Πρόβλημα με explorer, όποιος το βρεί έχει δώρο...

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Tόσα χρόνια στο κουρμπέτι, πρώτη φορά σηκώνω τα χέρια ψηλά...
Έχω internet explorer 7, σε xp.
Περίπου 10 φορές τη μέρα μου κολλάει, δεν αποκρίνεται και θέλει κλείσιμο και άνοιγμα νέου παράθυρου για να ξαναπαίξει.
Έχω απενεργοποιήσει όλα τα πρόσθετα,έχω κάνει unistall και φτόυ κι απ'την αρχή δυό φορές, τίποτα.
Αυτό το χαβά του.
Βοηθήστε με γιατί το βλέπω να εκσεφδονίζεται απο το μπαλκόνι....

Περίπου 10 φορές τη μέρα μου κολλάει, δεν αποκρίνεται και θέλει κλείσιμο και άνοιγμα νέου παράθυρου για να ξαναπαίξει.
Έχω απενεργοποιήσει όλα τα πρόσθετα,έχω κάνει unistall και φτόυ κι απ'την αρχή δυό φορές, τίποτα.
Αυτό το χαβά του.

Mήπως θα μπορούσες να αναβαθμήσεις σε internet explorer 8, βέβαια καλύτερος και ταχύτερος όλων δεν είναι ο αλεπούς, αλλά ο safari .
Αλήθεια εάν ο safari, δεν είναι ο καλύτερος τότε δεν ξέρω τι άλλο να σου πώ, δεν είπες τίποτε για το δωράκι στο τίτλο του νήματος ?

Last edited:
Mήπως θα μπορούσες να αναβαθμήσεις σε internet explorer 8, βέβαια καλύτερος και ταχύτερος όλων δεν είναι ο αλεπούς, αλλά ο safari .
Αλήθεια εάν ο safari, δεν είναι ο καλύτερος τότε δεν ξέρω τι άλλο να σου πώ, δεν είπες τίποτε για το δωράκι στο τίτλο του νήματος ?

Μου θύμισες τον αείμνηστο Μουστάκα, ξαφνικά...:D

Και γω firefox 3.0 χρησιμοποιώ και το συνιστώ. Πάντως στον Internet Explorer πολλά προβλήματα προκαλεί το flash. Κάντο πλήρη απεγκατάσταση από τα windows και δες αν το πρόβλημα λύνεται. Μετά κατέβασε και εγκατέστησε τη πιο πρόσφατη έκδοση του flash.

Γιατί να φύγει από το παράθυρο?

Mozilla my friend!
Ναί,τον είδα και τον mozilla...
Πολλές φορές μου κάνει το εξής παράξενο:
Πάει να μπεί σε μια σελίδα,βγάζει μήνυμα λάθους (δε θυμάμαι τί) και απο κεί και μετά δεν μπαίνει στη συγκεκριμένη σελίδα ούτε ο mozilla ούτε ο explorer...

Ναί,τον είδα και τον mozilla...
Πάει να μπεί σε μια σελίδα,βγάζει μήνυμα λάθους (δε θυμάμαι τί) και απο κεί και μετά δεν μπαίνει στη συγκεκριμένη σελίδα ούτε ο mozilla ούτε ο explorer...

Αυτή τη στιγμή έχω 9 παράθυρα ανοιχτά και πάει σφαίρα.

Το προβλημα με τον explorer πρέπει να έχει προκύψει μετά από update των windows. Συμβαίνει αυτό κάποιες φορές. Συνήθως διορθώνεται με νέο update.

Να υποθέσω ότι για virus/trojan/spyware/adware κτλ έχεις σκανάρει? Γιατί από αυτό που γράφεις δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα που εντοπίζεται μόνο στον ΙΕ...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με explorer, όποιος το βρεί έχει δώρο...

Ρε σεις τον safari, δεν τον χρησιμοποιεί κανείς, μόνο όσοι έχουν Mac?

Software της Apple μπαίνει σε Windows μηχάνημα μόνο αν δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, βλέπε iTunes.

