Πρόβλημα με cosmote σταθερή.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,155
Πειραιας
Καλησπέρα φιλτατοι,
Έχω cosmote σταθερή, κινητή και TV,εδώ και (κοντά) 10-15 χρόνια (και λίγα λέω!)
Η γραμμή μου είναι 200αρα και μέχρι πρότινος δεν είχα ποτέ πρόβλημα ,με την ταχύτητα να είναι καρφωμένη στα195 ,μις και το καφαο είναι δίπλα μου.
Πριν 3-4 μήνες ήρθε μια κυρία και μας έκανε πρόταση να περάσουμε οπτική ίνα.
Συμφωνήσαμε να κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα,αλλά όταν ήρθε ο τσαμπουκαλης εργολάβος μόνο κομπρεσέρ δεν μας έβαλε!!
Τον διώξαμε κακήν κακώς και φεύγοντας ένας πιτσιρικάς που είχε μαζί του ,μου έκλεισε το μάτι και μου ψιθύρισε στο αυτί..... ζήτα να στην περάσουν εξωτερικά για να μην τρύπας όλο το σπίτι.....
Σε μετέπειτα ατελείωτες τηλεφωνικές ερωτήσεις με την cosmote ,σχεδόν μου απέκλεισαν την εξωτερική τοποθέτηση.
Από τότε και μέχρι σήμερα είχα ΣΥΝΕΧΕΙΣ αποσυνδέσεις κάθε μέρα σχεδόν και ούτε και γω ξέρω πόσες φορές την ημέρα.
Δίνοντας βλάβη πριν κανά μήνα,ο τύπος που το έλεγξε μου είπε ότι είχαν κάνει μια αναβάθμιση και θα στρώσει.
Εστρωσε για πολύ λίγο και ξαναμανα τα ίδια.
Σήμερα που ήρθε πάλι ο τεχνικός,μου δήλωσε ορθά κοφτά ότι φταίει το χάλκινο καλώδιο και αν δεν βάλω οπτική δεν θα δω χαΐρι.
Ο κουνιάδος μου στον πάνω όροφο έχει Vodafone και στα ίδια καλώδια με τα δικά μου,δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα στο μυαλό μου είναι:
Τοσο μεγάλη σύμπτωση που από τότε που αρνήθηκα την οπτική, να με έχει ξεσκίσει στις αποσυνδέσεις???
Τοοοοσα χρόνια το καλώδιο δεν είχε κανένα πρόβλημα και ξαφνικά έγινε παρτάλι ????
Έχω σαλταρει ρε παιδιά και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
Έχει κανένας σας παρόμοια εμπειρία ή το ξερό μου το κεφάλι κατεβάζει ανόητες θεωρίες συνωμοσίας???
Υπάρχει καμμιά εναλλακτική??

Σου απαντάω όσο πιο απλά γίνεται.
Όλα είναι η ιδέα σου.
Μου θυμίζεις τους πελάτες που λένε πως χάλασε ξαφνικά η τηλεόραση;
Έτσι ξαφνικά χαλάνε όλα.
Τα καλώδια εναέρια ή υπόγεια είναι περασμένα 60 χρόνια και βάλε.
Κάπου κάποιο σημείο αν εχει τρυπήσει και πάρει υγρασία, δημιουργείται πρόβλημα.
Κάποια στιγμή μπορεί και ο κουνιάδος σου να αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Εφόσον υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή, δεν θα κάτσει κανείς να φτιάξει το καλώδιο γιατί είναι ασύμφορο και αβέβαιο πόσο ακόμα θα κρατήσει.
Τώρα απλά σου δίνουν κάποιο άλλο διαθέσιμο ζευγάρι το οποίο μπορει και αυτό να έχει πρόβλημα.

