Πρόβλημα με HDMI audio extractor

stonec

Established Member
23 September 2008
124
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Για να δώσω ζωή στον παλιό μου Yamaha 640 και να πάρω πολυκάναλο ήχο από το Tvbox της Cosmote προμηθεύτηκα ένα HDMI audio extractor ( Powertech H181 4k/60hz) ώστε να δώσω σήμα 5.1 μέσω οπτικής ίνας στον ενισχυτή. Συνδέω με HDMI το box με τον extractor στην είσοδο και από τις εξόδους πάει ένα άλλο hdmi στην τηλεόραση και ένα toslink στον ενισχυτή. Οι επιλογές που έχει ο extractor είναι pass, 2.0 και 5.1.
Το πρόβλημα μου είναι ότι όποια επιλογή και να κάνω συνεχίζω να λαμβάνω ήχο στην τηλεόραση (μέσω του 2ου HDMI) και κανένα σήμα στον ενισχυτή. Αναρωτιέμαι αν είναι ελατωματικός ο extractor ή εγώ κάνω κάτι λάθος.
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

20241211133342_powertech_hdmi_audio_extractor_cab_h181_4k_60hz_gri.jpeg

δηλαδη στην εισοδο/πηγη που εχεις καρφωσει την οπτικη,μεσα απο το μενου του ενισχυτη,δηλωσε του οτι περνεις ηχο απο την ταδε οπτικη εισοδο.

δηλαδη στην εισοδο/πηγη που εχεις καρφωσει την οπτικη,μεσα απο το μενου του ενισχυτη,δηλωσε του οτι περνεις ηχο απο την ταδε οπτικη εισοδο.
Ναι από την οπτική παίρνει σήμα ο ενισχυτής. Έβγαλα ένα media player που είχε έξοδο οπτική και σύνδεσα το box με το audio extractor.

χμμμ..αρα προφανως ειναι κανονικα δηλωμενη η εισοδος...
τι να σου πω?ειναι λιγο περιεργες αυτες οι συνδεσεις...

Ναι από την οπτική παίρνει σήμα ο ενισχυτής. Έβγαλα ένα media player που είχε έξοδο οπτική και σύνδεσα το box με το audio extractor.
Αυτό δεν το κατάλαβα. Η οπτική στο μηχανήματακι αυτό είναι έξοδος όχι είσοδος.
Επίσης, μάλλον το stream στο hdmi πρέπει να είναι αποωδικοποιημενο pcm, όχι dolby ή dts.

Αυτό δεν το κατάλαβα. Η οπτική στο μηχανήματακι αυτό είναι έξοδος όχι είσοδος.
Επίσης, μάλλον το stream στο hdmi πρέπει να είναι αποωδικοποιημενο pcm, όχι dolby ή dts.
Ναι από την έξοδο του extractor συνδέω την οπτική στον ενισχυτή.
Από τις ρυθμίσεις του box δοκίμασα όλες τις επιλογές που είχα pcm, dolby κλπ χωρίς αποτέλεσμα.
Παίζει τα codecs που αναγνωρίζει ο ενισχυτής να είναι παρωχημένα;

Το πιο πιθανό η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει Dolby digital και το tv box ρυθμίζεται αυτόματα σε pcm.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα eARC Audio Extractor Converter με 2 hdmi η μια μονό audio, η ένα xiomi tv box πρώτης γενιάς να δουλεύει τα πάντα μέσω οπτικής και σε συνδυασμό με kodi έχεις και τα hd audio format σε ac3 transcoding

• Like
Reactions: protrudi
cab_h181_1.jpg

Στην φωτό, συνδέει την πηγή με το HDMI out.
Δεν δοκιμάζεις να βάλεις εκεί το ARC του TVBOX να δεις μπας και?

Το πιο πιθανό η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει Dolby digital και το tv box ρυθμίζεται αυτόματα σε pcm.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα eARC Audio Extractor Converter με 2 hdmi η μια μονό audio, η ένα xiomi tv box πρώτης γενιάς να δουλεύει τα πάντα μέσω οπτικής και σε συνδυασμό με kodi έχεις και τα hd audio format σε ac3 transcoding
Υποστηρίζει Dolby digital.
Από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης:
Ηχείο: μου δίνει 2 επιλογές: ηχείο τηλεόρασης και ARC. Έχω δοκιμάσει και τις δύο, θεωρώ ότι σωστή επιλογή στην περίπτωση μου είναι το ARC.
Digital audio out: μου δίνει τις επιλογές: Dolby digital, Raw και PCM. Θεωρώ ότι με τις δύο πρώτες θα έπρεπε να δουλέψει.
Από τις ρυθμίσεις του TV BOX:
Επιλογές πολυκάναλου ήχου: Αυτόματη, στερεοφωνική και χειροκίνητη. Στην χειροκίνητη μου δίνει την επιλογή: Dolby digital, Dolby digital plus, Dolby digital with dolby atmos, Dolby mat και DTS. Με Dolby digital και DTS επιλεγμένα λογικά θα έπαιζε μιας και ο ενισχυτής υποστηρίζει αυτές τις κωδικοποιήσεις.

Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω.
Δοκίμασα και αυτό που πρότεινε ο ika χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν θεωρώ πολύ πιθανό να είναι ελαττωματικό το extractor.

Δηλαδή να υποθέσουμε δεν επιστρέφει καθόλου ήχος στον ενισχυτή στερεοφωνικός η 5.1?

Η τηλεόραση αν κατάλαβα καλά υποστηρίζει arc σωστά? Από την οπτική της τηλεόρασης πηγαίνει ήχος στον ενισχυτή για τα επίγεια κανάλια?

φίλε μου εδώ βλέπω ότι το Tv Box Cosmote έχει οπτική έξοδο γιατί θέλεις να μεσολαβήσεις το audio extractor? Αφού η τηλεόραση σου υποστηρίζει Dolby digital δεν το χρειάζεσαι το ac3 θα βγαίνει κανονικά και όλα τα υπόλοιπα φόρμα θα τα κανείς transcoding στο kodi ac3.

Αν βάλεις την TV εκεί που δείχνει, δίνει ήχο ?
Όχι ο ενισχυτής δεν δίνει.
Δηλαδή να υποθέσουμε δεν επιστρέφει καθόλου ήχος στον ενισχυτή στερεοφωνικός η 5.1?

Η τηλεόραση αν κατάλαβα καλά υποστηρίζει arc σωστά? Από την οπτική της τηλεόρασης πηγαίνει ήχος στον ενισχυτή για τα επίγεια κανάλια?
Όχι δεν παίρνω ήχο από τον ενισχυτή. Βλέπω ότι η οπτική δουλεύει (βλέπω το κόκκινο φώς από την έξοδο της οπτικής) αλλά ο ενισχυτής δεν παίζει, ίσως το σήμα έρχεται με κωδικοποίηση διαφορετική από αυτή που διαβάζει ο ενισχυτής. Η τηλεόραση υποστηρίζει arc ( το HDMI με το οποίο έχω συνδεθεί γράφει ARC). Η τηλεόραση δεν έχει οπτική, μεταξύ extractor και τηλεόρασης παρεμβάλεται μόνο το καλώδιο HDMI που συνδέεται με την υποδοχή HDMI arc της τηλεόρασης και από την έξοδο toslink του extractor συνδέω την οπτική που πάει στον ενισχυτή.
φίλε μου εδώ βλέπω ότι το Tv Box Cosmote έχει οπτική έξοδο γιατί θέλεις να μεσολαβήσεις το audio extractor? Αφού η τηλεόραση σου υποστηρίζει Dolby digital δεν το χρειάζεσαι το ac3 θα βγαίνει κανονικά και όλα τα υπόλοιπα φόρμα θα τα κανείς transcoding στο kodi ac3.
Το δικό μου TV box Cosmote δεν έχει οπτική έξοδο. Είναι το Skyworth HY4415.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα δεδομένα που έχουμε. Έχουμε καμιά ένδειξη ότι ο ενισχυτής είναι πλήρως λειτουργικός? Αν συνδέσεις ένα dvd στην οπτική είσοδο που συνδέεις audio extractor υπάρχει ήχος? Διαφορετική κωδικοποίηση δεν υπάρχει ώστε να μην είναι συμβατός ο ενισχυτής. Η πιθανότητα το extractor να είναι προβληματικό η ελαττωματικό πάντα υπάρχει,

Το ότι η τηλεόραση υποστηρίζει arc από την hdmi και δεν έχει έξοδο οπτικής η coaxial είναι περίεργο γιατί την καθιστά μη συμβατή προς τα πίσω.

Αν τελικά δεν βγάλεις άκρη και ο ενισχυτής είναι πλήρως λειτουργικός και η τηλεόραση υποστηρίζει πράγματι arc τότε ένα άλλο android με οπτική έξοδο σου λύσει το πρόβλημα.

Δεν μπορείς να βάλεις ένα σχεδιάγραμμα της συνδεσμολογίας που κάνεις?
Καλημέρα και καλή δημιουργική χρονιά σε όλους.

short.jpg

Μήπως την οπτική ίνα από το Η181 την έχεις βάλει στην κάτω-κάτω πόρτα στον RX-V640 που είναι όμως έξοδος και όχι είσοδος?
1681324-b47440f1-yamaharxv640.jpg

Μήπως την οπτική ίνα από το Η181 την έχεις βάλει στην κάτω-κάτω πόρτα στον RX-V640 που είναι όμως έξοδος και όχι είσοδος?
View attachment 244796
Δεν νομίζω (έχω δύσκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος του ενισχυτή και δεν μπορώ να το ελέγξω) διότι αν συνδέσω την οπτική που πάει στον ενισχυτή στον media player (αυτός έχει έξοδο για οπτική) παίρνω κανονικά πολυκάναλο ήχο.