Προβλημα με Εφορια (βοηθεια απο Λογιστη)

Lef7234

Inactive User
5 May 2007
6,504
Η ιστορια ειναι πολλα χρονια πριν.

Ο πατερας μου δουλευε στο Μοναστηρακι σαν πλανοδιος παλαιοπωλης αλλα καποια στιγμη του ειπε το σωματειο εκει οτι Μητσο πρεπει να κανεις εναρξη στην Εφορια δεν μπορεις πλεον να δουλευεις ετσι εδω.

Επειδη ο πατερας μου ειχε κατι δικαστικες αποφασεις και δεν ειχε λευκο ποινικο μητρωο εκανα την εναρξη εγω στο ονομα μου στις 14/4/97 η εγραφη στο σωματειο παλαιοπωλων εγινε στις 14/10/97 δηλαδη 6 μηνες μετα.

Με αυτη την αδεια δεν καταφερε ο πατερας μου να δουλεψει καθολου γιατι του ειπαν οτι δεν μπορεις να πουλας τα πραγματα που εχεις αλλα μονο αυτα που θα εχεις γραμμενα στο βιβλιο αγορων που σου εχουμε δωσει απο το σωματειο.

Το θεμα με την εφορια ειναι οταν πηγα εγω εκει κατα το τελος του 97 μου ειπαν οτι επρεπε να δηλωνω μηδενικο φπα κατι που εγω δεν το ηξερα και ετσι μου ειπαν οτι εχω προστιμο.

Μετα το παρατησαμε τελειως ο πατερας μου επαθε προβλημα υγειας 24 ωρες το 24ωρο με οξυγονο. Μετα το 2001 ειχα τον θανατο της μητερας απο εγκεφαλικο και αρχες του 2003 εφυγε και ο πατερας μου.

Απο τοτε η μοναδικη φορολογικη δηλωση που εχω ειναι για το ετος 2008 που γραφει οτι ειμαι σε αδρανεια και μεχρι σημερα δεν εχω κανει καμια φορολογικη δηλωση.

Τα βιβλια (αποδειξη λιανικης πωλησης & βιβλιο εσοδων εξοδων) ειναι εντελως κενα δεν εχει γινει ουτε μια αγοραπωλησια.

Οταν ζητησα να κανω διαγραφη μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω αυτα που χρωσταω απο τα προστιμα και μετα μπορω να κανω διαγραφη και για αυτο με εβαλαν σε αδρανεια.

Φετος που εινα να δω τι θα κανω μπας και καταφερω και εγω αυτο με τις 100 δοσεις εμαθα οτι μπορουσα και τοτε να κλεισω την εναρξη που ειχα κανει και ενας λογιστης που πηρα μου ειπε να κανω ληξιπροθεσμη διακοπη απλα θα πληρωσω 100 ευρω για την διακοπη και αλλα 200 ευρω για καθε βιβλιο επειδη του ειπα οτι εχουν χαθει αλλα ευτυχως τα ειχα πανω στην αποθηκη του θειου μου.

Να πω οτι το μονο που εχω στο ονομα μου ειναι το 25% απο ενα εξ αδιαιρετου οικοπεδο 160mm (40mm δικα μου) που αναγκαστικα πηρα στο ονομα μου το 2008 λογω κτηματολογιου.

να πω οτι ειμαι χρονια ανεργος και τα μονα ενσημα που ισως να εχω ειναι μερικα απο το τεβε (ειχαμε πληρωσει μερικες δοσεις τοτε με την εναρξη επαγγελματος) που και σε αυτο πληρωσα 4.500 ευρω προστιμο και φυλακιση.

