Πρόβλημα με γραμματοσειρές

panoso

Senior Member
18 April 2011
521
Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με τις γραμματοσειρές στο 10.8. Πάω να διαγράψω κάτι κουλές γραμματοσειρές όπως την ​Malayalam MN και δεν διαγράφεται. Δεν είναι κλειδωμένη με κάποιο τρόπο γιατί δεν έχει λουκετάκι στην status bar. Πήγα στο μενού Αρχείο - Επαναφορά τυπικών γραμματοσειρών και διέγραψε όσες είχα βάλει εγώ, όσες έβαλε το Office 2011, αλλά άφησε κάτι απίστευτα άχρηστες γραμματοσειρές της Adobe που είχαν εγκατασταθεί με μια δοκιμαστική έκδοση του καινούριου InDesign. Όποτε πάω να αφαιρέσω κάποια γραμματοσειρά μου ζητάει το pass του admin, το δίνω αλλά δεν κάνει τίποτα. Την αφήνει πανηγυρικά εκεί. Καμιά ιδέα?

Τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν την χρησιμοποιεί κανένα πρόγραμμα. Αυτά που έχω δοκιμάσει τα έχω δοκιμάσει με το fontbook. Tο μενού Αρχείο - Επαναφορά τυπικών γραμματοσειρών είναι από το Font Book. Όσον αφορά τις οδηγίες του glyphs το πρόβλημα είναι ότι όταν του λέω να κάνει τις γραμματοσειρές remove δεν τις κάνει. Αυτή είναι και η προβληματική συμπεριφορά που επισημαίνω. Αν τις έκανε remove δεν θα είχα πρόβλημα...

Δοκιμασε να κανεις δεξι κλικ και validate this font και μετα κανε remove απο εκει να δεις αν δουλευει ετσι.
Αν δεν δουλευει δοκιμασε να πας στο fontbook > File > Restore Standard Fonts.
Αυτο κανει remove ολα τα ασχετα fonts και επαναφερει τη συλλογη σου στην original κατασταση του μακ.