ΠΡΟΒΛΗΜΑ με καρτα μνημης cf sandisk 8GB

nikos psaltis

AVClub Enthusiast
8 September 2009
1,141
ΝΙΚΑΙΑ
εχω προβλημα με καρτα μνημης cf sandisk 8GB , δειχνει οτι η μνημη ειναι γεματη ενω στην πραγματικοτητα εχω σβησει σχεδον τα παντα .
το προβλημα μου παρουσιαστηκε σημερα το πρωι υστερα απο αδειασμα της καρτας σε imac . και στον υπολογιστη δειχνει οτι εχω γεματη καρτα , οταν ομως ανοιγω τους επιμερους φακελους μου δειχνει την πραγματικη χωριτικοτητα . ξερει κανεις καμια λυση ή απλα τα επεξε η καρτα ?

format δεν ειχα κανει μεχρι χθες σε καμια καρτα που εχω , επιλεγω καποιες σημαντικες για μενα φωτογραφιες να τις κραταω στην καρτα μνημης αυτουσιες . τελικα με το φορματ στην μηχανη ολα επανηλθαν .
ποιος ειναι ο ποιο ασφαλης τροπος αποθηκευσης ψηφιακης φωτογραφιας , εκτος του τυπωματος φωτογραφιας ?

format δεν ειχα κανει μεχρι χθες σε καμια καρτα που εχω , επιλεγω καποιες σημαντικες για μενα φωτογραφιες να τις κραταω στην καρτα μνημης αυτουσιες . τελικα με το φορματ στην μηχανη ολα επανηλθαν .
ποιος ειναι ο ποιο ασφαλης τροπος αποθηκευσης ψηφιακης φωτογραφιας , εκτος του τυπωματος φωτογραφιας ?

Εκτός από 2πλο (3πλο) μπακαπ σε διαφορετικους σκληρούς (ενας εξωτερικος σιγουρα για να μην γραφει ωρες) μια ακόμη λύση που ακολουθούν αρκετοί είναι η αποθήκευσή σε οπτικό μεσο. Dvd και αν είναι πολλά τα γιγα bluray.

εχω προβλημα με kingston cf 16 gb, καποια στιγμη την εβγαλα χωρις αποσυνδεση και εχω το εξεις προβλημα , μου την βλεπει ο υπολογιστης και ο μακ και ο windows σαν 8 GB !
, εχω παει εχω κανει φορματ επανελειμενα οι συσκευες την βλεπουν σαν 8 γιγα . εχει μονιμο προβλημα η καρτα ή υπαρχει καποιος τροπος να την επαναφερω στα 16 ΓΙΓΑ ?

εχω προβλημα με kingston cf 16 gb, καποια στιγμη την εβγαλα χωρις αποσυνδεση και εχω το εξεις προβλημα , μου την βλεπει ο υπολογιστης και ο μακ και ο windows σαν 8 GB !
, εχω παει εχω κανει φορματ επανελειμενα οι συσκευες την βλεπουν σαν 8 γιγα . εχει μονιμο προβλημα η καρτα ή υπαρχει καποιος τροπος να την επαναφερω στα 16 ΓΙΓΑ ?
Δοκιμασε να την φορμαρεις με exFAT και οχι με FAT32.

Σε Win οχι, μιας και απο εκει θα την φορμαρεις σε exFAT. Υποστηριζεται απο XP SP3 και πανω.
Σε Mac, υποστηριζεται σε Mac OS X 10.6.5 και πανω.
Ισως ομως να μη τη δει η μηχανη σου (εξαρταται τη υποστηριξη εχει). Ουτως ή αλλως, 10 δευτερολεπτα υποθεση ειναι, με quick format απο Windows.