Προβλημα με εγκατασταση 4 TV και νοβα..

alge21

New member
28 August 2009
35
Εχω συνδεση νοβα εδω και πολλα χρονια.Εχω τον αποκωδηκοποιητη Nokia
mediamaster 9802s,τον ιδιο που ειχα απο την αρχη δηλαδη.Η εγκατασταση
στο σπιτι ηταν με εξωτερικα καλωδια και λογω καποιων αλλαγων
καταργηθηκαν και περασα καινουργια εσωτερικα.Το προβλημα μου ειναι πως
πανω στην βιασυνη μου δεν ειδα τι πατεντες ειχε κανει ο τυπος τοτε και
τωρα στην TV που εχω τον αποκωδηκοποιητη ειναι ολα πενα!Σημα καμπανα σαν
την διαφημιση.Στις υπολοιπες ομως παιζουν τα μισα καναλια καλα και τα
αλλα με χιονια και η νοβα αφαντη.Τι ψαχνω τι δεν ψαχνω το ιδιο ειναι.Δεν
ξερω γιατι.Κατεβαζω δυο καλωδια απο κεραια και πιατο που καταληγουν
στην tv που ειναι ολα οκ.στον δευτερο οροφο οι 2 τηλ.ειναι διακαλαδωση
και κατεβαζω ενα που παει στον αποκωδηκοποιητη.στον πρωτο οροφο παει απο
την μια στην αλλη αλλα προφανως κατι εκανα λαθος και τωρα εχω ξεενωσει
τις υπολοιπες μεχρι να δω τι φταιει.απο πισω εχει και μια εξοδο για RF
που λεει TV/VCR που παλια ειχε καλωδιο ενω τωρα δεν ξερω πως να τα
κανω..Χρειαζεται καποιος ενισχυτης ωστε απο εκει να φευγουν τα καλωσια προς τις αλλες τηλεορασεις?Εχετε να προτεινετε κανεναν δεκτη να ξεφυγω απο τον αρχαιο?Φθηνο ομως..Και για νοβα και για ελευθερα γιατι το καλοκαιρι θα την κοψω.

Θα μπορουσες να κανεις ενα προχειρο σχεδιαγραμμα?
Κατεβαινουν 2 καλωδια (ενα απο την αναλογικη κεραια και ενα απο το δορ. πιατο) και πανε στην TV (που ειναι αυτη? στον 1ο ή στο 2ο οροφο?). Στο 2ο οροφο εχεις δυο TV. H 4η TV που ειναι? Καπου το εχασα. Ο αποκωδικοποιητης σε ποια απο τις TV ειναι συνδεδεμενος?

Θα μπορουσες να κανεις ενα προχειρο σχεδιαγραμμα?
Κατεβαινουν 2 καλωδια (ενα απο την αναλογικη κεραια και ενα απο το δορ. πιατο) και πανε στην TV (που ειναι αυτη? στον 1ο ή στο 2ο οροφο?). Στο 2ο οροφο εχεις δυο TV. H 4η TV που ειναι? Καπου το εχασα. Ο αποκωδικοποιητης σε ποια απο τις TV ειναι συνδεδεμενος?

Στον δευτερο οροφο(υπνοδωματια) ειναι δυο TV μαζι και κατεβαινει ενα καλωδιο στον δεκτη(αυτη την στιγμη δεν ειναι ενωμενο).Στον πρωτο στο σαλονι ειναι ο δεκτης και μια TV και ερχονται και απευθειας τα καλωδια απο κεραιες.Και ακριβως στο διπλανο δωματιο αλλη μια που ερχεται μονη της στον δεκτη.Δυο πανω μαζι δηλαδη και δυο κατω.

Δύσκολο να δοθεί απάντηση με την περιγραφή που κανείς ... Γιατί δεν καλείς ένα τεχνικό να ξεμπερδευεις;...