ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΗΧΟ ΑΠΟ PC ΣΕ A/V ΜΕ HDMI

keval

Established Member
22 January 2010
163
Χαίρετε.
Έχω το εξής σετάρισμα
htpc με το εξής board http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=jR7eO7eY08cBntsR

Προσπαθώ να το συνδέσω με hdmi στον ενισχυτή (denon 3310) και να πάρω εικόνα και ήχο στη τηλεόραση.. Από εικόνα και με μερικές προσπάθεις (έριξα το refresh sta 30Hz για να έχω σταθερή εικόνα στην tv) όλα οκ και μια χαρά. Ήχο ούτε για δείγμα.

Τις ρυθμίσεις στην κάρτα πιστεύω πως τις κοίταξα (είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση ακόμα και για επιβεβαίωση των πράξεων μου)
Το καλώδιο το άλλαξα και με άλλο τίποτα..

Μέχρι τώρα το είχα με hdmi για εικόνα στην tv και οπτική για ήχο στον ενισχυτή. Είπα απλά να δω τί είναι αυτός ο HD ήχος και πειραματίζομαι..

Καμιά ιδέα??

Το link που έδωσες οδηγεί σε αρχική σελίδα και δεν γράφεις πια windows έχεις πρέπει να πας στις ιδιότητες ηχου η στις ρυθμίσεις της καρτας ηχου (η δές στον πινακα ελέγχου) και έπειτα ορίζεις ως έξοδο τη χρησημοποιούμενη καρτα ηχου την hd καρτα ηχου της κάρτας γραφικών ( συνήθως είναι με το ονομα της κάρτας γραφικών)

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θα κάνω μια ερώτηση εδώ και αν θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει τον ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Προσπαθώ να συνδέσω ένα λαπτοπ και συγκεκριμένα ένα sony vaio μέσω της εξόδου hdmi που έχει με έναν av yamaha ενισχυτή. Θέλω να έχω και εικόνα και ήχο. Με την εικόνα όλα καλά. Το θέμα μου είναι ο ήχος. Έχω ρυθμίσει απο το control panel των windows ο ήχος να βγαίνει μέσω της hdmi εξόδου, η οποία χρησιμοποιεί για driver αυτόν της realtek. Με ότι πρόγραμμα αναπαραγώγής και αν χρησιμοποιήσω είτε για bluray είτε για mkv files, δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι πέρνω την maximum ποιότητα που μπορώ. Βασικά έχω μπλεχτεί πολύ ασχημά με όλα τα φίλτρα και τις ρυθμίσεις τους.

Η βασική μου ερώτηση είναι: πώς θα μπορέσω να στείλω το σήμα του ήχου στον ενισχυτή ΧΩΡΙΣ να προηγηθεί καμία αποκωδικοποίηση απο το pc και όλη τη δουλεία να την αναλάβει ο ενισχυτής με τους δικούς του αποκωδικοποιητές.

Η κάρτα γραφικών είναι η ATI HD 3470 και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι:

για ματρόσκες το ΚΜPLAYER με τον AC3 filter (ρυθμισμένο για έξοδο SPDIF αφού μόνο έτσι μπόρεσα να πάρω 5.1 ήχο παρόλο που ο υπολογιστής δεν διαθέτει οπτική αλλα μόνο HDMI),

και για bly-ray τον BD WIN-DVD.

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΗΧΟ ΑΠΟ PC ΣΕ A/V ΜΕ HDMI

Η βασική μου ερώτηση είναι: πώς θα μπορέσω να στείλω το σήμα του ήχου στον ενισχυτή ΧΩΡΙΣ να προηγηθεί καμία αποκωδικοποίηση απο το pc και όλη τη δουλεία να την αναλάβει ο ενισχυτής με τους δικούς του αποκωδικοποιητές.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=841084&postcount=2

-bye-

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Έκανα τις ρυθμίσεις που προτείνετε στον ac3 filter, αλλά παρόλ' αυτά οι πληροφορίες που μου δίνει ο ενισχυτής είναι ακριβώς οι ίδιες με πριν. Το σημαντικότερο είναι οτι γράφει για "D digital" όταν κανονικά θα πρεπε να λέει "DTS".

