ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DTS????

adrian

New member
5 November 2007
8
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ:
ENIΣΧΥΤΗ MARANTZ 5500
DVD PIONNER 575
KAI HXEIA KLIPSCH ΣΕΙΡΑ 35

Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ DTS KAI DOLBY DIGITAL 5.1
OTAN TO "ΓΥΡΝΑΩ" ΑΠΟ 5.1 ΣΕ DTS ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 5.1.ΣΩΣΤΟ???
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???

Υ.Γ
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ DVD ΜΕ ΤΟΝ AV EINAI ME ΟΠΤΙΚΗ.

ENIΣΧΥΤΗ MARANTZ 5500
DVD PIONNER 575

OTAN TO "ΓΥΡΝΑΩ" ΑΠΟ 5.1 ΣΕ DTS ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 5.1.ΣΩΣΤΟ???

Υ.Γ

Καλημέρα, σε όλες τις ταινίες με DTS στο κάνει αυτό ή μόνο με μία; Μπορεί να είναι κακή η εγραφή στο συγκεκριμένο dvd. (ποιά ταινία είναι αυτή;)
Τώρα γι´αυτό που ρωτάς, δέν είναι σωστό. Μπορεί η συγκεκριμένη μπάντα dts να έχει γραφτεί ποιο σιγά, και δέν είναι πάντα καλύτερη στην πράξη. Θεωριτικά βέβαια είναι, διότι λένε ότι έχει ποιο πολλά δεδομένα, αλλά εγώ έχω ακούσει κάτι dolby digital που "σκοτώνουν"!!!!!

ENIΣΧΥΤΗ MARANTZ 5500
DVD PIONNER 575

Υ.Γ

Αν δεν κάνω λάθος ο 5500 έχει ξεχωριστή ρύθμιση, όλου του setup ηχείων, για σήμα D.D & DTS. Υπάρχει περίπτωση να είναι πειραγμένη η επιμέρους ρύθμιση του volume, DB, που σου δίνει για κάθε ηχείο.

Επίσης ρίξε μια ματιά εάν στην αποκωδικοποίηση του σήματος επεμβαίνει και κάποιο άλλο εφέ επεξεργασίας.

Ρίξε μια ματιά γιατί δεν δικαιολογείται. Μια μικρή διαφορά μπορεί να υπάρχει αναλόγως του transfer, όχι όμως και μεγάλη.

Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο.

Υ.Γ. Αν μπορείς σε παρακαλώ χρησιμοποίησε στη γραφή σου πεζοκεφαλαία γράμματα γιατί τα κεφαλαία κουράζουν. Ευχαριστώ.

Last edited:
Όταν λες το γυρνάς, πως το γυρνάς ?

Η επιλογή για DD ή DTS θα πρέπει να γίνει από την αρχή, όταν πρωτοβάζεις το δισκάκι μέσα από τις επιλογές της ταινίας. Μετά από αυτή την επιλογή ο ενισχυτής θα αναγνωρίσει αυτόματα το σήμα και θα παίξει ανάλογα.

Ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις και τις ρυθμίσεις τόσο στον ενισχυτή όσο και στο DVD player.

Αλλά θα πρέπει να μας πεις ακριβώς τι εννοείς λέγοντας ότι παίζει χαμηλά. Το DTS (κατά τη γνώμη μου) δεν σημαίνει ότι θα παίζει πιο δυνατά. Πιο ποιοτικά στα εφέ ναι.

Μου το κάνει σε ολες τις ταινιές και συναυλίες με dts.

Κωστα,οντως έχω "πειράξει" τα db των ηχείων.Αν τα ρυθμίσω με βαση τις προδιαγραφες του marantz θα παίξει???εφε αλλο δεν επεμβαινει.

το γυρναω μεσα απο το μενου του pioneer .δεν νομιζω να εχει σημασια αν επιλεξεις απ την αρχη dts ή dd γιατι ο av αναγνωριζει κανονικα το σημα που ερχεται.οταν εννοω χαμηλα εννοω οτι χαμηλωνει αισθητα ολη η ενταση,συμπεριλαβανομενων και των εφε.

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DTS????

το γυρναω μεσα απο το μενου του pioneer .δεν νομιζω να εχει σημασια αν επιλεξεις απ την αρχη dts ή dd γιατι ο av αναγνωριζει κανονικα το σημα που ερχεται.οταν εννοω χαμηλα εννοω οτι χαμηλωνει αισθητα ολη η ενταση,συμπεριλαβανομενων και των εφε.

Ναι και μέσα από το dvd player γυρνάει. Όχι όμως μέσα από τον ίδιο τον ενισχυτή. Αυτό εννοούσα.

καλημερα
δοκιμασα με coaxial και υπαρχει μια μικρη διαφορα προς το καλυτερο αλλα δεν μπορει να το καταλαβει ενα "κοινο" αυτι.(αν με καταλαβαινετε!!).

ερωτηση:
το coaxial ειναι καλυτερης ποιοτητας καλωδιο,οσον αφορα την αποδοση,απο την οπτικη ινα??

παντως ευχαριστω για την βοηθεια.

το πιο ακριβο ομοαξονικο παει μεχρι τα 5000
το πιο ακριβο οπτικο ως τα 500
πιο λες να ειναι καλυτερο
αν το οπτικο ηταν καλυτερο δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης του ομοαξονικου

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DTS????

Μου το κάνει σε ολες τις ταινιές και συναυλίες με dts.

Κωστα,οντως έχω "πειράξει" τα db των ηχείων.Αν τα ρυθμίσω με βαση τις προδιαγραφες του marantz θα παίξει???εφε αλλο δεν επεμβαινει.

Καταρχήν μπορείς να δοκιμάσεις με ένα ντεσιμπελόμετρο να ρυθμίσεις όλες τις εντάσεις και σε όλα τα format που σου δίνεται η δυνατότητα.

Πάντως επειδή υποψιάζομαι κάτι, δεν κάνεις ένα software reset?

Δηλαδή restore factory defaults?

Πιστεύω ότι θα επανέλθει...

Αναμένουμε νέα σου.

Καλημερα
Σαν πρωτο βημα εβαλα οπτικη καλυτερης ποιοτητας (γυαλινη) και ειδα μικρη διαφορα.
κωστα να υποθεσω reset εννοεις στον ενισχυτη,ετσι?
θα το δοκιμασω
ευχαριστω.