Πρόβλημα με καλώδια

Established Member
13 December 2008
168
Καλημέρα κ καλώς σας βρήκα-bye-
Πριν από 5 μέρες αγόρασα μια τηλεόραση lcd sony kdl-32v4000 και θέλω να τη συνδέσω με τον υπολογιστή μου.Το θέμα είναι το εξής:
Είχα έναν dvi-hdmi αντάπτορα και πήρα και έναι hdmi καλώδιο 5 μέτρα και η εικόνα είναι τέλεια.
Ομως με τον ήχο υπάρχει πρόβλημα!Ως γνωστον δε μπορώ να στείλω μέσω dvi και η κάρτα οθόνης μου 8800 nvidia albatron gtx δεν έχει το patch για να δέχεται spdif.Οπότε μιας κ θέλω να συνδυάσω hdmi και ήχο η eπιλογή που μου μένει είναι:να εξάγω ήχο από optical ή coaxial s/pdif (2 κ 17 στο διάγραμμα) out της mainboard ή αν γίνεται από τα 8 jacks για 7,1 ήχο της mainboard.Δε βρίσκω όμως κατάλληλο καλώδιο 1 male coaxial or optical to 1 3.5 mini jack της tv,που όπως φαίνεται είναι η μόνη που συνεργάζεται με την hdmi θύρα.Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια συνδεσμολογία?είναι συμβατές οι θύρες?ευχαριστώ

Attachments

• New Picture.jpg
    New Picture.jpg
    24 KB · Views: 17
  • mainboard p5k3 prem.jpg
    mainboard p5k3 prem.jpg
    14.2 KB · Views: 10
Last edited:
Aυτό που αναφέρεις δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί η τηλεόραση δεν έχει S/PDIF είσοδο. Θέλεις ένα καλώδιο με στερεοφωνικό καρφί 3,5mm και στις δύο άκρες, η μία θα πάει στην έξοδο Front L/R του PC και η άλλη στην αντίστοιχη για το HDMI, είσοδο της τηλεόρασης.

αυτο σκέφτηκα να προσπαθήσω στην αρχή αλλά δε μου λειτούργησε προσπάθησα να βάλω ένα παλιο καλώδιο με 2 αρσενικά mini jacks που σίγουρα δεν είναι stereo, αλλά τπτ λέτε να εφταιγε το καλώδιο?

Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, αλλά σιγουρέψου πρώτα ότι έχεις συνδέσει τα καλώδια στις σωστές υποδοχές και ρίξε μια ματιά στα μενού της TV μήπως έχει καμμία επιλογή sound over HDMI ή minijack.

δυστυχώς δοκίμασα κ τις 8 υποδοχές:wink1: και η ρύθμιση είναι pc στην είσοδο ήχου της hdmi3..το καλώδιο πάντως το έχω 8 χρόνια κ ισως να μην είναι συμβατο αν κ θα έπρεπε να βγάζει έστω κ αναλογικό φαντάζομαι..παντως είναι πολυ παράδοξο η sony tv να μην έχει spdif in(Sony Philips Digital InterFace):smash:

Αναλογικό σήμα θα περάσει από το καλώδιο ούτως ή άλλως. Έχεις σίγουρα ενεργοποιημένη την κάρτα ήχου και ορισμένο analog out 2 channel stereo;

Παρολα αυτα υπαρχει καλωδια mini jack -----> Coaxial και ειναι της :
http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=9055

Αν και το εχω παρει δυστηχως ποτε δεν μπορεσα να το χρησιμοποιησω μιας και αλλαξαν τα σχεδια για το HTPC, υπαρχουν βεβαια και converters
http://www.oehlbach.com/CMS/product...l&sm=/for_all/en/submenu/submenu_produkte.php

οι οποιοι ομως ειναι ακριβοι και στην θεση σου θα κοιταγα για μια αλλη καρτα γραφικων.

Αναλογικό σήμα θα περάσει από το καλώδιο ούτως ή άλλως. Έχεις σίγουρα ενεργοποιημένη την κάρτα ήχου και ορισμένο analog out 2 channel stereo;
δεν είχα αλλάξει κάτι στην κάρτα ήχου η οποία αναγωρίζει αυτόματα σε ποιο jack το βάζω κ ρωτάει τι τοποθέτησα κ το έβαλα σε όλα κ δεν έπαιξε τπτ ενώ όταν έβαλα τα ηχεία με το που έβαζα κάθε jack μου ενεργοποιούσε τα αντίστοιχα ηχεία.θα κοιτάξω γιατι δεν είχα απενεργοποιήσει το digital output, θα το δοκιμάσω αύριο γιατι το καλώδιο είναι κοντό κ θέλει μανούρα ο πύργος..αυτό που με μπέρδεψε είναι ότι τα πιο σύγχρονα jacks λένε hq audio και σκεφτηκα ότι το παλιό θα είναι αναλογικό..

Παρολα αυτα υπαρχει καλωδια mini jack -----> Coaxial και ειναι της :
http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=9055

Αν και το εχω παρει δυστηχως ποτε δεν μπορεσα να το χρησιμοποιησω μιας και αλλαξαν τα σχεδια για το HTPC, υπαρχουν βεβαια και converters
http://www.oehlbach.com/CMS/product...l&sm=/for_all/en/submenu/submenu_produkte.php

οι οποιοι ομως ειναι ακριβοι και στην θεση σου θα κοιταγα για μια αλλη καρτα γραφικων.

το οποίο καλώδιο φαντάζομαι δε θα κανει τη δουλειά μου ε?αν δε το θέλεις το αγοράζω αρκει να ξέρω ότι θα βοηθήσει..
για άλλη κάρτα γραφικών δεν παίζει γιατι είναι την είχα πάρει 450 ευρώ(ήταν η καλύτερη πριν 1,5 χρόνο περίπου) κ αλλωστε δε μπορώ να πω ότι καίγομαι κιόλας..στην ξεφτίλα ανοίγω τα ηχεία στο pc και ακούω από κει απλά μου κάνει εντύπωση που δε μπορώ να βρω ακρη που θα μου πάει ομως...

edit: αν κ τώρα που ξανακοιτάω το λινκ του καλωδίου εγώ τα θέλω ανάποδα av out pc-in παίζει κάποιο ρόλο?

Last edited:
Αν άκουγες ήχο από τα ηχεία, τότε στην πλευρά του PC έισαι ok. Σιγουρέψου ποιά HDMI είναι αυτή που συνεργάζεται με το minijack και τσέκαρε αν στα μενού της TV είναι όλες οι επιλογές σωστές σε σχέση με ήχο και PC. Αν και πάλι δεν πάρεις ήχο, τότε το καλώδιο σου είναι χαλασμένο.

τελικά κατάφερα κ έβγαλα ήχο, ο συνδυασμός των ρυθμίσεων είναι είσοδος ήχου hdmi3 και όχι pc (το είχα δοκιμάσει αυτό) αν κ είναι λίγο περίεργο, δηλάδη αν ήταν το hdmi να έφερνε το ίδιο τον ήχο πάλι η ίδια θα ήταν?anyway και η περίεργη ρύθμιση που δεν είχα δοκιμάσει είναι στην κάρτα ήχου 5,1 dolby (με τσεκαρισμένο το digital output αλλίώς δε λειτουργούσε) και με 7,1 dolby! anyway ευχαριστώ πολύ όλους, η σύνδεση έγινε με m/m 3.5 από την f/l speakers, αν κ ακόμα έχω την απορία αν το καλώδιο του STELIOS θα με βοηθούσε(για να μην αναγκαζομαι να βάζω κ να βγάζω το jack των ηχείων του pc!