Πρόβλημα με DM800

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,149
Clermont-Ferrand, France
Παίδες τα φώτα σας. Πήρα ένα DM800 από ένα παληκάρι εδώ μέσα και μου προέκυψε ένα πρόβλημα. Πρώτον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το παληκάρι δεν το ήξερε και με διαβεβαίωσε και ο ίδιος (και τον πιστέυω).
Δεύτερον όταν τον άνοιξα και πήγα να βγάλω το καλώδιο του εξωτερικού sata connector, μαζί με το καλώδιο μου έμεινε στο χέρι και το πλαστικό από την motherboard. Έτσι ήτανε γυμνά τα πινάκια πάνω στην motherboard. Εννοείται ότι δεν το τράβηξα λάθος και απλά ήτανε έτοιμο να φύγει.
Το άσχημο είναι όιτ έσπασε το ένα από τα πινάκια.
Μετά από συνομίλια μου με τον αντιπρόσωπο (satsonix) στην Θεσσαλονίκη και αφού τσέκαρε τον σειριακό, μου είπε ότι το technixx το έχει κάνει παραεισαγωγή και να απευθυνθώ εκεί.
Τέλωσπάντων για να μην πολυλογώ οι επιλογές μου είναι οι παρακάτω:

1. Αποστολή δέκτη στο technixx και αυτοί στην dream. Αναμονή 3 βδομάδες και περίπτωση να μην δεχτεί η dream ότι είναι κατασκευαστικό πρόβλημα.
2. Αποστολή δέκτη σε ένα κατάστημα που μου είπε ο αντιπρόσωπος στην Θεσσαλονίκη και επισκευή εκεί με ένα κόστος 30-35 ευρώ αλλά δεν εγγυάται ότι μπορεί να το φτιάξει.
3. Πιάνω κολλητήρι και βάζω μόνος μου το πινάκι.

Προσωπικά πάω για την τρίτη λύση καθώς πιάνουν τα χέρια μου και δεν είμαι άσχετος με ηλεκτρονικά. Απλά αναρωτιέμαι εάν έχει κάποιος άλλος άλλη λύση.

Αν πιανουν τα χερια σου και εχεις και τα καταλληλα εργαλια, τοτε ειτε εσυ το κανεις ειτε το καταστημα στη σαλονικα, το ιδιο ειναι.
Η μονη αλλη περιπτωση ειναι να αλλαχθει ολη η πλακετα.

Αν είναι όπως τα περιγράφεις, δεν είναι δύσκολο να αποκατασταθεί.
Εάν δεν έχεις κατάλληλα εργαλεία (κολλητήρι, τρόμπα κλπ) θα μπορέσει να σε βοηθήσει και ένας ηλεκτρονικός στη γειτονιά σου. Δε νομίζω ότι θα σου ζητήσει πολλά.

Από την άλλη, εάν είναι ακόμα εντός εγγυήσεως ίσως πρέπει να προτιμήσεις το κατάστημα αγοράς...

Δεν είναι δύσκολο Μάριε, το έχω κάνει και εγώ σε άλλη συσκευή και δεν παιδεύτηκα καθόλου.

Αν πιάνουν τα χέρια σου τόσο το καλύτερο.... κολλητήρι, ρουφήχτρα ένα νέο πιν από άλλη παλιά και άχρηστη συσκευή και τελείωσες....

Αν είναι όπως τα περιγράφεις, δεν είναι δύσκολο να αποκατασταθεί.
Εάν δεν έχεις κατάλληλα εργαλεία (κολλητήρι, τρόμπα κλπ) θα μπορέσει να σε βοηθήσει και ένας ηλεκτρονικός στη γειτονιά σου. Δε νομίζω ότι θα σου ζητήσει πολλά.

Από την άλλη, εάν είναι ακόμα εντός εγγυήσεως ίσως πρέπει να προτιμήσεις το κατάστημα αγοράς...

Ο εδώ αντιπρόσωπος μου είπε ότι λογικά η Dream δεν θα δεχτεί ότι είναι εργοστασιακό πρόβλημα. Και να περιμένω 3 βδομάδες βαριέμαι.
Αφού μπορώ θα το κάνω μόνος μου και θα ενημερώσω.

.....για να μην ανοίγω καινούριο thread.....
Δεν μου δίνει IP όταν κάνω boot με κρατημένο το κουμπι. Μόνο STOP...
...αν ξέρει κάποιος

Δούλευε κανονικά, με το Dream Elite. Παρατήρησα οτι κάποιο στιγμή γέμισε η flash, και απο τότε αρχίσαν τα προβλήματα. Επαιρνε IP από το router. Στικάκι δεν έχω...

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον. Παω να πάρω ενα null modem, να το περάσω με dreamup αν και φοβάμαι οτι δεν θα μου λύσει το πρόβλημα όσον αφορά την IP, γιατι το image δεν εχει σχέση με τον bootloader, σωστα;
Ελπίζω να μπορέσω να τρέξω με wine απο ubuntu το dreamup (με windows δεν ασχολούμαι) ή στην χειρότερη απο virtual box.
Κάτι ακόμη αν ξέρετε...Το satellite configuration πού σώζεται;.. γιατί κάθε φορά περνάω 7 δορυφόρους manually...:shot:

Last edited:
Μέσα στο Software Management έχεις Backup system settings,και μπορείς όταν κανεις εγκατάσταση καινούριο image να τα κανεις Restore με όλες τις ρύθμισις σου

Να πω και εγώ τον πόνο μου?
Όταν σε όλα τα images, δεν βρίσκει το TUNER:ΚΕΝΟ, φταίνει αποκλειστικά το TUNER?
Ή μπορεί να φταίει και κάτι άλλο?
(δέκτης original, εκτός εγγύησης πια)

η εγκατασταση ειναι οκ το diseqc το κοιταξες?
Αν ολα τα παραπανω ειναι οκ τοτε μαλλον το tuner αλλα μπορεις με 90 ευρω να βαλεις αλλο και νεο μοντελο κοιτα εδω
satsonix.gr