Πρόβλημα με ηχεία

Fulgore

New member
30 March 2016
7
Γεια σας και καλώς σας βρήκα μιας και είναι η πρώτη φορά που ποστάρω.
Όπως γράφω και στον τίτλο εχω ενα θεματάκι με τα ηχεία μου, εχω εναν ενισχυτή yamaha RX-V596 με subwoofer και 5 ηχεία, το πρόβλημα παρουσιάζεται στα 2 πίσω ηχεία του συστήματος, όταν ανοίγω το μηχάνημα δεν παίρνουν αμέσως ήχο και αναγκάζομαι να ανεβάζω την φωνή για να "ξυπνήσουν" ενω και η λειτουργεία τους δεν είναι πάντα ομαλή καθώς πολλές φορές κάνουν παράσιτα, οπότε υποψιάζομαι οτι φταίνε τα ηχεία καθώς τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά.
Μιας και δεν νομίζω να διορθώνεται το πρόβλημα (είμαι και λίγο άσχετος με το θέμα) θα ήθελα να μου προτείνεται 2 ηχεία για να αντικαταστήσω τα προβληματικά, δεν θέλω κάτι ιδιαίτερο απλά να κάνουν μια αξιοπρεπή δουλειά.

Re: Πρόβλημα με ηχεια

Γεια σου φίλε Fulgore και καλώς όρισες στο forum! Όταν λες τα "υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά", εννοείς φαντάζομαι ότι συνέδεσες κάποιο απ τα μπροστά ηχεία στα πίσω κανάλια για να δεις αν φταίει κάτι στην ενίσχυση των καναλιών ή αν έχουν όντως θέμα τα ηχεία;
Αν δεν το δοκίμασες αυτό, κανε μια δοκιμή, αν το δοκιμάσεις και το πρόβλημα πάλι υπάρχει τότε δες αν είναι σωστά συνδεδεμένα (μπορεί σε κάποιο καθάρισμα να ξεκούμπωσαν τα καλώδια από τον ενισχυτή). Αν τα μπροστά ηχεία, συνδεδεμένα στα πίσω κανάλια παίζουν σωστά, τότε κάποιο θέμα έχουν τα ηχεια. Αν καταλήξεις ότι φταίει ο ενισχυτής, στείλε ένα e-mail στη yamaha που να περιγράφει αναλυτικά το τι συμβαίνει. Τέλος σε περίπτωση που όντως χρειάζεσαι καινούργια ηχεία πες μας το budget σου.

https://www.skroutz.gr/s/340895/Wharfedale-Diamond-10-2.html
https://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html

Σε περίπτωση που τελικά χρειαστείς ηχεία και σου το επιτρέπει το budget σου, οποιαδήποτε από τα παραπάνω είναι υπεραρκετά θεωρώ για πίσω ηχεία.

Απάντηση: Πρόβλημα με ηχεια

Χλωμό να απόκτησαν πρόβλημα τέτοιου τύπου και τα δύο ηχεία.
Εστίασε στον ενισχυτή, μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.

Βάλε ένα άλλο ηχείο στη θέση ενός εκ των πίσω και δοκίμασε, όπως λέει ο teddy.
Αν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, επανασύνδεσε τα ηχεία και τρέξε test tone.
Αν και πάλι δεν παίζουν σωστά, έλεγξε τις συνδέσεις στο σύστημα (μήπως δεν έχουν κουμπώσει καλά τα ηχεία με το καλώδιο)
Επίσης κοίταξε τις ρυθμίσεις του ενισχυτή, μήπως κατα λάθος έχει μπει κάτι παράξενο εκεί.
(εννοείται ότι το σύμπτωμα δεν παρουσιάζεται με ένα συγκεκριμένο αρχείο / dvd / bd που αναπαραγείς, σωστά?)

Last edited:
Απάντηση: Πρόβλημα με ηχεια

Από τον ενισχυτή είναι το πρόβλημα,αποκλείω πρόβλημα στα ηχεία.
Δοκίμασε να τ'αντικαταστήσεις,από τ'άλλα που διαθέτεις και πες μας τι παρατηρείς

Δεν θέλω να το γκαντεμιάσω αλλά και εγώ αυτό φοβάμαι more peers. Ας ελπίσουμε ότι είναι κάποιος "κακός" σκύλος ή γάτα που χώθηκε εκεί πίσω για την ζεστασιά και κούνησε τα καλώδια.

Δοκίμασε επίσης να εναλλάξεις καλώδια μπρος-πίσω. Μπορεί να φταίνε και αυτά.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
Δοκίμασα αυτό που λέει ο Teddy, αν αλλάξω και τα 2 ηχεία δουλεύουν κανονικά όπως και αν αντικαταστήσω μόνο το ένα αυτό δουλεύει κανονικά ενω αυτό που ήταν ηδη πίσω κάνει παράσιτα (πάντα μιλάμε για την θέση που είναι τα 2 πίσω ηχεία) εν τω μεταξύ παρατήρησα οτι και το μπροστά δεξιά ηχείο κάνει ψιλοπαράσιτα ενω το αριστερά είναι σαν να μην ανταποκρίνεται (εκτός και αν είναι έτσι το trailer του resident evil 4 που βλέπω συνέχεια για να βγάλω άκρη) μου φαίνεται ότι πρέπει να στείλω ολο το σύστημα για απόσυρση και να πάρω καινούργιο :drool:
Πάντως οι συνδέσεις που τις κοίταξα είναι σωστά και όλα στην θέση τους, η ρύθμιση είναι dolby digital και το έχω συνδεδεμένο με οπτική ίνα στο ps4
Θα κάνω περισσότερες δοκιμές μέχρι το βράδυ και θα σας πω αποτελέσματα...

