Πρόβλημα με HDMI

pan0sk

New member
26 April 2007
4
Καλημέρα, είπα να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου, αλλάζοντας motherboard και κάρτα γραφικών γιατί η ABIT Fatality F-I90HD με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν έκανε για παιχνίδια. Πήρα λοιπόν ένα Asus Motherboard και μια 9600GT. Μέχρι εδώ καλά. Αφού τα εγκατέστησα , ανακάλυψα ότι η κάρτα γραφικών συνδεδεμένη με DVI->HDMI converter και το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιούσα στην ABIT ( είχε ενσωματωμένη υποδοχή) δεν δείχνει τίποτα στην TV ( Samsung LE26S8) .
Η τηλεόραση για δευτερόλεπτα επιλέγει την έξοδο και μετά δεν βρίσκει σήμα.

Κανονικά ακόμα και από το BIOS δεν θα έπρεπε να παίρνω εικόνα; ( με την παλιά μητρική δεν είχα πρόβλημα).
Υπάρχει περίπτωση να έχω πέσει σε κάποια ασυμβατότητα ή πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις;

Κάποιοι συνδυασμοί καρτών γραφικών και τηλεοράσεων / προβολέων δεν δείχνουν εικόνα αν δεν φορτώσει πρώτα το λειτουργικό. Συμβαίνει. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Έχεις περάσει Windows;

Οχι δεν έχω περάσει ακόμα λειτουργικό, μόλις το ανακάλυψα εχθές το βράδυ, πήγα για ύπνο ..ζοχαδιασμένιος :bigcry:

Καλημέρα, είπα να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου, αλλάζοντας motherboard και κάρτα γραφικών γιατί η ABIT Fatality F-I90HD με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν έκανε για παιχνίδια. Πήρα λοιπόν ένα Asus Motherboard και μια 9600GT. Μέχρι εδώ καλά. Αφού τα εγκατέστησα , ανακάλυψα ότι η κάρτα γραφικών συνδεδεμένη με DVI->HDMI converter και το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιούσα στην ABIT ( είχε ενσωματωμένη υποδοχή) δεν δείχνει τίποτα στην TV ( Samsung LE26S8) .
Η τηλεόραση για δευτερόλεπτα επιλέγει την έξοδο και μετά δεν βρίσκει σήμα.

Κανονικά ακόμα και από το BIOS δεν θα έπρεπε να παίρνω εικόνα; ( με την παλιά μητρική δεν είχα πρόβλημα).
Υπάρχει περίπτωση να έχω πέσει σε κάποια ασυμβατότητα ή πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις;

Τo εχω διαβασει αυτο στο avsforums.com κατηγορια HTPC. Αν εχεις ορεξη περνα απο εκει και δες κατι παιζει με τις εξοδους. Νομιζω βρηκαν λυση. Εχω μια 8600GT και μου δειχνει κανονικα το bios της καρτας οταν ξεκιναει αλλα εχω HDMI εξοδο χωρις μετατροπη. ASUS P5B VMDO

Εγκατέστησα τα windows xp , πέρασα drivers, καί με αντάπτορα DVI -VGA και με DVI - DVI, η κάρτα δουλεύει (το ίδιο και η τηλεόραση), DVI - HDMI γιόκ :rifle: δεν είδα τίποτα άλλο απο μαύρη οθόνη.

Να φταίει ο αντάπτορας που ήρθε μαζί με την κάρτα , να την στείλω RMA, δεν ξέρω , έχω κουραστεί....

Εγκατέστησα τα windows xp , πέρασα drivers, καί με αντάπτορα DVI -VGA και με DVI - DVI, η κάρτα δουλεύει (το ίδιο και η τηλεόραση), DVI - HDMI γιόκ :rifle: δεν είδα τίποτα άλλο απο μαύρη οθόνη.

Να φταίει ο αντάπτορας που ήρθε μαζί με την κάρτα , να την στείλω RMA, δεν ξέρω , έχω κουραστεί....

Ισως ενα καλωδιο DVI-HDMI; Δοκιμασες αυτα που γραφει στο avsforums?

Ισως ενα καλωδιο DVI-HDMI; Δοκιμασες αυτα που γραφει στο avsforums?

Ναί πειραματίστηκα αρκετά με αυτά που γράφανε στο avsforums, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλλον σήμερα θα πάω να πάρω ένα καλώδιο DVI-HDMI, και αν δεν παίξει, τι να πω ... και το VGA καλό είναι (Αλήθεια αν συνδέσω την τηλεόραση μέσω VGA που έχει τέτοια υποδοχή, "χάνω" τίποτα , ποιότητα κλπ ? )

Εγω εχω μια samsung LE32r οπου καπου διαβασα οτι δεν παιζει να συνδεσεις dvi -hdmi με pc.Δε ξερω ομως γιατι.