Πρόβλημα με Denon DVD-2200

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,167
Μεσευρώπη
Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το πλέιερ του τίτλου. Αρνείται να παίξει τα περισσότερα dvd. Συνήθως ξεκινάει χωρίς προβλήματα, 30 με 40 λεπτά μέσα στην ταινία αρχίζει να "κομπιάζει" και κάποια στιγμή κολλάει εντελώς. Αυτό το κάνει σε όλα τα δισκάκια, ακόμα και καινούρια του κουτιού αλλά το πρόβλημα είναι πιό έντονο σε dvd του videoclub, τα οποία πολλές φορές αρνείται να παίξει εντελώς. CD, SACD κλπ. παίζει κανονικά. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; μήπως θέλει καινούριο οδηγό δίσκου; Κάθε προσφορά βοήθειας δεκτή.

Αν βγάλεις το DVD από το player και το ξαναβάλεις, γίνεται τίποτα ή εξακολουθείς και έχεις πρόβλήμα?
Σε ρωτάω γιατί με ένα παλιο player που είχακαι μου έκανε και μένα αυτό που περιγράφεις...μόλις έβγαζα το δισκακι και έσβηνα το player για 5 λεπτά και μετά ξαναέτρεχα την ταινία, όλα δουλευαν ρολόι.
παρατήρησε όμως πρώτα αν φταίει το δισκάκι ή το player...μη βιαστούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στο player.
στη δικιά μου περίπτωση έφταιγε το player

Αν βγάλεις το DVD από το player και το ξαναβάλεις, γίνεται τίποτα ή εξακολουθείς και έχεις πρόβλήμα?
Σε ρωτάω γιατί με ένα παλιο player που είχακαι μου έκανε και μένα αυτό που περιγράφεις...μόλις έβγαζα το δισκακι και έσβηνα το player για 5 λεπτά και μετά ξαναέτρεχα την ταινία, όλα δουλευαν ρολόι.
παρατήρησε όμως πρώτα αν φταίει το δισκάκι ή το player...μη βιαστούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στο player.
στη δικιά μου περίπτωση έφταιγε το player

Το έχω δοκιμάσει. Δυστυχώς έχει πρόβλημα με όλα σχεδόν τα δισκάκια dvd.

Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το πλέιερ του τίτλου. Αρνείται να παίξει τα περισσότερα dvd. Συνήθως ξεκινάει χωρίς προβλήματα, 30 με 40 λεπτά μέσα στην ταινία αρχίζει να "κομπιάζει" και κάποια στιγμή κολλάει εντελώς. Αυτό το κάνει σε όλα τα δισκάκια, ακόμα και καινούρια του κουτιού αλλά το πρόβλημα είναι πιό έντονο σε dvd του videoclub, τα οποία πολλές φορές αρνείται να παίξει εντελώς. CD, SACD κλπ. παίζει κανονικά. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; μήπως θέλει καινούριο οδηγό δίσκου; Κάθε προσφορά βοήθειας δεκτή.

εαν πιανουν τα χερια σου,ανοιγμα και καθαρισμα το λειζερ, με μπατονετα ποτισμενη ελαχιστα με καθαρο οινοπνευμα.
ενα δεν πιασει κι`αυτο,μαλλον πας για λειζερ,που πιθανοτατα δεν συμφερει.

Σήμερα αγόρασα ένα καινούριο DVD από μαγαζί, όχι εφημερίδας και από περιέργεια το έβαλα να παίξει στον DENON. Έπαιξε όλο το δισκάκι κανονικά, χωρίς ούτε ένα πρόβλημα. Τελικά φαίνεται ότι είναι "απλά" πολύ επιλεκτικό στα DVD που θα το ταίσεις, πρέπει είναι καινούρια του κουτιού.Επίσης φαίνεται ότι τα δισκάκια των εφημερίδων ταλαιπωριούνται από το κοπάνημα που τρώνε κατά τη μεταφορά, από ήλιο, κρύο, υγρασία κλπ και γι αυτό το DENON αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους. Είχε κανένας συμφορουμίτης ποτέ εμπειρία με τόσο ψηλομύτικο μηχάνημα;

Είχαμε συνέχεια. Λίγο καιρό μετά το Denon ξαναέκανε τα γνωστά του κόλπα, δεν δεχόταν ολοκαίνουρια DVD κλπ. Μάλιστα σταματούσε σχεδόν πάντα στο ίδιο σημείο του δίσκου. Με μιά έρευνα στο Google βρήκα ότι και άλλοι έχουν αυτό το πρόβλημα-παρουσιάζεται συχνά στο Playstation από ότι άκουσα. Τελικά το πρόβλημα δεν οφείλεται στο λέιζερ, αλλά στις ράγιες πάνω στις οποίες γλιστράει το λέιζερ για να διαβάσει το δίσκο :idea: Αυτές λιπαίνονται με κάποιο λεπτό λάδι το οποίο είχε φαίνεται ξεραθεί και εμπόδιζε το λέιζερ να προχωρήσει με τα μικροσκοπικά βήματα που απαιτούνται για να διαβάσει *DVD. Tις καθάρισα με *ισοπροπυλική αλκοόλη, τις λίπανα με λάδι ραπτομηχανής και voila! Ενας Denon DVD 2200 που παίζει σχεδόν τα πάντα πλέον.:firstprize:

τα ίδια προβλήματα είχα με το Philips DVD963-SA και εκτός του ότι δείχνει εκλεκτικό με τα δισκάκια (DVD κυρίως), τα έψηνε κιόλας !!!, τώρα τελευταία το θέμα είχε γίνει εντελώς εκνευριστικό (το προηγούμενο σ/κ νοίκιασα 3 dvd ,.. και δεν κατάφερα να τελειώσω κανένα ). Έτσι προχθές αποφάσισα να δράσω κατέβασα ένα firmware update 4.81.25 που βρήκα μετά από αρκετό ψάξιμο, φυσικά έγινε και το απαραίτητο μεγάλο ‘service’ φύσημα και λάδωμα
Το αποτέλεσμα είναι βελτίωση σε όλους τους τομείς !!!, η πρώτη γεύση είναι πολύ καλή, δεν έχω δοκιμάσει πολλά δισκάκια ακόμα αλλά έχω την εντύπωση πως τέλειωσαν τα βάσανα .