Κάνει παράσιτα ή τρίζει? Επίσης αν έχεις κάποιον 2ρο ενισχυτή κάπου και δεν σου κάνει κόπο μπορείς να συνδέσεις τα ηχεία (τα προβληματικά) εκεί για ένα τεστ.

Κάνει αυτό το κλασικό Χρρρρρ,Χρρρρρ όταν ανοίγουν και στις φωνές κατά την διάρκεια της λειτουργίας, γενικά στρώνει μετά σπο λίγο γι'αυτό και πιστεύω οτι είναι τα ηχεία, δυστυχώς δεν μπορώ να τα δοκιμάσω αλλού αλλα αν κρίνω απο τις τράμπες που έκανα με τα αλλα τα πίσω ηχεία πρέπει να τα έχουν φτύσει (είναι και κάπου 10 χρονών) γι'αυτό και θέλω να πάρω καινούργια, αυτά που πρότεινες είναι πολύ μερακλίδικα αλλα και πολύ ψηλά για το μπάτζετ μου, σκέφτομαι να δώσω κάπου 100 με 150 ευρώ κάτι σαν και αυτά ας πούμε
http://www.e-shop.gr/blaupunkt-bt-105e-black-bluetooth-p-PER.706541
http://www.e-shop.gr/magnat-symbol-pro-160-black-set-2-ixeion-p-PER.502591
http://www.e-shop.gr/jbl-control-one-black-p-PER.502874
Φυσικά αμα έχεις να προτείνεις κάποια ποιο αξιόλογα περιμένω προτάσεις.

https://www.skroutz.gr/s/340896/Wharfedale-Diamond-10-1.html Αυτά είναι τα πιο οικονομικά που έχω ακούσει (είναι ένα κλικ πιο κάτω στην τιμή και στην απόδοση από αυτά που σου πρότεινα πιο πάνω). Εγώ λέω πήγαινε μια βόλτα να τα ακούσεις από κάποιο μαγαζί που να τα χει εκθεσιακά (στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα τα χει στον Νάκα), άκου και οποία βρεις από αυτά που μου γράφεις πιο πάνω και αποφάσισε αν αξίζουν το extra κόστος. Το καλό είναι ότι τα θες για πίσω οπότε οι απαιτήσεις δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Όπως και να χει μην πάρεις γουρούνι στο σακί.

Επίσης μην πάρεις τα BLAUPUNKT BT 105E BLACK BLUETOOTH και γενικά μην μπλέξεις με οτιδήποτε ασύρματο.

Υ.Γ, Με ανησυχεί όμως το ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή σου, δεν μπορεί 3 από τα 5 ηχεία σου να κάνουν παράσιτα. Πρέπει πριν κοιτάξεις για ηχεία να σιγουρέψεις ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον ενισχυτή τεστάροντας τα ίδια κανάλια με άλλα ηχεία.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ηχεια

Κάνει αυτό το κλασικό Χρρρρρ,Χρρρρρ όταν ανοίγουν και στις φωνές κατά την διάρκεια της λειτουργίας, γενικά στρώνει μετά σπο λίγο γι'αυτό και πιστεύω οτι είναι τα ηχεία, δυστυχώς δεν μπορώ να τα δοκιμάσω αλλού αλλα αν κρίνω απο τις τράμπες που έκανα με τα αλλα τα πίσω ηχεία πρέπει να τα έχουν φτύσει (είναι και κάπου 10 χρονών) γι'αυτό και θέλω να πάρω καινούργια, αυτά που πρότεινες είναι πολύ μερακλίδικα αλλα και πολύ ψηλά για το μπάτζετ μου, σκέφτομαι να δώσω κάπου 100 με 150 ευρώ κάτι σαν και αυτά ας πούμε
http://www.e-shop.gr/blaupunkt-bt-105e-black-bluetooth-p-PER.706541
http://www.e-shop.gr/magnat-symbol-pro-160-black-set-2-ixeion-p-PER.502591
http://www.e-shop.gr/jbl-control-one-black-p-PER.502874
Φυσικά αμα έχεις να προτείνεις κάποια ποιο αξιόλογα περιμένω προτάσεις.

