πρόβλημα με φορμαρισμα του σκληρου δίσκου dreambox 600PVR

koutelos1

New member
7 July 2008
44
Ξαφνικα ότνα πηγα να κάνω εγγραφή μου παρουσίασε πρόβλημα και ο σκληρος δεν φορμάρετε τι πρόβλημα υπάρχει?

Ξαφνικα ότνα πηγα να κάνω εγγραφή μου παρουσίασε πρόβλημα και ο σκληρος δεν φορμάρετε τι πρόβλημα υπάρχει?

Ποιο image χρησιμοποιείς;
Και τι εννοείς "δεν φορμάρεται"; Καταρχήν, φαίνεται στο αντίστοιχο μενού του image σου; Μπορείς να κάνεις έλεγχο του filesystem;
Εάν όχι, δοκίμασε να τον βγάλεις, να το κάνεις format σε ένα pc και να τον ξαναβάλεις στον 600. Εκεί κανονικά πρέπει να τον δεις και να μπορείς να τον κάνεις format σε ext3.

έχω το gemini 4.50 και δεν γινεται εγγραφή και μου βγάζει πρόβλημα και προσπαθω να τον φορμάρω αλλά δεν... Αυτό που προτείνεις το έκανα αλλά δεν πέτυχε γιατί ούτε στο pc φορμάρεται

Απάντηση: Re: πρόβλημα με φορμαρισμα του σκληρου δίσκου dreambox 600PVR

έχω το gemini 4.50 και δεν γινεται εγγραφή και μου βγάζει πρόβλημα και προσπαθω να τον φορμάρω αλλά δεν... Αυτό που προτείνεις το έκανα αλλά δεν πέτυχε γιατί ούτε στο pc φορμάρεται

Απ'ότι κατάλαβα δηλαδή δεν τον βλέπει πουθενά το Gemini, σωστά;
Όταν πήγες να τον κάνεις φορμάτ από το PC πως το έκανες;
Το καλύτερο είναι είτε να χρησιμοποιήσεις ένα "εργαλείο" γι'αυτή τη δουλειά (πχ Partition Magic) είτε από την επιφάνεια εργασίας Ο Υπολογιστής μου (δεξί κλικ) --> Διαχείριση --> Διαχείριση Δίσκων.
Εκεί πρέπει να βλέπεις το συνδεμένο σου δίσκο, κάνεις φορμάτ το partition και αν δεν γίνεται (πράγμα δύσκολο), το διαγράφεις και φτιάχνεις νέο...

Αν δε μ πορείς να κάνεις κάτι από αυτά τότε μάλλον τα'παιξε ο δίσκος, αλλά αυτό είναι η πολύ μικρή πιθανότητα.

Έχεις pm...

Δοκιμασε να ξαναφλασαρης με pli κατα την γνωμη μου αρκετα καλο για Enigma1 και μετα ξαναδοκιμασε να βελεις πανο τον σκληρο!-bye-

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με φορμαρισμα του σκληρου δίσκου dreambox 600PVR

Απ'ότι κατάλαβα δηλαδή δεν τον βλέπει πουθενά το Gemini, σωστά;
Όταν πήγες να τον κάνεις φορμάτ από το PC πως το έκανες;
Το καλύτερο είναι είτε να χρησιμοποιήσεις ένα "εργαλείο" γι'αυτή τη δουλειά (πχ Partition Magic) είτε από την επιφάνεια εργασίας Ο Υπολογιστής μου (δεξί κλικ) --> Διαχείριση --> Διαχείριση Δίσκων.
Εκεί πρέπει να βλέπεις το συνδεμένο σου δίσκο, κάνεις φορμάτ το partition και αν δεν γίνεται (πράγμα δύσκολο), το διαγράφεις και φτιάχνεις νέο...

Αν δε μ πορείς να κάνεις κάτι από αυτά τότε μάλλον τα'παιξε ο δίσκος, αλλά αυτό είναι η πολύ μικρή πιθανότητα.

Έχεις pm...

στη διαχείρη δίσκων δεν τον βλέπει για να τον φορμάρω

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με φορμαρισμα του σκληρου δίσκου dreambox 600PVR

τοτε μαλον ειναι φορμαρισμενος σε ext3 για να τον δεις απο τα windows κανε εγκατασταση αυτο http://www.fs-driver.org/download.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με φορμαρισμα του σκληρου δίσκου dreambox 600PVR

Θα έπρεπε να τον βλέπει ασχέτως filesystem. Ακόμα και άν είναι ext3 τότε θα έβλεπες το partition με την ένδειξη ότι είναι unrecognized format.
Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει, ίσως κάτι σοβαρότερο...