Πρόβλημα με ήχο

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Έχω το εξής πρόβλημα στην έξοδο ήχου απο το pc μου στον ενισχυτή. Το πρόβλημα πρέπει να είναι στις ρυθμίσεις του ffdshow. Το πρόβλημα είναι το εξής:
Ενώ κατά την αναπαραγωγή DVD το pc δίνει κανονικά ήχο DDigital ή DTS στον ενισχυτή από την ομοαξονική όταν κάνω αναπαραγωγή κάποιο mkv το οποίο έχει AC3 στον ήχο παίρνω τιποτα όταν το mixer του ffdshow είναι στα 6speakers και παίρνω prologic όταν το Mixer το ρυθμισω σε prologic. Να σημειώσω ότι όταν χρησιμοποιώ vlc παίρνω AC3 κανονικά στον ενισχυτή.

Είχε ποτε κανεις κάποιο αντιστοιχο πρόβλημα? Ποιά είναι τα προτεινόμενα settings για το ffdshow στο τμήμα του ήχου?
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δεν ξέρω ποιον player χρησιμοποιείς αν και δεν παίζει σημαντικό ρόλο, πάντως φαντάζομαι ότι εννοείς το ffdshow Audio και όχι το Video.
Αν στο ffdshow Audio decoder configuration>Codecs έχεις ενεργοποιήσει τα SPDIF τόσο στο AC3 όσο και στο DTS δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα στα DVD.
Τώρα για τα .mkv χωρίς να ξέρω το γιατί οι ίδιες ρυθμίσεις μπορεί να μην "παίζουν".
Ίσως φταίει το γεγονός ότι τα περισσότερα .mkv αρχεία είναι κωδικοποιημένα με το AC3Filter, οπότε δοκίμασε βάζοντας αυτό το φίλτρο για τα .mkv αρχεία κάνοντας τις ανάλογες ρυθμίσεις που έχει για να δίνεις SPDIF στην έξοδο ήχου.

Ευχαριστω το ελυσα! Το προβλημα ηταν οτι ο Haali οταν του πειραζεις τα settings μετα θελει Reboot. Ουστιαστικά ο Haali δεν εδινε ηχο. Τωρα ολα ΟΚ.

Μήπως έχει συναντήσει κανείς πρόβλημα με αρχεία mkv(spiderman 3 blu ray ripp) και ήχο DTS παίζω με MPC και ο ήχος δεν είναι καθαρός κάνει κάτι σαν "παράσιτα" ενώ με DOLBY DIGITAL είναι όλα οκ ευχαριστώ.

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που αντιμετωπίζεις είναι κάποιο πρόβλημα / ασυμβατότητα που έχει ο FFDShow Audio Decoder με κάποια DTS audio streams. Σε εμένα, ακούγονταν τα surround να παίζουν σαν να είναι corrupt το audio stream. Το έλυσα παίζοντας με το AC3 Filter αντί του FFDShow Audio.

Ναι μαλλον ειναι αυτο που λες γιατι οταν δεν κανει αποκωδικοποιηση dts ο ηχος ακουγεται καλα.
Λες για τον AC3 Parser Filter που ειναι μεσα στον MPC

Τελικα οντως ηταν ασυμβατοτητα με ffdshow audio decoder το μπλοκαρα και ενεργοποιησα τον ac3 parcer filter και ολα τωρα ειναι τζαμι

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο

Ναι μαλλον ειναι αυτο που λες γιατι οταν δεν κανει αποκωδικοποιηση dts ο ηχος ακουγεται καλα.
Λες για τον AC3 Parser Filter που ειναι μεσα στον MPC

Όχι, μάλλον αυτό το AC3Filter εννοεί ο Δημήτρης. Πολύ καλό.

Ναι, το ac3filter ειναι η πιο καλη λυση για ac3/dts spdif passthrough αλλα εγω το παιζω και σε συνδιασμο με το ffdshow οταν το stream ειναι κανενα mpeg με 44100 και 2καναλο κανω resample με το ffdshow και το στελνω σαν dolby prologic στο ενισχητη μεσα απο το ac3filter και ετσι τα παντα τα περναω απο εκει!!