προβλημα με ηχεια (?)

Απάντηση: Re: προβλημα με ηχεια (?)

Άμα θες να ακούς αναλογικά, πρέπει να κάνεις λάντζα, δε γίνεται αλλιώς...

Σωστά, επίσης να προσθέσω ότι κατά την γνώμη μου αν θές να ακούς αναλογικά, χρειάζεσαι οποσδήποτε ένα καλό τέστ δίσκο. Θα αναλάβει αυτός να βρεί το πρόβλημα γιά εσένα. Πχ θα σου δείξει σε τι συχνότητα συντονίζει το σύστημα βραχίονα/κεφαλής σου, αν το antiskating είναι πράγματι ρυθμισμένο σωστά (ή ..νομίζεις ότι είναι) και άλλα πολλά καλούδια.. Γενικά θα σου δείξει αν έχεις πράγματι ρυθμίσει σωστά το πλατώ σου (ή ...νομίζεις ότι το έχεις ρυθμίσει σωστά). Εγώ πάντως διόρθωσα πολλά πράγματα που χωρίς τον τέστ δίσκο δεν θα μπορούσα!

Last edited:
Λοιπον διαβασα τα sticky και ξαναδιαβασα,οκ κατλαβα 2 πραγματα παραπανω αλλα οχι και ολα.Ειδικα μολις ανοιξα το λινκ του avmentor ....πηγα περιπατο.
Τεσπα πηγα στον καλκουλατορα (http://vinyl.hificlass.com/tools.php) για να υπολογισω Resonance και ...πελαγωσα
Tonearm Effective Mass:12 τοσο την βρηκα εδω και κει including headshell
Cartridge Mass.ειναι το Equivalent stylus tip mass 0,5 mg ?Αν ναι στον καλκουλατορα το ζητα σε gm οποτε εχουμε 0,0005 gm.σωστα ?
Fastener Mass:εννοει το cartidge shell ? δεν το βρηκα σαν χαρακτηριστικο καπου οποτε αφου υποθετω ειναι μεσα στο Tonearm Effective Mass το αφησα 0.
ετσι εβγαλε Resonant Frequency 9,18hz
να το αφησω μαστορα ?

Απάντηση: Re: προβλημα με ηχεια (?)

Λοιπον διαβασα τα sticky και ξαναδιαβασα,οκ κατλαβα 2 πραγματα παραπανω αλλα οχι και ολα.Ειδικα μολις ανοιξα το λινκ του avmentor ....πηγα περιπατο.
Τεσπα πηγα στον καλκουλατορα (http://vinyl.hificlass.com/tools.php) για να υπολογισω Resonance και ...πελαγωσα
Cartridge Mass.ειναι το Equivalent stylus tip mass 0,5 mg ?Αν ναι στον καλκουλατορα το ζητα σε gm οποτε εχουμε 0,0005 gm.σωστα ?
Fastener Mass:εννοει το cartidge shell ? δεν το βρηκα σαν χαρακτηριστικο καπου οποτε αφου υποθετω ειναι μεσα στο Tonearm Effective Mass το αφησα 0.
να το αφησω μαστορα ?

Θα επιμείνω λιγάκι: Άσε όλες αυτές τις φιλολογίες! Πάρε ένα καλό τέστ δίσκο ο οποίος θα σου δείξει τα πάντα (και το που ακριβώς συντονίζει το σύστημα κεφαλης/βραχίονα). Αν το αποτέλεσμα είναι μεταξύ 8-15 Hz είσαι ΟΚ.

Αν θές να ασχοληθείς με το αναλογικό, τον τέστ δίσκο τον χρειάζεσαι IMHO.
Είναι από τα ελάχιστα αξεσουάρ που πιάνουν τα λεφτά τους!

Και το "must" site που πρέπει να έχεις στα υπ' όψην σου

http://www.cartridgedb.com/

Με πάρα πολύ απλό τρόπο, σου βρίσκει όλες τις συμβατές με τον βραχίονά σου κεφαλές.