Πλέον η οπτική ίνα είναι μονόδρομος.
Και τραγικά τα λες για τον εργολαβο.
Δεν θα γίνει γιαπί το σπίτι.
Μία τρύπα θα ανοίξει να μπεί μέσα η ίνα και μετά μέσω της κουπαστης θα μεταφερθεί στους ορόφους.
Σε όσες πολυκατοικίες που έχω δει, δεν το παίρνεις χαμπάρι.
Μία φορά θα γίνει και ξεμπέρδεψες.
Η άλλη εναλλακτική είναι να βάλεις 5g wifi cosmote ή starlink elon mask.
Αλλά και εκεί πάλι θα πρέπει να τρυπήσεις για να περάσεις το καλώδιο και την κεραία.

• Like
Reactions: billpeppas
Επειδή δεν έχω καμμία διάθεση να τραγικοποιήσω κανένα γεγονός,δεν θέλω να σας πω τι συμφωνήσαμε και τι ήρθε να κάνει.
Δυστυχώς τα παλιά σπίτια δεν είναι όπως τα έχετε στο μυαλό σας και υπάρχουν θέματα.
Όσο για τους εργολάβους, σας προσκαλω- προκαλώ να έρθετε να δείτε την δουλειά που έχουν κάνει στην καινούργια πολυκατοικία της κόρης μου και έπειτα το συζητάμε.

Στο δια ταύτα.
Μπορώ εγώ μονος μου να πληρώσω ένα εγκαταστατη,να μου το κάνει όπως θέλω??
Ή είμαι δέσμιος της cosmote??
Το 5g στο σπίτι είναι μια λύση ,αλλά ακόμα δεν έχει τηλεφωνία.
Από Αύγουστο και βλέπουμε.

Ναι, μπορείς να φέρεις και δικό σου εγκαταστάτη να στο κάνει όπως θέλεις αλλά θα αναλάβεις όλο το κόστος.
Θα πρέπει όμως να υπάρξει μία επικοινωνία με τον εργολάβο για να συμφωνηθεί η όδευση της ίνας, που θα μπει το bep κλπ
Εγώ δεν στο προτείνω.
Τι να πω. Είσαι άτυχος.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέματα εννοείς, αλλά μιλάμε για μία οπτική ίνα.
Στην δική πολυκατοικία, παρόλο που τους είπα από που να το περάσουν, μου βρήκαν καλύτερη λύση.
Στο σπίτι σου μέσα, μπορείς να έχεις βάλει ήδη κανάλια και να την περάσεις μόνος σου.

• Like
Reactions: mdvq and #@george@#
Δεν έχω καταλάβει αν το θέμα με την διέλευση είναι για μέσα στο σπίτι ή στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Αν είναι μέσα στο σπίτι, κάνε εσύ την εγκατάσταση με κανάλια ή σωλήνες από εκεί που θέλεις να περάσει και όταν θα έρθει το συνεργείο θα τους βάλεις να την περάσουν από την υποδομή που έχεις
Αν μιλάμε για τους κοινόχρηστους χώρους, υπάρχει το πρόγραμμα smart readiness που επιδοτεί την εγκατάσταση της οπτικής ίνας στην πολυκατοικία. Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται κάποιος , δίνει μια λίστα με τους εγκαταστάτες, έρχεσαι σε επαφή εσύ (ο διαχειριστής για την ακρίβεια) και μετά αυτοί κάνουν την διαδικασία. Ε πάρε τους τηλέφωνο με τη σειρά και όποιος δεχτεί να το κάνει έτσι όπως θέλεις εσύ, προχώρα με αυτόν. Το πολύ πολύ να του δώσεις για να πιει κανένα ποτάκι αν και πιστεύω ότι αν δεν είναι παράλογα αυτά που ζητάς και είναι μέσα στις προδιαγραφές που υπάρχουν (υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και η πληρωμή γίνεται αφού στείλουν φωτογραφίες) κάποιος θα δεχτεί.

