Πρόβλημα με HD Deluxe onboard Sound Card

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Όταν συνδέω αναλογικά την κάρτα με τον ενισχυτή έχω πρόβλημα στο κεντρικό ηχείο. Σαν να τσιρίζει όταν ακούγονται ομιλίες. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω... Δοκίμασα να αλλάξω καλώδια αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το ηχείο δεν έχει πρόβλημα καθώς με SPDIF ακούγεται κανονικά. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω στην κάρτα? Ή παιδεύομαι τσάμπα και θα πρέπει να βάλω μια καλή κάρτα ήχου? Και αν ναι, ποια προτείνετε που θα με καλύψει και μελλοντικά? Τώρα έχω 5.1 ενισχυτή αλλά αργότερα είναι πολύ πιθανό να πάρω έναν 7.1 που υποστηρίζει τα καινούρια format ήχου. Οπότε θέλω μια κάρτα που να μπορεί τώρα να μου δώσει 5.1 αναλογικά και μελλοντικά τα καινούρια format ήχου....

Ευχαριστώ!

Nektar καλημέρα,

διάβασε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10291 που έχω
γράψει για το ίδιο πράγμα το οποίο εγώ το έλεγα 'γρατζούνισμα". Αν δεν κάνω
λάθος έχουμε και το ίδιο board ASUS P5W-DH Deluxe. To "γρατζούνισμα"
λοιπόν πιστεύω ότι οφείλεται στην Onboard κάρτα ήχου και θα λυθεί μόνο
με αγορά νέας (έχω δοκιμάσει διάφορα και το έχω μειώσει αισθητά, σε βαθμό
που στις περισσότερες ταινίες δεν ακούγεται, αλλλά δεν το έχω
εξαφανίσει).

Όσον αφορά της αγορά κάρτας ήχου, εγώ προσωπικά κάνω υπομονή και θα περιμένω μέχρι
τον Σεπτέμβρη να πέσουν λίγο οι τιμές.

-bye-

Θενκς Αλέξη. Δεν το θυμόμουν αυτό το Post. Εγώ το ακούω κυρίως από το κεντρικό ηχείο στις ομιλίες. Το θέμα είναι ότι θέλω οπωσδήποτε να παίζω αναλογικά καθώς με το κολπάκι στο reclock με κλείδωμα στα 25fps έχω πολύ καλή κίνηση.

Εσύ Αλέξη ποια πήρες (αν πήρες...)? Καμιά πρόταση ρε παιδιά εκτός από την x-meridian που έχει 200 ευρώπουλα?

Βρε σου λέω δεν πήρα ακόμα ..... κάνω υπομονή και ραντεβού τον Σεπτέμβρη,
εκτός εάν τον Αυγουστο που θα είμαι Αγγλια-Σκωτία βρώ καμμιά προσφορά και την χτυπήσω από εκεί.

Να υποθέσω δηλ. ότι παίζεις με spdif ή "αντέχεις" να ακούς το ψιλογρατζούνισμα. Πως κατάφερες να το περιορίσεις μήπως γλιτώσω κι εγώ την αγορά αυτή την εποχή μιας και σε λίγο αρχίζουν οι διακοπές? :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με HD Deluxe onboard Sound Card

Ερώτηση: Ο ενισχυτής σου έχει μικρόφωνο και έχεις κάνει το auto setup του;

Τι ακριβώς εννοείς? Δεν σε πιάνω! Έχω τον sony str 925 (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς). Ενισχυτής δεκαετίας...

Υ.Γ. Πρόσφατα έκανα hard reset στον ενισχυτή οπότε είναι τελείως αρύθμιστος, πλην των αποστάσεων των ηχείων και τον χαρακτηρισμό large-small.

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με HD Deluxe onboard Sound Card

Τι ακριβώς εννοείς? Δεν σε πιάνω! Έχω τον sony str 925 (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς). Ενισχυτής δεκαετίας...

Υ.Γ. Πρόσφατα έκανα hard reset στον ενισχυτή οπότε είναι τελείως αρύθμιστος, πλην των αποστάσεων των ηχείων και τον χαρακτηρισμό large-small.

Βασικά σκεφτόμουν ότι ίσως το κεντρικό σου είναι λίγο "κάπως" αλλά το είχε συνεφέρει ο ενισχυτής σου με το auto setup του (πρακτικά με το παραμετρικό eq που έχουν οι περισσότεροι τέτοιοι ενισχυτές). Όμως, όταν παίζουμε από τις αναλογικές εισόδους όλα αυτά (delays, eq, x-overs, κτλ.) φεύγουν εκτός, οπότε εκεί ακούγονται "πραγματικά" τα ηχεία μας.

Αλλά, απ'ότι φαίνεται, δεν είναι αυτό.

Μάλλον απλά φταίει η on-board κάρτα ήχου σου.

Η λύση είναι ή η Meridian (Hi End) ή η M-Audio (normal..).

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με HD Deluxe onboard Sound Card

Να υποθέσω δηλ. ότι παίζεις με spdif ή "αντέχεις" να ακούς το ψιλογρατζούνισμα. Πως κατάφερες να το περιορίσεις μήπως γλιτώσω κι εγώ την αγορά αυτή την εποχή μιας και σε λίγο αρχίζουν οι διακοπές? :ernaehrung004:

Αντέχω το ψιλογρατζούνισμα, που ξαναλέω ότι ακούγεται σε ελάχιστες
περιπτώσεις και μόνο σε πολύ υψηλές στάθμες. Θα τα πούμε το βραδάκι
στο MSN για να είμαι μπροστά στο HTPC και να σου πώ τί σκάλισα....

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με HD Deluxe onboard Sound Card

Αντέχω το ψιλογρατζούνισμα, που ξαναλέω ότι ακούγεται σε ελάχιστες
περιπτώσεις και μόνο σε πολύ υψηλές στάθμες. Θα τα πούμε το βραδάκι
στο MSN για να είμαι μπροστά στο HTPC και να σου πώ τί σκάλισα....

-bye-

Άστο Αλέξη. Δεν χρειάζεται. Παρήγγειλα την Meridian :award:

Όχι θα κάτσω να σκάσω...:grinning-smiley-043

Πιστεύω ότι όταν χτίζεις ένα htpc που κάνει πάνω από 1,500 με ακριβές κάρτες γραφικών, επεξεργαστές κλπ, τα 200 που ζητάει μια πολύ κάρτα ήχου δεν είναι δυσανάλογα του συνολικού κόστους του htpc, από τη στιγμή μάλιστα που ο ήχος είναι ίσως το 50% σε μια ταινία (για να μην πω παραπάνω...)

Ενα καινουργιο firmware - bios στο board και οι νεοι drivers απο το site , παλαιοτερα μου ελυσαν αντιστοιχο προβλημα !

Ενα καινουργιο firmware - bios στο board και οι νεοι drivers απο το site , παλαιοτερα μου ελυσαν αντιστοιχο προβλημα !

Στην συγκεκριμένη Motherboard δεν υπάρχει λύση ακόμα ούτε με drivers ούτε με το bios. Έψαξα στο net και είναι γνωστό το πρόβλημα με τις αναλογικές εξόδους σε αυτή τη Motherboard.