Πρόβλημα με διπλοκαλωδίωση

vagos80gr

Established Member
6 July 2006
148
Πύργος
Μέχρι τώρα είχα τα ηχεία διπλοκαλωδιωμένα με σαφή βελτίωση του ήχου όσον αφορά την τρισδιάστατη απόδοση της ηχητικής σκηνής. Τα καλώδια ήταν πανομοιότυπα και για τα γούφερ και για τα τουίτερ, τα απλά χάλκινα του εμπορίου στα 2,5mm πάχος.

Είπα να δοκιμάσω πιο λεπτά καλώδια για τα τουίτερ μήπως βελτιωθεί τίποτα πχ. ταχύτητα αλλά από τότε ο ενισχυτής (NAD C370) μπαίνει σε bridged mode και ακούγεται σαν μονοκάναλο το πρόγραμμα. Λάθος στις συνδέσεις δεν έχω κάνει. Στο μάνιουαλ (ναι, το έχω κρατήσει από τότε!) λέει ότι όταν γεφυρώνεται αποδίδει 300W μόνο στο αριστερό κανάλι. Εδώ όμως παίζουν και τα δύο κανάλια αλλά μονοκάναλα και με ελαφρύ αλλά και σαφή υποβιβασμό της ηχητικής ποιότητας όσον αφορά την τρισδιάστατη αίσθηση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί αλλάζοντας τα καλώδια που αντιστοιχούν στα τουίτερ μόνο να μπει σε bridge mode ο ενισχυτής; Και γιατί, εννοώ πως εξηγείται?

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί αλλάζοντας τα καλώδια που αντιστοιχούν στα τουίτερ μόνο να μπει σε bridge mode ο ενισχυτής; Και γιατί, εννοώ πως εξηγείται?

Ε... Όχι;
Για να μπει σε bridged mode ένας ενισχυτής θέλει πολύ περισσότερα από αλλαγή της διατομής του καλωδίου των ηχείων...
Μήπως έκανες κάποιο λάθος στην σύνδεση;
Μήπως έχεις βάλει το αριστερό tweeter με το δεξί woofer και τούμπαλιν;

Φιλε οι ενισχυτές μπαίνουν σε bridged mode είτε με κάποιο διακόπτη που υπάρχει συνήθως στην πίσω μερια είτε ακόμα απο ρύθμηση που γ'ινεται εσωτερικά... (νομίζω... αν κάνω λάθος για το 2ρο διορθώστε με)..

99% έχεις κάνει κάποιο λάθος στην συνδεση... βγάλε τα καλώδια και βάλτα ξανά όλα απο την αρχή... με προσοχη!!!!

Δεν ξέρω τι να υποθέσω, λάθος στη συνδεσμολογία δεν έχω κάνει. θα ξαναπροσπαθήσω με παχύτερο καλώδιο και βλέπουμε...

Για ξαναβαλε τα αρχικα καλωδια οπως ηταν πριν τ'αλλαξεις και αν παιζει καλα τοτε σιγουρα κατι δεν ειχες συνδεσει σωστα. Τωρα (ακραιο βεβαια) μηπως εχουν καποιο προβλημα τα πιο λεπτα καλωδια που εβαλες δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω....??? Αλλα και παλι ο ενισχυτης γιατι να μπει σε bridged mode...?

γινετε και εξωτερικα αλλα σιγουρα δεν φταινε τα καλωδια μαλλον λαθος συνδεσμολογια εχεις κανει ισως πρεπει γινεται βαζοντας τα καλωδια στα δυο + του ενισχυτη αλλα καλυτερα διαβασε το manual αφου το εχεις ισως σου εχει και πως θα τον συνδεσεις και τυπωμενο κατω απο τις μπορνες δηλαδη πως συνδεεται στερεο και πως μονο γεφυρωμενο

Άκυρο, είχα μετακινήσει ,κατά λάθος, το διακόπτη και είχε μπει με mono λειτουργία (είναι το κουμπάκι που πρέπει να πατήσεις για να μπει σε γεφύρωση), όπως υπέθεσε ο DomieMic65, βάζοντας τα καλώδια.

Ο ήχος επανήλθε στα γνωστά επίπεδα, όμως δεν κατάλαβα απολύτως καμία διαφορά με την αλλαγή. Αναμενόμενο μάλλον γιατί από μη θωρακισμένα πάλι μη θωρακισμένα έβαλα.
Καμιά ιδέα για φθηνό θωρακισμένο? Να το βάλω στα γούφερ ή στα τουίτερ?