Ποσα χρονια φυλακη θα φαω; Επειδη δεν καπνιζω τι τσιγαρα να αρχισω;

ΥΓ. Αυριο το πρωϊ ειναι να παω στην εφορια και οπως μου ειπε ο λογιστης που μιλησα στο τηλεφωνο να παω στον εφορο. (ελπιζω αυριο το απογευμα να ξαναγραψω εδω μεσα)

Last edited:
Απο τοτε η μοναδικη φορολογικη δηλωση που εχω ειναι για το ετος 2008 που γραφει οτι ειμαι σε αδρανεια και μεχρι σημερα δεν εχω κανει καμια φορολογικη δηλωση.

Λαθος εγραψα για το 1998 ειναι η δηλωση οχι το 2008

Σώπα ρε συ... Είναι τραγικό το πόσο ξύλινοι είναι οι μηχανισμοί της γραφειοκρατίας για τον απλό κόσμο και πόσο ελαστικοί για κάποιους λίγους.
Ειδικές γνώσεις δεν έχω να σε συμβουλέψω ή τίποτα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου ευχηθώ καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

θα βρεθείς τετατέτ με τον έφορα και θα του περιγράψεις με πλήρη γλαφυρότητα και ακόμα προς το χειρότερο την κατάταση ,
πρίν απο όλα αυτά όμως θα πρέπει να βρείς ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ ! λογιστή να αναλάβει εν αρχή αυτός την υπόθεση ! ίσως να μην είναι τόσο τρομερά τα πράγματα , να έχεις υπόψην σου πάντα ότι υπάρχει μεγάλη ευελιξία στα θέματα αυτά , απλά σταθερά ήρεμα και με υπομονή ,,

πάντα βγαίνει η ακρη , ιδίως σε υποθέσεις τόσα χρόνια πίσω ..

και μην φοβάσαι δεν περνάνε έυκολα σε κατασχέσεις απο την στιγμή που θα είσαι σε διαδικασία εύρεσης λύσης

Δεν με νοιαζει η κατασχεση αλλα τα χειροτερα οπως φυλακη η δοσεις που ισως να μην μπορω να δωσω γιατι εγω ειμαι ανεργος και η γυναικα μου απο 930 πλεον επεσε στα 627 ευρω.

Ετσι και αλλιως το 25% που εχω απο το σπιτι της γιαγιας μου δεν μπορω να το πουλησω γιατι εχει το 50% ο θειος μου και το αλλο 25% η αδερφη μου.

Το 25+25% ειναι το 50% που μας ηρθε σαν κληρονομια απο τον πατερα μου.

Δέν μπάινεις φυλακή για τέτοια υπόθεση βρε !!!

δεν μπορεί να σε βάλει ο έφορας μέσα , πρέπει να πέρασεις χιλια μύρια κύματα για να βρεθείς μέσα για τέτοια θέματα ! μην ακούς τις μπούρδες ! 4 εκατομμυρια Ελλήνες πάνω κάτω στην θέση σου είναι !

μην μασας !

Το πρόστιμο για την αργοπορημένη διακοπή δραστηριότητας είναι 60. Από τη στιγμή που έχεις όλα τα βιβλία και δεν υπάρχει καμία κίνηση, ζητάς διακοπή την επόμενη μέρα της έναρξης (τότε το 1998). Και επειδή έχεις αργήσει, θα πληρώσεις εκείνο το πρόστιμο.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πας φυλακή ή να έχεις μπλεξίματα. Μόνο εάν δεν είχες τα βιβλία να ανησυχούσες.

Φίλε μου, αν έβαζαν τον κόσμο φυλακή για τέτοια πράγματα δεν θα είχε μείνει κανείς απ' έξω να πληρώνει φόρους...

Pontios 100 ευρω μου ειπε ο λογιστης αλλα παλι καλα που βρηκα τα βιβλια γιατι δεν ειναι τα 200 ευρω για καθε βιβλιο δηλαδη 400 συνολο και μου ειπε οτι το 20% θα δωσεις μπροστα για την απωλεια βιβλιων δηλαδη 80 ευρω αλλα αντε να μπορουσα να αποδειξω χωρις βιβλια οτι δεν εχει γινει καμια εγραφη στα βιβλια αυτα.