Αν ήταν από τα ηχεία θα το εκανε συνεχεια.
Κάνε μια δουλεια,την ωρα που κανει τα χρχρχρχρχρ,ανοιξε απότομα το volume και κατεβασε το,στην ανάγκη κάντο 2-3 φορές.Πες μου αν συνεχιζει το χρχρχρχρχρχρχρχ

Σε γενικές γραμμές τα μπροστά ηχεία δηλαδή αριστερά,δεξιά και κέντρο δουλεύουν κανονικά τα πίσω είναι που μου κάνουν θέματα, έχεις δίκιο σε αυτό που λες οτι πρέπει να κοιτάξω και τον ενισχυτή αλλα ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω είναι να πάρω τα ηχεία και αν φταίει ο ενισχυτής να τα επιστρέψω αφου δεν έχω αλλον τρόπο να το τσεκάρω :( Όλο το σύστημα είναι παλιό σχεδόν 10 χρονων και ολα είναι πιθανά...

@Λεο αν κάνω αυτό που λες θα λειτουργήσουν κανονικά, γενικά αν κάνει παράσιτα η δεν δίνει ήχο ανεβάζω την φωνή και λειτουργεί κανονικά, μετα οταν την χαμηλώνω είναι κομπλέ παίζουν όλα τα ηχεία δηλαδή. Γενικά είναι πολύ μπέρδεμα η κατάσταση :chinscratch:

Last edited:

Σε γενικές γραμμές τα μπροστά ηχεία δηλαδή αριστερά,δεξιά και κέντρο δουλεύουν κανονικά τα πίσω είναι που μου κάνουν θέματα, έχεις δίκιο σε αυτό που λες οτι πρέπει να κοιτάξω και τον ενισχυτή αλλα ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω είναι να πάρω τα ηχεία και αν φταίει ο ενισχυτής να τα επιστρέψω αφου δεν έχω αλλον τρόπο να το τσεκάρω :( Όλο το σύστημα είναι παλιό σχεδόν 10 χρονων και ολα είναι πιθανά...

@Λεο αν κάνω αυτό που λες θα λειτουργήσουν κανονικά, γενικά αν κάνει παράσιτα η δεν δίνει ήχο ανεβάζω την φωνή και λειτουργεί κανονικά, μετα οταν την χαμηλώνω είναι κομπλέ παίζουν όλα τα ηχεία δηλαδή. Γενικά είναι πολύ μπέρδεμα η κατάσταση :chinscratch:

Η διαγνωσή μου είναι ότι θέλει τσεκάρισμα ο ενισχυτής και το ποντεσιομετρο

Το χρρ-χρρρ ακούγεται σαν ποτενσιόμετρο. Το ότι δεν παίρνει μπροστά το ηχείο το ρελέ του ενισχυτή. Και τα δύο μπορεί να το κάνουν από σκόνη!

Θα ήταν συνετό να ανοίξω τον ενισχυτή και να ξεσκονίσω λίγο η να τον παω στον Νακα που έχει σέρβις για yamaha;

Λοιπόν άνοιξα τον ενισχυτή τον ξεσκόνισα και ξανασύνδεσα απο την αρχή όλα τα ηχεία, το πρόβλημα με τα 2 πίσω ηχεία παρέμεινε και αφου τα αλλαξα με τα μπροστά συνέχισε, οπότε ο ενισχυτής πρέπει να φταίει και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω αφου με γλιτώσατε απο έξοδα αλλα και ταλαιπωρία.
Επειδή οι εποχές μας είναι δύσκολες και δεν είμαι να αγοράζω καινούργιο ενισχυτή αν δεν είναι ανάγκη θα ήθελα να μου προτείνεται ενα μαγαζί στην Αθήνα (κατα προτίμηση Ανατολική Αττική) για να παω τον ενισχυτή για τσεκάρισμα, στον Νακα που ρώτησα θέλουν 48 ευρω προκαταβολή + οτι κοστίσει αυτό που θα φτιάξουν και φοβάμαι μην μου κοστίσει σχεδόν καινούργιο το σερβις.

Λοιπόν άνοιξα τον ενισχυτή τον ξεσκόνισα και ξανασύνδεσα απο την αρχή όλα τα ηχεία, το πρόβλημα με τα 2 πίσω ηχεία παρέμεινε και αφου τα αλλαξα με τα μπροστά συνέχισε, οπότε ο ενισχυτής πρέπει να φταίει και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω αφου με γλιτώσατε απο έξοδα αλλα και ταλαιπωρία.
Επειδή οι εποχές μας είναι δύσκολες και δεν είμαι να αγοράζω καινούργιο ενισχυτή αν δεν είναι ανάγκη θα ήθελα να μου προτείνεται ενα μαγαζί στην Αθήνα (κατα προτίμηση Ανατολική Αττική) για να παω τον ενισχυτή για τσεκάρισμα, στον Νακα που ρώτησα θέλουν 48 ευρω προκαταβολή + οτι κοστίσει αυτό που θα φτιάξουν και φοβάμαι μην μου κοστίσει σχεδόν καινούργιο το σερβις.

Αν σε βολευουν βορεια προαστια,στείλε μηνυμα να σου δωσω τηλ.
Σπρευ εριξες;;;;

Δεν έχω σπρευ επαφων και έριξα αέρα με εναν φυσητήρα, θα δοκιμάσω και με σπρευ μήπως σταθώ τυχερός.