Προβλημα με diseqc

nordic

New member
Γεια σας. Ειμαι καινουργιος στο forum αλλα ασχολουμε δυο χρονια με τα δορυφορικα. Αυτη την εποχη εχω εναν dm500s. To κατοπτρο ειναι Chirsmann 0.80 με κεντρο astra kai παρακεντρα hotbird, sirious, thor, astra 2a-2b, badr, turksat, w2. Με τον προηγουμενο δεκτη τα ειχα συνδεσει με τον διακοπτη 8χ1 και τα ειχα ρυθμισει σαν σε κινητο κατοπτρο (diseqc 1.2) και δουλευαν σωστα.
Τωρα τα εχω ρυθμισει με οδηγιες που διαβασα στο forum με την πρωτη τετραδα ως ΑΑ-ΑΒ-ΒΑ-ΒΒ και input 1 και τη δευτερη τετραδα ΑΑ-..... με input2 kai diseqc 1.1 Αλλες φορες χανει το σημα στον Α δορυφορο αλλες στον Β και παει λεγοντας. Δειχνει σαν να μην συνγχρονιζεται καλα.
Ο διακοπτης γραφει πανω diseqc 1.2 8X1. Μηπως δεν ειναι συμβατο με το 1.1 Εν τω μεταξυ προσπαθησα να το ρυθμισω σαν σε κινητο αλλα δυσκολευτικα. Καποιος να με βοηθησει.

Καλώς ήρθες στο Avclub! -bye-

Αν σου είναι εύκολο ανέβασε μια φωτο με το κάτοπτρο και τα 8 lnb. Μπορεί να δώσεις ιδέες..

Τώρα για το πρόβλημα σου, τι να σου πω. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιον διακόπτη. Σήμερα δουλεύω 11 lnb με τετραπλούς διακόπτες Diseqc σε συνδυασμό με έναν διακόπτη Diseqc 1.1 Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τον 7020.

το προβλημα λυθηκε.Δουλευω το diseqc 1.2 σε 1.1. Η πρωτη τετραδα lnb με ΑΑ-ΑΒ-ΒΑ-ΒΒ και input 1 και η δευτερη τετραδα με input 2.
Το προβλημα ηταν στην χαμηλη ευαισθησια του dreambox 500. Δεν εκανε lock σε δορυφορους, και οταν εκανε λογω καιρικων συνθηκων, ξαναεχανε το σημα. Αυτο λοιπον λυθηκε αφαιρωντας ενα splitter που εριχνε το σημα.
Οσ´αναφορα την εγκατασταση με τα πολλα lnb ''ανεβαζω'' photo για ιδεες.
Υποψιν, αναμεσα στα εικονιζομενα lnbs μπορουν να προστεθουν και αλλα δυο για τον Eutelsat W2 στις 16 τον Thor 5 στην 0.8 μοιρα και τον Hellasat στις 38, ανεβαζοντας τον συνολικο αριθμο των δορυφορων σε 11 με πολυ ικανοποιητικη ληψη αναμεταδοτων!!!!!!!

Attachments

• multi lnb.jpg
    multi lnb.jpg
    75.1 KB · Views: 67
Φίλε Nordic, εντυπωσιακό το θάρρος σου να στήσεις τόσα πολλά lnb σε κάτοπτρο μόλις 80 εκ.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσα κανάλια κατεβάζεις απο τις 28 μοίρες. Ενδεικτικά.

Φιλε πιστεψε με, δεν θελει θαρρος αλλα περιεργεια και πολυ ψονιο!! Ψαχνοντας ανοιγει η ορεξη. Απο τις 28 μοιρες (Astra 2a,2b kai Eurobird 1) εχω κατεβασει 300 καναλια. Στις δυσκολες ημερες και ωρες μερικα εχουν σπασιματα. Αλλα για τα δεδομενα ειναι πολυ καλα.
Τα ξαναλεμε, παω να την πεσω γιατι ξυπναμε και πρωι. Good night.

Να υποθέσω οτι η φωτό είναι παλιότερη, μιας και βλέπω μόνο (!) 6 LNB, ε?

Εγώ με 1,40 Gibertini, έχοντας 2LNB (κεντρικό ΑΣΤΡΑ και παράκεντρο Hotbird) λες οτι αξίζει δλδ να κοιτάξω προς 28,2Ε???

Βασικά σκεφτόμουν μόνο να βάλω σφήνα τις 16Ε αλλά τώρα με μπρίζωσες...

Oχι πολυ παλια, απλα ειχα δυο παραπανω για Thor ο οποιος ειναι ολος κλειδωμενος και δεν αξιζει, και ο Eutelsat W2 στις 16 ο οποιος πρεπει να στριμωχτει αναμεσα σε Astra kai Hotbird με τον συμβιβασμο της μικρης μετακινησης του Ηotbird με αυτονοητη μειωση σηματος, που απ'οτι ειχα προσεξει δεν προκαλει μεγαλο προβλημα. Οποτε τον κατηργησα και αυτον προτιμωντας την full ληψη του Hotbird. Εν κατακλειδι προτεινω να κανεις ληψη του χρησιμου Αstra και Εurobird 1 στις 28 me ενα lnb kai αμα θελεις και τον Τουρκο στις 42 θα εισαι κομπλε !! Τους υπολοιπους αστους δεν πολυαξιζουν.