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: mdvq and #@george@#
Για να μην σας κουράζω ...
Το σπίτι είναι σε 3οροφο παλιό κτήριο,με κοινή είσοδο με θειαδες κλπ και δεν συμφωνεί και ο επάνω.
Νομίζω ότι τώρα έγινα κατανοητός 😁
Εγώ....ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.....ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΟΥ...μπορώ να κάνω κάτι.
Εδώ είναι το θέμα?

Μπήκα και στο smart readiness και μάντεψε....
Σιγά μην μου έβγαζε συνεργείο για την περιοχή μου, παρότι βγάζει ότι δικαιούμαι!!

Σε τριωροφο λοιπον και εγω και δεν υπαρχει και σωληνας κουπαστης ηρθε ο εργολαβος του cosmote και περασε εσωτερικα την οπτικη ομορφα σε καναλακι και μεσα στο σπιτι μπηκε αυτοκολητη που δεν την βλεπεις με τιποτα και ολα μια χαρα

Σε τριωροφο λοιπον και εγω και δεν υπαρχει και σωληνας κουπαστης ηρθε ο εργολαβος του cosmote και περασε εσωτερικα την οπτικη ομορφα σε καναλακι και μεσα στο σπιτι μπηκε αυτοκολητη που δεν την βλεπεις με τιποτα και ολα μια χαρα
Πέρασε σε όλα τα διαμερίσματα ή μόνο στο δικό σου??
Γιατί εμένα μου είπανε ή σε όλο το κτήριο ή τίποτα 😵‍💫

Πέρασε σε όλα τα διαμερίσματα ή μόνο στο δικό σου??
Σε ολα ,δηλαδη μεχρι εξω απο καθε διαμερισμα και απο εκει και περα οποιος θελει βαζει οποιος οχι δεν βαζει

Το σπίτι είναι σε 3οροφο παλιό κτήριο,με κοινή είσοδο με θειαδες κλπ και δεν συμφωνεί και ο επάνω.

Σωστά σου είπαν. Ή όλο ή τίποτα.
Αν δεν συμφωνεί έστω και ένας ένοικος, δεν γίνεται σύνδεση ίνας.
Όπως κατάλαβες δεν συμφέρει να κάνουν συνδεση σε έναν μόνον.
Τους λες λοιπόν να αναβαθμίσουν το κτίριο τώρα που είναι τσάμπα γιατί μετά όταν σταματήσει το καλώδιο θα πρέπει να πληρώσουν την εγκατάσταση.
Οπότε για τώρα κοιτάς άλλη λύση, πχ 5g wifi. Τηλεφωνία θα δώσουν μάλλον τον επόμενο μήνα.

Σωστά σου είπαν. Ή όλο ή τίποτα.
Αν δεν συμφωνεί έστω και ένας ένοικος, δεν γίνεται σύνδεση ίνας.
Όπως κατάλαβες δεν συμφέρει να κάνουν συνδεση σε έναν μόνον.
Τους λες λοιπόν να αναβαθμίσουν το κτίριο τώρα που είναι τσάμπα γιατί μετά όταν σταματήσει το καλώδιο θα πρέπει να πληρώσουν την εγκατάσταση.
Οπότε για τώρα κοιτάς άλλη λύση, πχ 5g wifi. Τηλεφωνία θα δώσουν μάλλον τον επόμενο μήνα.

Νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Αν συμφωνεί έστω και ένας τότε γίνεται κανονικά η εγκατάσταση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ίσως δεν έγινα κατανοητός
Μιλάω από την πλευρά των παρόχων.
Αυτά είναι θέματα των ενοικιαστών αν θέλουν να το τρέξουν δικαστικά ή όχι.
Ο πάροχος για να κάνει την σύνδεση πρέπει να βάλει σε όλους τους ορόφους floorbox.
Αν δεν πάρει το ok και την υπογραφή από τον διαχειριστή, δεν θα κάνει καμία σύνδεση.