Πρόβλημα με HDMI switch. Η εικόνα έρχεται και χάνεται συνεχώς

iraklis 1980

New member
6 February 2013
41
καλημερα και καλη βδομαδα σε ολους!!

επειδη η tv μου εχει μονο 2 hdmi αποφασισα να αγορασω ενα τριπλο switch
ετσι ωστε να συνδεσω ολες τις συσκευες μου.
συνδεσα το switch εβαλα τις συσκευες μου αλλα εχω θεμα με το ps3 και το bluray home cinema
η εικονα μαυριζει για δευτερολεπτα και επανερχεται συνεχως και στα 2, δεν σταθεροποιειτα.
τι μπορει να φταιει? το swiitch δουλευει δεν εχει προβλημα γιατι δοκιμασα και δευτερο και παλι τα ιδια.
ειναι ηλεκτρονικο οχι απο αυτα με τα κουμπακια.
μπορειτε να με βοηθησετε? :worshippy:

Re: προβλημα με hdmi switch η εικονα ερχεται και χανεται συνεχως

καλημερα και καλη βδομαδα σε ολους!!

επειδη η tv μου εχει μονο 2 hdmi αποφασισα να αγορασω ενα τριπλο switch
ετσι ωστε να συνδεσω ολες τις συσκευες μου.
συνδεσα το switch εβαλα τις συσκευες μου αλλα εχω θεμα με το ps3 και το bluray home cinema
η εικονα μαυριζει για δευτερολεπτα και επανερχεται συνεχως και στα 2, δεν σταθεροποιειτα.
τι μπορει να φταιει? το swiitch δουλευει δεν εχει προβλημα γιατι δοκιμασα και δευτερο και παλι τα ιδια.
ειναι ηλεκτρονικο οχι απο αυτα με τα κουμπακια.
μπορειτε να με βοηθησετε? :worshippy:

Δοκίμασε αλλά καλώδια hdmi ή άλλαξέ τα μεταξύ τους.

Βάλε ένα link ποιο switch είναι αυτό που πήρες μήπως δεν κάνει για τις αναλύσεις που θες, επίσης κοίτα τις ρυθμίσεις σε όλες τις συσκευές και βάλτες όλες χωρίς switch να δεις ποια κλειδώνει και ποια όχι. Καλό θα ήταν να ξέρουμε και ποιες είναι οι συσκευές σου, πηγές και τηλεόραση δλδ. καθώς και τα καλώδια και τις ρυθμίσεις.

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/accessories/kalodia/Turbo-X-HDMI-Switch-3-in-1-SW-100.htm
http://plus3.gr/hdmi-switch-5port-aculine-sw-002-aculine

χωρις switch δεν εχω προβλημα κλειδωνουν σωστα πλην του ps3 που κλειδωνει στα 1080i μονο.
αυτα τα 2 δοκιμασα και στα 2 το ιδιο προβλημα σε ολες τις αναλυσεις ανεξαρτητα σειρας καλωδιων.
οι συσκευες ειναι ps3 , blueray player , media player , nova

Εχεις βάλει 2 link, ποιο απ τα δύο έχεις αγοράσει;
Για το ps3 πήγαινε χειροκίνητα στις ρυθμίσεις οθόνης και ρύθμισέ το στο 1080p, κάνε το ίδιο και με τις άλλες εκτός απ το nova που δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να φτάσει μέχρι p όπως και να χει βάλτο στην μέγιστη ανάλυση. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην υποστηρίζει το switch 24p, δοκίμασε στις συσκευές σου να τις κάνεις 50p να δεις αν κλειδώνει, αν ναι τότε δυστυχώς θα μπορείς να βλέπεις μόνο στα 50p, δεν είναι τυχαίο πιστεύω ότι το κάνει μόνο σ αυτές τις συσκευές, δεν ξέρω για το media player, το χεις ρυθμισμένο κι αυτό στο 24p; Μήπως είναι στο αυτόματο και κλειδώνει στα 50;
Βάλε λινκ απ τις συσκευές σου, τηλεόραση, media player, blue ray player, nova, να ξέρουμε τις δυνατότητές τους.

Last edited:

και τα 2 τα εχω αγορασει και τα 2 τα χω δοκιμασει.
το media player ειναι 1080p 60hz δεν υποστηριζει 24p παρα μονο στα 4κ
και η νοβα στα 50hz ειναι ρυθμισμενη.

Και στα 2 δεν κλειδώνει η εικόνα; Η έπεσες στην περίπτωση που δεν κάνουν και τα δύο, ή πρέπει να ψαχτείς με τα καλώδια. Τις πηγές τις έχεις ταυτόχρονα όλες ανοικτές; Εχεις δοκιμάσει μία μία να τις βάλεις να δεις τι γίνεται; Κάνε τράμπα και στην είσοδο της τηλεόρασης μήπως μία απ τις δύο δεν υποστηρίζει, κάνε πάμπολλες δοκιμές για να καταλήξεις.

και στα 2. μαλιστα το bluray δε κλειδωνει πουθενα ουτε καν σε ποιοτητα dvd.
και ενα ενα το ιδιο κανει
τα switch εχουν ποιοτητες? πως ακριβως ειναι η κατασταση?

ΑΝείσαι Αθήνα έχω ένα hdmi splitter να το δοκιμάσουμε μήπως έτσι βγει συμπέρασμα. Και βέβαια έχουν ποιότητες, αν μάλιστα τα καλώδιά σου δεν είναι καλά και έχεις απώλειες, τα switch θα στις βγάλουν γιατί αυτό σημαίνει ότι το καλώδιο κλείδωνε οριακά, το χω αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.

Last edited:

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
τα καλωδια μου ειναι 1.4 αλλα no name.
θα αλλαξω και τα καλωδια.
θα παρω ενα καλο καταρχην και θα το δοκιμασω..
αν λυθει το προβλημα θα παρω και στα αλλα.
εαν οχι θα ποσταρω ξανα... παντως οσο προχωραει η τεχνολογια τοσο αυξανοναται τα θεματα αντι να λυνονται

Πάρε ένα equip ή valueline με 4-5 ευρώ high speed w/ ethernet, εκτός αν με το καλό εννοείς κάτι τέτοιο :p.