοκιμάσει να αλλάξει την τιμή(αν υπαρχει επιλογή τετοια) -bye-

πηρα τελικα τις αντιστοιχες 800αρες-οι οποιες εχουν και μικροτερα timming-και παιζουν μια χαρα.

4-4-4-12-2T/2.1VOLT