Προβλημα με εικονα/συνδεση απο δεκτη Nova

gfotopou

New member
3 August 2010
6
Γεια χαρα.

Πριν απο μερικες ημερες συνεδεσα ενα δεκτη Nova (Pansat) με ενα DVD recorder (LG) και με την τηλεοραση χρησιμοποιωντας SCART (δεκτης -> DVD recorder AV2 -> TV AV1). Αυτη η συνδεσμολογια δουλευει μια χαρα με τον δευτερο δεκτη μου και ενα DVD recorder Samsung (με μονη διαφορα οτι εκει εχω και συνδεση HDMI, αλλα χρειαζοταν και το SCART για καποιο λογο, αλλιως δεν εβλεπα). Πρεπει να σημειωσω πως με τον δεκτη βλεπω 2 δορυφορους (Hotbird 13° για τη NOVA και Astra 28° για τα Βρετανικα καναλια, μια και η γυναικα μου ειναι Αγγλιδα)

Η συνδεσμολογια αυτη δουλεψε για μερικες ημερες, αλλα απο χθες εχω το εξης προβλημα: οταν το DVD ειναι αναμμενο με το input στο AV2 δεν εχω κανενα προβλημα να δω τα καναλια και των 2 δορυφορων, οταν ομως ειναι σβηστο στην τηλεοραση (AV1) μπορω να δω μονο τα καναλια της NOVA ενω μολις το γυριζω στα Βρετανικα η εικονα εμφανιζεται για 1 δευτερολεπτο και μετα χανεται και δεν υπαρχει κανενας τροπος να την επαναφερω (εκανα και restart τον δεκτη, εβγαλα μπριζες αλλα τιποτα).

Μηπως καποιος μπορει να με διαφωτισει; Ειναι προβλημα του δεκτη, του DVD, των καλωδιων; Μηπως φταιει η συνδεσμολογια (δεν φανταζομαι αλλιως δε θα δουλευε απο την αρχη ή ουτε στον αλλο set μου κι ετσι κιμ αλλιως ακολουθησα τις οδηγιες του DVD). Ολες οι συμβουλες ειναι καλοδεχουμενες.