Last edited:
Να κανεις διακοπη με ημερομηνια 1997, αν ειναι εφικτο με την ημερομηνια που θεωρησες τα βιβλια δηλ.ενδεχομενως την ιδια μερα της εναρξης για να επιβαρυνθεις οσο λιγοτερο γινεται και απο το ΤΕΒΕ που καποτε θα συναντησεις μπροστα σου. Η ημερομηνια εγγραφης στο σωματειο πιστευω πως μπορει να αγνοηθει αν δεν απαιτειτο απο τον τοτε φορολογικο νομο. Ετσι θα μειωσεις και τα προστιμα για εκπροθεσμες δηλωσεις ΦΠΑ.
Να ελεγξεις αν εκτος απο τα βιβλια ειχε θεωρησει και στοιχεια (αποδειξη λιανικης, δελτιο αποστολης κλπ).

Last edited:
Εχω βιβλιο αποδειξεων και αριθμημενο απο την εφορια που εχει ενα φυλο λευκο και ενα ροζ και φυσικα ειναι εντελως κενο. Δελτια αποστολης δεν ειχα.

Με το Τεβε εχω καθαρισει μου εκαναν διαγραφη με πηγαν δικαστικως και πληρωσα 4.500 ευρω.

Αν ειναι οπως τα λες υπολογιζω πως το κοστος σου δεν θα ειναι μεγαλο, θα κυμαινεται στα πλαισια που σου ειπε ο λογιστης που συνεργαστηκες. Απο αυτο με το ΤΕΒΕ που εγραψες δεν κατάλαβα τίποτα.

Τελος καλο ολα καλα θα δωσω απο Δευτερα 100 ευρω για το προστιμο και το υπολοιπο που εχω σαν χρεος απο την εφορια ειναι περιπου 600 ευρω που οπως μου ειπαν τα κανω σε δοσεις.

Να ελεγξεις το ΤΕΒΕ γιατι το ΤΕΒΕ διαγραφει τους ασφαλισμενους μονο οταν τους προσκομισθει η διακοπη εργασιων απο την εφορια...(λαμβανεται υποψη η ημερομηνια διακοπης που αναφερεται στην βεβαιωση της εφορια)

Θα παω και στο ΤΕΒΕ αλλα το ΤΕΒΕ μου εχει κανει διακοπη και με πηγε δικαστικως και πληρωσα προστιμο και φυλακιση συνολο 4.500 ευρω.

Αυτο που θελω να δω ειναι αν εχει τιποτα επιστροφη απο το ΤΕΒΕ γιατι η διακοπη στην εφορια εγινε με την ημερομηνια εναρξης δηλαδη πλεον στην εφορια δεν θεωρουμαι ουτε μια μερα επαγγελματιας.

Για να εισαι σιγουρος θα πρεπει να παρεις μια βεβαιωση απο το ΤΕΒΕ...
Αποσω γνωριζω, το ΤΕΒΕ δεν προχωραει απο μονο του σε διαγραφη ασφαλισμενου.
Η ποινικη υποθεση που ειχες ηταν λογω μη καταβολων ασφαλιστικων εισφορων στην οποια τιμωρεισαι, εφοσον δεν καταβαλεις αυτες τις εισφορες, με ποινη φυλακισης και προστιμο. Αν τα 4.500 , στα επεβαλε το ποινικο δικαστηριο τοτε δεν εχει καμια σχεση με τις οφειλομενες εισφορες προς το ΤΕΒΕ.
Σχετικα με την διαγραφη ασφαλισμενου...δες εδω...
http://www.oaee.gr/asfalish.asp?catasf_id=193&banner_pgc=11
http://www.oaee.gr/asfalish.asp?catasf_id=191&cat_id=0&banner_pgc=11

Μου ειχε ερθει χαρτι απο το τοτε ΤΕΒΕ οτι με διαγραφει σαν ασφαλιζομενο και οπως θυμαμαι στην Εφορια επρεπε καθε χρονο να κανω ανανεωση της αδειας και για να γινει αυτο επρπε να τους παω και καποια βεβαιωση απο το ΤΕΒΕ.