Όχι να πηγαίνουμε και γυρεύοντας.. ;)

Σοβαρά όμως, τη στιγμή που υπάρχει ο Firefox 3 (ελαφρύς, γρήγορος, open source), οι υπόλοιποι browsers δεν έχουν καμία τύχη.

Αυτό το χαβά του.

Για να αποφεύγεις στο μέλλον προβλήματα-γρίφους μία είναι η (ριζική) λύση:
Partition Back-up με πχ το Acronis cd. Εγκαθιστάς τα πάντα από την αρχή με τα updates κλπ έτσι ώστε να λειτουργεί το σύστημα άψογα, (αποφεύγοντας ότι ύποπτο ή αναξιόπιστο) κάνεις reboot βάζοντας το Acronis CD μέσα και κάνεις Backup. To διαμέρισμα του εγκατεστημένου λειτουργικού (πχ το C) "φωτογραφίζεται", συμπιέζεται και σώζεται ως ένα μικρό αρχείο σε ένα άλλο διαμέρισμα και φάκελο που επιλέγεις (πχ στο D:\Backup\C_work.tib).

Όταν αργότερα αρχίσει για οποιοδήποτε λόγο να καταρέει το σύστημα ή να πάρει ιό, ή απλώς να έχει οποιαδήποτε προβλήματα, ξαναβάζεις το CD, κάνεις reboot, επιλέγεις Restore από το αρχείο που είχες σώσει και μέσα σε 5-20 λεπτά ανάλογα τα GB του partition που χρησιμοποιούνται, επαναφέρεις το σύστημα στην άψογη κατάσταση που το είχες κάνει backup με όλα τα προγράμματα, drivers, settings κλπ.
Γνωστή μέθοδος, δεν λέω κάτι καινούριο, παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία ακόμα παιδεύεται. Τη χρησιμοποιώ πάνω από μια δεκαετία -τα πρώτα χρόνια έσωνα με το πολύ καλό Ghost και μάλιστα αυτοματοποιημένα (με batch) σε εξωτερικά CD-ROM που φόρτωναν ή έσωζαν και ζήταγαν τα CD μόνα τους, αλλά σήμερα με τις τεράστιες χωρητκότητες, το σώσιμο ενδείκνυται μόνο σε ένα δεύτερο διαμέρισμα του δίσκου ή σε ένα δεύτερο δίσκο (για μεγαλύτερη ταχύτητα). Εδώ και 2-3 χρόνια έχω κατασταλάξει στο Acronis. Δεν χρησιμοποιώ το κύριο πρόγραμμα με live σώσιμο κλπ παρά μόνο το Boot CD (που το φτιάχνεις από το πρόγραμμα) και τρέχει εκτός Windows, για μέγιστη αξιοπιστία.

Και κάτι άλλο: Ο Internet Explorer βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Είναι πλέον ξεπερασμένος, έχει σκοτεινά σημεία στη συμπεριφορά του, είναι περισσότερο φίλος με την M$ και τους κολλητούς της και λιγότερο με τον χρήστη. Υπάρχει ο Firefox, η Opera, και ο Safari o καθένας με τα + και - του. Στην Opera για παράδειγμα διαχειρίζεσαι πολύ καλά και τα email σου με δικό της ενσωματωμένο email client. Ο Safari είναι ένας ανερχόμενος σε απήχηση browser από την Apple -τον έχω δοκιμάσει και είναι μια χαρά. Αγνότερος όλων όμως ο Firefox, αφού δεν έχει ύποπτα αφεντικά, παρέχει τα καλύτερα πρόσθετα plugins και αναβαθμίζεται με τους γρηγορότερους ρυθμούς. Έχει ξεπεράσει όλους τους άλλους και έχει διπλάσια απήχηση από τον Explorer.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με explorer, όποιος το βρεί έχει δώρο...

Software της Apple μπαίνει σε Windows μηχάνημα μόνο αν δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, βλέπε iTunes.

Όχι να πηγαίνουμε και γυρεύοντας.. ;)

Σοβαρά όμως, τη στιγμή που υπάρχει ο Firefox 3 (ελαφρύς, γρήγορος, open source), οι υπόλοιποι browsers δεν έχουν καμία τύχη.

Σωστός! Μozilla Firefox 3.0.1 και τίποτα άλλο!