Πρόβλημα με DVD Recorder

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
113
Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι!

Θα ήθελα παρακαλώ την βοηθειά σας!

Συνέδεσα ένα παλιο dvd-recorder panasonic DMR-E50 (με αναλογικο δεκτη) σε τηλεόραση με ενσωματωμενο mpeg-4 και εξωτερικο ψηφιακο δεκτη-αποκωδικοποιητή sd

(Συνδεσμολογία: α) καλώδιο κεραίας στον αποκωδικοποιητή sd

β) το 1 σκαρτ συνδέει αποκωδικοποιητή sd με dvd-recorder στην υποδοχή av2 (decoder)

γ) το άλλο σκαρτ συνδέει dvd-recorder στην υποδοχή av1 με την υποδοχη σκαρτ της τηλεορασης av2

δ) Από άλλη υποδοχη του αποκωδικοποιητή sd καλωδιο συνδέεται με την υποδοχη antenna in της τηλεορασης.
Ο αποκωδικοποιητής δεν έχει άλλες υποδοχές )

Το προβλημα ειναι ότι, ενώ γινεται κανονικα η εγγραφή από το κανάλι που δειχνει ο αποκωδικοποιητής, όταν βάζω το δισκάκι στο dvd-recorder για να δω τί έγραψε, εμφανίζεται εικονα γεμάτη "χιονια".

Η αναπαραγωγή του dvd-recorder λειτουργεί κανονικά. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει εγγραφή στο παρελθόν.

Τί μπορεί να φταίει; Η συνδεσμολογία είναι σωστή; Επίσης, είναι φυσιολογική η αισθητή έκπτωση στην ποιότητα του ήχου ( στην τηλεόραση ακους μια χαρά στο 15, ενώ στον αποκωδικοποιητη στο 50) και της εικόνας;

Ζητώ συγγνώμη για όποια λάθη μιας και δεν έχω σχετικές γνώσεις και θα ήθελα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια.

Ευχαριστώ πολύ!!

Η συνδεσμολογία είναι σωστή.....

......
Το προβλημα ειναι ότι, ενώ γινεται κανονικα η εγγραφή από το κανάλι που δειχνει ο αποκωδικοποιητής, όταν βάζω το δισκάκι στο dvd-recorder για να δω τί έγραψε, εμφανίζεται εικονα γεμάτη "χιονια".
.....

Όταν λες εμφανίζεται εικόνα με χιόνια, τι εννοείς; Δείχνει την εικόνα που έχεις γράψει αλλά με χιόνια; ή δείχνει μόνο χιόνια χωρίς εικόνα;

Σε Ευχαριστώ πολύ για την ανταποκριση! Δείχνει μόνο χιόνια χωρίς εικόνα. Αν τυχόν δεν έχω δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πες μου.

Καμμιά ιδέα τί φταίει;

Τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά στο DVD Recorder. Θα πρέπει πριν πατήσεις το πλήκτρο της εγγραφής, να έχεις επιλέξει την κατάλληλη είσοδο εικόνας από το τηλεχειριστήριο του Recorder.

Δες αν υπάρχει κάποιο πλήκτρο input select στο τηλεχειριστήριο. Από εκεί θα πρέπει να επιλέξεις την input AV2.

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, να είσαι καλά!

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν εξαντληθηκαν με το συγκεκριμένο, είναι "δύσκολο" τρομάρα του στην ανάγνωση των κενών dvd. Αφ`ού βρήκα μάρκα που την διαβάζει παρατήρησα τα εξής:

1) Δεν διαβάζει όλα τα δισκάκια της ίδιας μάρκας (της ίδιας παρτίδας μάλιστα) ή άλλες φορές τα διαβάζει και άλλες όχι.

2) Κατά την εγγραφή, στο αρχικό της στάδιο, ενώ έχει αρχίσει και γράφει κανονικά πετάει 1 " error has occured" kai 1 "recovery" kai 1 "no read" και τέρμα η εγγραφή.

3) Ενώ έχει ήδη εγγράψει, σε άλλο δισκάκι λέω τώρα, 2 προγράμματα, πάω να γράψω ένα τρίτο (έχει περιθώριο περίπου 40 λεπτών σε sp mode) και δεν μου αναγνωρίζει επανειλημμένως καθόλου το δισκάκι, αυτό δηλ. που το ανεγνώρισε και του έγραψε 2 προγράμματα 1-2 μέρες πριν!!!

Είναι ιάσιμη η κατάσταση ή να το παρατήσω; Παίζει να υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις και να δημιουργεί τέτοια θέματα;;

Ευχαριστώ πολύ όποιον έχει καμμιά ιδέα!!

Τι εξωτερικο ψηφιακο δεκτη-αποκωδικοποιητή sd έχεις, μήπως τελικά η λύση σε όλα σου τα προβλήματα είναι να συνδέσεις ενα εξωτερικό HDD (αν έχει ο δέκτης τη δυνατότητα) και να κάνεις εκεί τις εγγραφές σου και να "πετάξεις" το dvd