Πρόβλημα με CPU,επείγον...

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,385
Athens
Πρόβλημα με CPU, επείγον.

Λοιπόν πήγα να καθαρίσω την ψήκτρα της CPU, ξεκόλλησα την CPU από την ψήκτρα,μαλών μεγάλο λάθος.
Όταν ξανά έβαλα την CPU στην θέση της, χωρίς να την κολλήσω πάνω στην ψήκτρα,ξεκινάω τον υπολογιστή και μετά από 10 δευτερόλεπτα σβήνει από μόνος του.
Το ερώτημα μου είναι ότι δεν ξεκινάει ο υπολογιστής γιατί δεν είναι κολλημένη η CPU πάνω στην ψήκτρα ή έκαψα την CPU. Αν πρέπει να κολλήσω την CPU πάνω στην ψήκτρα ποια κόλλα να αγοράσω...?

(Γράφω μέσα από το PS3-Ubuntu)

A. Δες μήπως έβαλες τηνψύκτρα ανάποδα και δεν πατάει στο σημείο που πρέπει πάνω στη CPU

B. Αν έχεις θερμοαγώγιμη πάστα, βγάζεις την παλιά και βάζεις καινούργια

Γ. Αν δεν έχεις, προσέχεις αν υπάρχουν ξεραμένα κομάτια πάστας που εμποδίζουν την σφιχτή επαφή και τα αφαιρείς

Καλή τύχη

Last edited by a moderator:
Κοιτα μηπως εχει πεσει παστα στις επαφες του cpu και το βραχυκυκλωνει.Καθαρισε το καλα πριν βαλεις την ψυκτρα

Ευχαριστώ για την πληροφορία και καλό μήνα.

Ωραία, πάω ν'αγοράσω μια θερμοαγώγιμη πάστα για να την αντικαταστήσω με την παλιά και να καθαρίσω τα ξεραμένα κομμάτια πάστας.

Ελπίζω να την έχω...-bye-

παντα οταν βγαζουμε την ψυκτρα δεν την τραβαμε αμεσως εξω αλλα την στριβουμε δεξια αριστερα για να ξεκολησει και μετα σιγα σιγα την τραβαμε.......

μαλον κλεινει διοτι δεν εχει την ψυκτρα επανω του η cpu και κλεινει απο την ζεστη που αναπτυσετε ...

Με την αλλαγή της θερμοαγώγιμης πάστας διορθώθηκε το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ όλους.:ernaehrung004:

Τέλος καλά,όλα καλά...!

Τελικά βιάστηκα να πω ότι πήγαν όλα καλά,μετά από 10 λεπτά έκλεισε ο υπολογιστής και δεν ανοίγει.
Σκέφτομαι να αλλάξω την ψήκτρα της CPU ή λέτε να κάηκε η CPU...?

Φϊλε μου καθαρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ(σε σημείο να καθρεφτίζεσαι) και τις 2 πλευρες και του επεξεργαστη και της ψυκτρας, έπειτα βάζεις ΜΙΑ σταγονα θερμοαγώγιμης παστας στο κέντρο, κάνεις μια, δύο στροφές και κουμπώνεις ΚΑΛΑ.

Ή καθαρίζεις τέλεια τη θερμοαγώγιμη πάστα που έχει μείνει και στη συνέχεια συγκρατείς με λάστιχα(!!!) την ψύκτρα πάνω από τον επεξεργαστή! Πατέντα δική μου! Proceed at own risk!! Θα ανεβάσω και καμιά φώτο να θαυμάσετε τον Κύρο Γρανάζη..

Ή καθαρίζεις τέλεια τη θερμοαγώγιμη πάστα που έχει μείνει και στη συνέχεια συγκρατείς με λάστιχα(!!!) την ψύκτρα πάνω από τον επεξεργαστή! Πατέντα δική μου! Proceed at own risk!! Θα ανεβάσω και καμιά φώτο να θαυμάσετε τον Κύρο Γρανάζη..

Έχε το νού σου Κύρο, τα λάστιχα με την θερμοκρασια θα χαλάσουν και θα ξεπατήσει η ψύκτρα. :ernaehrung004:

Έχε το νού σου Κύρο, τα λάστιχα με την θερμοκρασια θα χαλάσουν και θα ξεπατήσει η ψύκτρα. :ernaehrung004:

Το προσέχω φίλε Κυριάκο! Όλα καλά εδώ και 2 μήνες (τότε τα έβαλα περίπου). Φθορά μηδαμινή μέχρι στιγμής.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με CPU,επείγον...

Κοιτα μηπως εχει πεσει παστα στις επαφες του cpu και το βραχυκυκλωνει.Καθαρισε το καλα πριν βαλεις την ψυκτρα

Η πάστα είναι μονωτική -δεν υπάρχει περίπτωση βραχυκυλώματος.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το ενδιαφέρον:ernaehrung004:

Τελικά αγόρασα μια καινούργια ψήκτρα,την εγκατέστησα και όλα ρολόι μέχρι στιγμής(10λεπτά). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κατά λάθος έσπασε μια ακίδα από την CPU :bang: αλλά δεν έχει παρουσίαση κάτι,για να δούμε,θα επιβιώσει:chinscratch: