Προβλημα με IDE HDD

Ch3RoUv1M

AVClub Enthusiast
22 February 2007
785
Athina
Εχω ενα παλιο HDD(80gb),που ειναι IDE.Θελω να τον βαλω στον pc μου.Στο οποιο εχω win7 ως λειτουργικο και αλλους 2 sata HDD.Tο προβλημα οπως φανταζεστε ειναι η μη αναγνωρηση του HDD.
Δοκιμασα απο την Διαχειρηση,μετα εβαλα το partition manager και παλι τπτ.
Τελος να αναφερω οτι στην αρχη,τον εβλεπα απο τα BIOS αλλα μετα απο αναγκαια restart ουτε εκει.
Καμια ιδεα παιδια???

Ευχαριστω!!!

Αν εννοεις για το master και το slave,ειναι στο master και η κοκκινη γραμμη της ταινιας ειναι προς μερια του ρευματος.

Αν εννοεις για το master και το slave,ειναι στο master και η κοκκινη γραμμη της ταινιας ειναι προς μερια του ρευματος.

Το τζαμπεράκι είναι στο master και η καλωδιοταινία στην θέση που είναι στην άκρη και όχι στη μέση, σωστά?

Ο HDD εχει μια θηρα(αν μπορω να την πω ετσι).Οπου εχει μπει εκει η ταινια και η αλλη ακρη της ταινια ειναι στην μητρικη.

Ο HDD εχει μια θηρα(αν μπορω να την πω ετσι).Οπου εχει μπει εκει η ταινια και η αλλη ακρη της ταινια ειναι στην μητρικη.

Οκ. Σαν συνδεσμολογία σωστά το έχεις. Η φύσα του ρεύματος πάνω στο σκληρό υποθέτω ότι πατάει καλά.

Εγώ θα τα έβγαζα όλα και θα τα ξανάβαζα πάλι. Ο σκληρός δουλεύει όταν ανάβεις το pc (και ας μη φαίνεται στο bios)?

Αν δοκιμασω χωρις τους 2 sata πανω?

Μη το κάνεις γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων και να χάσεις χρόνο άσκοπα.
Οι WD είχαν τρεις επιλογές για τα jumpers: master, slave, single.

Τη στιγμή που ο δίσκος βρίσκεται μόνος του στην καλωδιοταινία πρέπει να τον ορίσεις single.

Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Στην τροφοδοσία, το κίτρινο καλώδιο υποθέτω ότι είναι έξω - έξω.

Οι WD είχαν τρεις επιλογές για τα jumpers: master, slave, single.

Τη στιγμή που ο δίσκος βρίσκεται μόνος του στην καλωδιοταινία πρέπει να τον ορίσεις single.

Αμα θυμαμαι καλα ο HDD εχεις τις εξης επιλογες : CS,Slave,Master και PW2(αυτο δεν το θυμαμαι και παρα πολυ καλα).