προβλημα με εξωτερικο δισκο seagate Expansion External 1TB

apostatis

New member
4 November 2008
30
γεια σας
εχω τον παραπανω δισκο και ο υπολογιστης μου ειναι
ο HP PAVILION A6565
το προβλημα λοιπον ειναι οτι ενω οταν βαζω το σκληρο τον αναγνωριζει κανονικα
λεγοντας μου οτι η συσκευη ειναι ετοιμη για χρηση στα επομενα 5λεπτα σταματαει να βλεπει τον δισκο και πολλες φορες κολλαει ολο το συστημα
αλλαζω θυρα usb τον βλεπει και μετα παλι τα ιδια
του κανω καταργηση απο την διαχειρηση και τον βλεπει και μετα τον χανει
σε ολες τις περιπτωσεις που δεν ανοιγει ο σκληρος φαινεται στην διαχειρηση
εχω windows 7 εκανα και φορματ χθες αλλα τιποτα
ο δισκος δουλευει κανονικα σε αλλους υπολογιστες
μαλλον κατι φταει στο pavilion γιατι τα εκανε μερικες φορες και σε αλλους δισκους
να εχει καποιο θεμα με τις θυρες usb?
ευχαριστω

Τον συνδέεις με έξτρα ρεύμα?
Εάν όχι δοκίμασε και με ρεύμα εκτός του usb καλωδίου.
Δοκίμασε και στις πίσω θύρες του PC.

Υπάρχουν αναφορές για προβλήματα με κλικ http://www.externalharddrives.org.uk/1tb/seagate-expansion-1tb-external-hard-drive/ αλλά όπως τα γράφεις δε φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα σου.

εχει δικο του ρευμα ο σκληρος και τον εχω δοκιμασει σε ολες τις θυρες

Πρόβλημα την μητρικής σου και συγκεκριμένα στον USB controller φίλε μου. Άλλους εξωτερικούς σκληρούς τους βλέπει κανονικά? Έστω USB κλειδιά?

μια φορα δοκιμασα αλλο σκληρο και μετα απο ενα κολλημα που εφαγε μου γυρισε το ntfs σε raw του δισκου
κανει γενικα θεματα με σκληρους και με κλειδια usb
μετα απο αυτο που επαθα με τον παραπανω δισκο φοβαμαι να δοκιμασω αλλον

Για αρχή βεβαιώσου ότι έχεις περασμένους τους τελευταίους διαθέσιμους drivers αλλά κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα είναι hardware.

Σαν επιλογές, εκτός από την αντικατάσταση ολόκληρου του motherboard, μπορείς εναλλακτικά να προσθέσεις κάποιον επιπλέον USB controller (σε κάρτα PCI ή PCIe) και να καταργήσεις τον ενσωματωμένο.

Για αρχή βεβαιώσου ότι έχεις περασμένους τους τελευταίους διαθέσιμους drivers αλλά κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα είναι hardware.

Σαν επιλογές, εκτός από την αντικατάσταση ολόκληρου του motherboard, μπορείς εναλλακτικά να προσθέσεις κάποιον επιπλέον USB controller (σε κάρτα PCI ή PCIe) και να καταργήσεις τον ενσωματωμένο.
δεν υπαρχουν καθολου drivers παραδοξως για την μητρικη asus IPIBL-LB