Πρόβλημα με ηχείο..

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,

Εχω τα ηχεία της Jamo Concert 11 ή αλλίως D870. ( http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5954&M=Shop&PID=17196&ProductID=16701 ) . Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε σχετικά υψηλές στάθμες και σε ορισμένο τονικό σημείο η καμπίνα συντονίζεται (ακούγεται ένα ''τριξιμο'') . Δυστυχώς παρατήρησα ότι η πίσω πλευρά της καμπίνας του ηχείου έχει μπει λίγο προς τα μέσα .Λογικά από αυτό τον λόγο έρχεται το ''τρίξιμο''. Τι να κάνω? Είναι εφικτή η επιδιόρθωση του ?

Τι να κάνω? Είναι εφικτή η επιδιόρθωση του ?

Και βέβαια είναι εφικτή η επιδιόρθωση του ηχείου.
Αν ήσουν Αθήνα, σε 10 λεπτά θα εντοπίζαμε ακριβώς που οφείλεται το πρόβλημα. Από μακριά δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να φταίει.

Τι να πω ? Για αρχή πάρε ένα κατσαβίδι και βίδωσε όλες τις βίδες των μεγαφώνων καθώς και της πίσω πλευράς του ηχείου.

Αν δεν έχεις θετικό αποτέλεσμα, προσπάθησε στη συνέχεια να εντοπίσεις ακριβώς το σημείο που συντονίζει. Οταν το βρείς πες μου που βρίσκεται .

Απλώς, εύχομαι να μην έχει καταστραφεί κάποιο μεγάφωνο. Ενδέχεται το μεγάφωνο να συντονίζει λόγω προβληματικής ανάρτησης ή άλλου προβλήματος.

Last edited:
Πολυ πιθανόν, για κάποιο λόγο, να χτυπήθηκε το καπάκι πίσω, οπότε με το κατάλληλο κατσαβίδι, προσπαθείστε με προσοχή να το επαναφέρετε στη σωστή θέση, συγκρίνοντας το με το άλλο ηχείο που όπως λέτε παίζει καλά. Πιο απίθανο να θέλουν σφίξιμο οι βίδες από τις μονάδες των woofer και του tweeter μπροστα. Αν δείτε ότι δε διορθώθηκε μετά από τη διόρθωση στο πίσω καπάκι, δοκιμάστε να σφίξετε και τις μπροστά βίδες των μονάδων, με πάρα πολλή προσοχή όμως για να μην ξεφύγει το κατσαβίδι από τη θέση του και τραυματίσει κάποια μονάδα, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ μετά. Για περαιτέρω, όντως από μακριά δεν είναι εύκολη η διάγνωση όπως προανέφερε κι ο Internet King. Καλή επιτυχία.