Πρόβλημα με ήχο πίσω ηχείων σε YAMAHA 671

pitbull

AVClub Enthusiast
19 June 2011
732
Τα ηχεια λειτουργουν κανονικα ολα, ΑΛΛΑ όταν βάζω μια ταινια avi ή mkv μεσω media player, οταν παταω STRAIGHT να ακουσω ατοφιο το 5.1 dts δεν ακουγονται τα πισω ηχεια. Οταν παταω στον ενισχυτη το κουμπι sur. decode ή movie τοτε ακουγεται το surround. Ετσι ομως δεν ειναι ας το πουμε "πειραγμενος" ο ηχος; Ψευτοsurround δηλαδη;

Υ.Γ Ειχα αποσυνδεση τον media player με την οπτικη ινα επειδη ελειπα 2 βδομαδες. Ο ηχος στις ταινιες παιζει μεσω οπτικης και οχι hdmi

Καποιος να βοηθησει; Ευχαριστω πολυ

Mε την επιλογη STRAIGHT παιζουν μονο τα left - right ηχεια. Δες και στο manual. Για πολυκαναλο ηχο επιλεγεις sur. decode προκειμενου να ενεργοποιησεις τον αποκωδικοποιητη του ενισχυτη για το εισερχομενο ψηφιακο σημα.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο πίσω ηχείων σε YAMAHA 671

Mε την επιλογη STRAIGHT παιζουν μονο τα left - right ηχεια. Δες και στο manual. Για πολυκαναλο ηχο επιλεγεις sur. decode προκειμενου να ενεργοποιησεις τον αποκωδικοποιητη του ενισχυτη για το εισερχομενο ψηφιακο σημα.

Μα εγω οταν εβαζα επιλογη STRAIGHT τοτε ακουγονταν κανονικα ο ηχος και στα πισω ηχεια εκτός αν η ταινία πχ ήταν stereo οποτε εβαζα sur.decode για να μετατρεψει το stereo σε surround. Τωρα δεν το κανει αυτο ο ενισχυτης.

Στην οθόνη του YAMAHA στην δεξιά μεριά έχει μικρά κουτάκια τα οποία αναβοσβήνουν σύμφωνα με τα κανάλια που ενεργοποιούνται. Όταν πατάς Straight τα δύο κουτάκια των πίσω ηχείων ανάβουν ?

Δεν είμαι σίγουρος οτι έχω καταλάβει το πρόβλημα και δεν επίσης δεν έχω εμπειρία απο Yamaha (modes). Γιατί όμως περιμένεις ντε και καλά να παίζουν τα πίσω ηχεία; Τα πίσω ηχεία (αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα) θα παίξουν όταν κληθούν να αναπαράγουν ήχο που είναι γραμμένος στα surround κανάλια, δε σημαίνει οτι θα παίζουν διαρκώς με το που πας να ακούσεις dts 5.1. Έχεις παρατηρήσει να συμβαίνει αυτό καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας; Όταν κάνεις το στέρεο ψευδο-surround είναι λογικό να παίζουν διαρκώς τα πίσω αφού οτι πληροφορία αναπαράγουν τα front την ίδια στέλνει και στα surround.

Παιδια καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Βρηκα τι εφταιγε... Χαζομαρα μου δηλαδη.. :p Επρεπε στον wd media player να επιλεξω (ξανα) "digital" και οχι "stereo". Το ειχα αλλαξει επειδη συνδεσα τον media player σε αλλη tv και δεν ειχα ηχο.