Όπως και να χει ευχαριστώ και πάλι, θα κρατήσω τις ρυθμίσεις που προτείνετε.

ΥΓ: θα ταν πολύ βοηθητικό αν γινόταν και ένα "ευρετήριο" στην συγκεκριμένη κατηγορία των HTPC ώστε να μπορούμε να ανατρέχουμε οταν χρειαζόμαστε καποια πληροφορία. Κάτι σαν αυτό που υπάρχει στο υποφόρουμ του Home Theater εκεί με τα ηχεία, τις συνδέσεις, τους ενιχυτές κτλ. Ειδικά στην συγκεκριμένη κατηγορία που υπάρχουν πολλοί μικροί οδήγοί και δεν είναι όλοι sticky,θα βόλευε πολύ!

Κατά τη γνώμη μου, εφ' όσον έχεις κάνει τις ρυθμίσεις στον AC3 και δεν βλέπεις διαφορά, ΔΕΝ χρησιμοποιείς τον AC3 για να περάσεις τον ήχο στον ενιχσυτή.
Θα έλεγα να δεις τί codec packs (και filters) έχεις εγκαταστήσει και μετά, αφαιρώντας τα όλα αρχικά, να εγκαταστήσεις ένα μόνο.
Αν δεν φτάνει, εγκατέστησε και δεύτερο.
Μόνο με καθαρό σύστημα, μπορεί κανείς να καταλάβει τι συμβαίνει...

Καλησπερα σας.Ειμαι καινουργιος και αυτο ειναι το πρωτο μου Post.Εχω και εγω ενα προβλημα με τον ηχο.Εχω τηλεοραση LG,HOME CINEMA LG(δεν παιζει bluray) και PC ACER ASPIRE 5740G.Ενω τα εχω συνδεση ολα σωστα και βγαζω κανονικα ηχο και εικονα απο τον υπολογιστη στην τηλεοραση διαμεσου του dvd του HOME CINEMA οταν βαζω να δω εργο με οποιοδηποτε Player(VLC-TOTALMEDIA THEATRE κτλ) και οτι τυπου αρχειου εργο(απο avi ως bluray) τοτε εκει που ακουω κανονικα τον ηχο του εργου(σε 5,1) ανα τακτα διαστηματα κοβεται ο ΗΧΟΣ για δεκατα του δεπτερολεπτου και μετα ερχεται παλι.Κατεβασα codec pack αλλα δεν εκανα κατι.Κατεβασα την νεα εκδοση του VLC αλλα και παλι.Μπορει κανεις να βοηθησει γιατι θα το σπασω????????

Ψηφιακα (Με HDMI).Να σου πω λιγο την ενωση να καταλαβεις.Αν και το προβλημα αυτο το εχω μονο οταν βαζω εργο(στον υπολογιστη) να δω και οχι οταν παιζω mp3 ,mp4 και youtube.(παλι απο τον υπολογιστη)

1.Απο το Pc στο dvd του HOME CINEMA με HDMI.

2.Απο το dvd του HOME CINEMA στην τηλεοραση παλι με HDMI.
Ολα καλα αλλα μονο στα εργα που παιζω απο τον υπολογιστη εχω προβλημα και οχι οταν παιζω εργα απο το dvd(ειτε με dvd δισκετα ειτε με USB.

Ο Η/Υ στέλνει ψηφιακό ήχο, ανάβουν οι ενδείξεις DolbyDigital / DTS στο home cinema όταν παίζεις ταινίες?

Δοκίμασε και άλλο καλώδιο μεταξυ Η/Υ και home cinema. Ποτέ δεν ξέρεις

Αν αναβουν λεει???Μια χαρα,ματια βγαζουν.Το HOME CINEMA λεει οτι δουλευει με HDMI 1.2.Για τον υπολογιστη το ψανχω αλλα δεν εχω βρει κατι.Θα το κανω και αυτο μην εκπλαγεις αν πω οτι πουλαω ενα σπασμενο HOME CINEMA.χαχαχ

Σημειωση: Μηπως το προβλημα ειναι στα αυτια μου τελικα?