IMHO πάλι, άσε στην άκρη τους ...καλκουλατορες εκτός αν έχεις χρόνο γιά χάσιμο!! Τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά!! :ciao:

Last edited:
και γιατι δεν βρισκομαστε σε ενα σπιτι με ενα πλατο και μια κεφαλι και δυο αναλογικους με εμπειρια, να μας κανουν ενα μαθηματακι, και εγω θα έχω πολλα να μάθω....να ειμαστε avclub certified μετα...

να το αφησω μαστορα ?

Cartridge mass είναι το βάρος της κεφαλής, ολόκληρης, αλλιώς θα το διευκρίνιζε.

Για αρχή, κάνε αυτό που λέει ο Αργύρης. Το cartridgedb.com σε καλύπτει.

βρηκα στο ebay ενα καρο test LP
καμμια προταση για κατι δουλεμενο που τα κανει ολα και συμφερει
γιατι καποια test τα εχουν ολα καποια αλλα εχουν + κτλ
αυτος πχ http://cgi.ebay.ie/Command-Stereo-f...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14
εχει rumble,flutter,wow ktl ktl
και παλι ευχαριστω

Last edited:
το πιο διαδεδομενο ειναι αυτο του hifi news, αυτο εχουμε σχεδον ολοι. Το συγκεκριμενο που βρηκες δεν το ξερω και φαινεται λίγο ταλαιπωρημένο

Κα εγώ το Hi Fi News χρησιμοποιώ. Αλλά ψάξε μπάς και βρείς και τίποτα καλύτερο. Πχ υπάρχουν δίσκοι με ατέρμονο track γιά στρώσιμο της κεφαλής (από όσα έχω ακούσει - δεν το έχω δοκιμάσει).

Thanks,
στο cartridgedb.com καταλαβαινω οτι εχω Resonant Frequency 6hz
με 12gr Eff Mass του βραχιονα οποτε πρεπει να διαλεξω μια με 8-18 Dynamic Compliance
Sumiko Black Pearl Eιναι μια απο αυτες που εχω ακουστα και μαλλον κανει.
πελαγωσα ρε παιδες !!
το θεμα ειναι οτι στο παραπανω σαιτ μου βγαζει επισης την super om10 στα
Compatible Cartridges For Technics SL-1200 Mk2

οκ θα παρω του hi-fi news γιατι ειδα και εναν της Deutsche grammophon (καπως ετσι) στα 310ε !!ελεος

ακυρο !!!
την σκετο pearl καλυτερα γιατι η black ειναι Spherical και θα μου οργωσει τα δισκακια μου.εεεεεε ?
τι τραβαω για μια βελονα.
Υπαρχει η περιπτωση να την παρω απ οτι καταλαβα και το προβλημα να μην λυθει

Re: Απάντηση: προβλημα με ηχεια (?)

Κα εγώ το Hi Fi News χρησιμοποιώ. Αλλά ψάξε μπάς και βρείς και τίποτα καλύτερο. Πχ υπάρχουν δίσκοι με ατέρμονο track γιά στρώσιμο της κεφαλής (από όσα έχω ακούσει - δεν το έχω δοκιμάσει).

του cardas που έχω, εχει για στρωσιμο, αλλα ειναι burn-in δεν ειναι test, γύρω στα 20 ευρω αν θυμαμαι καλα.

προσοχή...είναι πρόβλημα καλωδίωσης από το πικαπ στον προενισχυτή ή από τις εισόδους rca μέχρι τον προενισχυτή phono...δηλαδή ζεύξεις στα καλώδια μεταφοράς σήματος...τα 3mV που βγάζει η βελόνα μαζί με τα πράσιτα από τις ζεύξεις ενισχύονται γύρω στα 200-300mV από τον προενισχυτή του πικ απ...και έπειτα στον ενισχυτή και τα ηχεία...το ότι δεν τα ακούς από τα woofer σημαίνει ότι πρόκειται για πολύ χαμηλές συχνότητες...θα μπορούσε να ήταν και από πολύπριζο αλλά τα 50Hz τα αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αυτί...ίσως φταέι η γείωση του πικ απ...θυμήσου ότι η βελόνα του είναι κάτι σαν μικρόφωνο....