Πρόβλημα με εικόνα σε δέκτη mpeg4 Hyundai

kostas5579

AVClub Addicted Member
31 May 2010
1,827
THESSALONIKI/GREECE
Καλησπέρα παιδιά. Πριν λίγες μέρες αγόρασα τον δέκτη Hyundai hdt3001hdpvr. Η TV μου είναι μια παλαιούτσικη 32άρα LCD Philips HD Ready(1366x768). Τον έχω συνδέσει από HDMI σε θύρα DVI-D της TV αφού δε διαθέτει θύρα HDMI. Το θέμα αφορά τον media player του δέκτη. Κατά την αναπαραγωγή ταινιών(πλην μορφής avi) η εικόνα τεντώνεται λίγο πάνω κάτω(stretching). Θα θελα να ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό σε TV που δεν είναι FullHD ή αν οφείλεται σε κάτι άλλο(π.χ. ανάλυση της ταινίας). Την πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένη και δε το γνωρίζω. Προσπάθησα να το ψάξω στις ρυθμίσεις του δέκτη αν διορθώνεται, αλλά τίποτα. Για αυτές της TV ούτε λόγος, δεν υπάρχουν κάποιες που να αφορούν την ανάλυση, απλά μια που μετακινεί την εικόνα λίγο δεξιά ή αριστερά. Όπως είπα το κάνει σχεδόν σε όλες τις mkv άσχετα αν είναι 720p ή 1080i αυτές.

Last edited:
Σωστά!Δεν αντιλέγω. Η ανάλυση της TV μάλλον φταίει. Παλαιότερα που είχα μια FullHD δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα σε καμιά ταινία. Τη βρήκα πάντως σε καλή γι'αυτό τη χτύπησα, αν και Philips!

Είπα και εγώ, απάντησε κανείς στο πρόβλημά μου! Μια χαρά τον είδα, αν σκεφτείς και τη TV που έχω. Καλό θα είναι βέβαια αν κάποιος άλλος τον έχει να ανοίξει κάποιο σχετικό thread. Εγώ δε γνωρίζω και πολλά τεχνικά θέματα πάνω στους δέκτες για να το κάνω. Με την τιμή που'χει πάντως τώρα θα τον προτιμήσουν αρκετοί(39,90).

Κάτι λίγα έγραψα εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52211&page=119

Για τα λεφτά του κάτι παραπάνω από μια χαρά είναι.

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς βλέπεις, μια φωτογραφία θα βοηθούσε.
Δοκίμασες όλα τα screen modes που αναφέρονται στην σελίδα 8 του εγχειριδίου;

Δεν είναι θέμα screen modes αλλά ανάλυσης της ταινίας τελικά. Σε κάποιες αναλύσεις δεν υπάρχει στο φαινόμενο. Τώρα φταίει ο δέκτης, η TV δε ξέρω.
Υ.Γ. τα screen modes της TV δε δουλεύουν σε συσκευές που συνδέονται στο DVI in. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Πατώντας το κουμπί στο remote, βγαίνει μόνο το ευρεία οθόνη και δεν αλλάζει. Ευχαριστώ για τη ενδιαφέρον πάντως.

P.S.Ούτε το screen mode του δέκτη δουλεύει στον media player του! Βγάζει ¨άκυρο¨.

Last edited:
Παιδια τον ιδιο αποκωδικοποιητη χρησιμοποιω και εγω εδω και 5 μερες σε μια παλια LCD LG(1366x768).Προβλημα με τα mkv δεν εχω παρατηρησει.Εχω ομως προβλημα με το τηλεχειριστηριο.Τα μισα πληκτρα δεν αντιστοιχουν σε αυτο που γραφουν.Π.χ το 8 σβηνει την TV,το 0 κανει mute,το 9 αλλαζει τον ηχο κ.α.Να ειναι απλα θεμα ασυμβατοτητας με την LG?Μηπως ειναι σκαρτο το τηλεχειριστηριο?Θα βρω ακρη με την εγγυηση?

Το τηλεκοντρόλ τί σχέση έχει με την LG? Τις εντολές τις δίνει στον δέκτη. Μάλλον έπεσες στη περίπτωση. Επέστρεψέ τον για αλλαγή και αν δε γίνεται άλλαξε όλο το δέκτη. Δοκίμασε mkv με διαφορετικές αναλύσεις. Δε παρατήρησες σε κανένα ένα ελαφρύ τέντωμα της εικόνας πάνω κάτω?(Είναι σα να βλέπεις ΣΚΑΙ σε 4:3 οθόνη).