Ισως να λεει το ΤΕΒΕ αυτος για να κανει ανανεωση θελει χαρτι απο μενα δεν με πληρωνει τον διαγραφω τον παω και δικαστικως και στην Εφορια δεν μπορει να κανει ανανεωση της αδειας.

Συν οτι ενω μου ερχοντουσαν χαρτια με τις οφειλες στο ΤΕΒΕ και απο τοτε που μου εστειλαν οτι με διαγραφουν δεν μου ηρθε ξανα τιποτα.

Τα 4.500 ηταν 2 μηνες φυλακη που αν θυμαμαι καλα ηταν τα 2.000 για να πληρωσω και τα υπολοιπα 2.500 ηταν το προστιμο απο το ΤΕΒΕ

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι εκανα εναρξη επαγγελματος 14/4/97 και απο το 98 στην Εφορια με εβαλαν σε αδρανεια ετσι γραφει και η φορολογικη δηλωση του 98
πως μπορει το ΤΕΒΕ καποιον που για την Εφορια ειναι μονο 7 μηνες ενεργος επαγγελματιας να τον χρεωνει οσα χρονια θελει; Συν οτι με την διακοπη που εκανα εχθες στην Εφορια πλεον για την Εφορια δεν ειμαι ουτε μια μερα επαγγελματιας.

Εγω στο ΤΕΒΕ ειχα πληρωσει καποια ενσημα δηλαδη καποιες διμηνιες, αυτα τα ενσημα απο την στιγμη που δεν ειμαι επαγγελματιας ουτε για μια μερα λογικα δεν πρεπει να μην τα δικαιουμαι; Τι θα γινει με αυτα τα δικαιουμαι, μου δινουν τα λεφτα μου πισω η τα χανω ολα;

Σν οτι οταν με σταματησε για ελεγχο η αστυνομια και ειδαν οτι μου εχει κανει δικαστηριο το ΤΕΒΕ και εχω ποινη φυλακισης και προστιμο με πηγαν σε εισαγγελεα και μου εδωσε δυο μηνες προσθεσμια η να πληρωσω το προστιμο και την ποινη η να κανω διακανονισμο με το ΤΕΒΕ αλλα οπως μου ειπαν απο την στιγμη που δεν εχω σκοπο να εξασκησω το επαγγελμα να πληρωσω τα 4.500 παρα να κανω διακανονισμο.

Αν εκανα διακανονισμο θα υπηρχε ακυρωση του διαστηριου οπως μου ειπαν. Μηπως τα 2.500 ηταν το χρεος μου προς το ΤΕΒΕ για τους μηνες που με ειχε σαν ασφαλισμενο και τα πηρε μεσω δικαστικης οδου;

Ειχα αλλαξει σπιτι και το τελευταιο χαρτι που μου ηρθε απο το ΤΕΒΕ ειναι οτι με διαγραφει και για τους επομενους μηνες δεν μου ειχε ερθει κατι μεχρι να αλλαξω σπιτι. Απο την αστυνομια απο τον ελεγχο σε μπλοκο εμαθα οτι εχω παει δικαστικως και εχω φαει τα παραπανω δηλαδη δικαστηκα χωρις να εχω ιδεα για το δικαστηριο ημουν αγνωστου κατοικιας.

Last edited:
Προσωπικα θα πηγαινα στο ΤΕΒΕ να ρωτησω σχετικα και θα ζητουσα βεβαιωση διαγραφης...(αν και εφοσον υφισταται).
Επισης θα ζητουσα ενα ποινικο μητρωο για να δω την ποινη που μου εχει επιβληθει...(φυλακιση και προστιμο).
Με το ποινικο δικαστηριο δεν ζητουνται απο τα ασφαλιστικα ταμεια οι οφειλομενες εισφορες....