Πρόβλημα με κεφαλή πικαπ (μαλλον)

riotshield

New member
1 March 2008
9
Εδώ και κάποιο διάστημα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το πικάπ.
Το δεξί κανάλι ακούγεται χαμηλότερο από το αριστερό.
Μετά από δοκιμές και προσεκτικότερη ακρόαση διαπίστωσα ότι το δεξί κανάλι εκτός από χαμηλότερο βγάζει και ένα θόρυβο σαν να μην "πατάει" καλά η βελόνα, εχει με λίγα λόγια τον κλασσικό θόρυβο ενός ελαφρά παλιού βινυλίου αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσιολογικό.
Η κεφαλή είναι sumiko black pearl.

Που εντοπίζετε το πρόβλημα, θέλει αλλαγή η κεφαλή?

Αν, ναι τι προτείνεται με περίπου 100-150 (έχω δει sumiko pearl, clearaudio classics)

Πόσο καιρό έχεις την κεφαλή σου;
Και σε τι πικάπ;
Για να πάθει τέτοια ζημιά η βελόνα θα πρέπει να την έχεις για πολύ καιρό σε κακορυθμισμένο πικάπ...

Εδώ και κάποιο διάστημα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το πικάπ.
Το δεξί κανάλι ακούγεται χαμηλότερο από το αριστερό.
Μετά από δοκιμές και προσεκτικότερη ακρόαση διαπίστωσα ότι το δεξί κανάλι εκτός από χαμηλότερο βγάζει και ένα θόρυβο σαν να μην "πατάει" καλά η βελόνα, εχει με λίγα λόγια τον κλασσικό θόρυβο ενός ελαφρά παλιού βινυλίου αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσιολογικό.
Η κεφαλή είναι sumiko black pearl.

Που εντοπίζετε το πρόβλημα, θέλει αλλαγή η κεφαλή?

Αν, ναι τι προτείνεται με περίπου 100-150 (έχω δει sumiko pearl, clearaudio classics)
κακη ρυθμιση antiskating μηπως ?

η κεφαλή δεν έχει αλλάξει από τότε που πήρα το πικαπ, δηλαδή πριν από 4-5 χρόνια. ως "αρχάριος" του βινυλίου δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω αν αυτο το διάστημα είναι μεγάλο για μια κεφαλή.

Το πικαπ είναι το 6.1 της project audio και το είχα πάρει από orpheus αρα κεφαλή/πικαπ ήταν ρυθμισμένα σωστά, ίσως με τη χρήση και τις μετακομίσεις να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν ήμουν σε θέση να εντοπίσω.

Πρίν το πάω για να το δουν, υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω μόνος μήπως και διορθωθεί η κατάσταση?

η κεφαλή δεν έχει αλλάξει από τότε που πήρα το πικαπ, δηλαδή πριν από 4-5 χρόνια. ως "αρχάριος" του βινυλίου δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω αν αυτο το διάστημα είναι μεγάλο για μια κεφαλή.

Το πικαπ είναι το 6.1 της project audio και το είχα πάρει από orpheus αρα κεφαλή/πικαπ ήταν ρυθμισμένα σωστά, ίσως με τη χρήση και τις μετακομίσεις να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν ήμουν σε θέση να εντοπίσω.

Πρίν το πάω για να το δουν, υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω μόνος μήπως και διορθωθεί η κατάσταση?

Να η λύση του προβλήματος. Η κεφαλή σου είναι παλιά, μετά από 4-5 χρόνια θέλει σίγουρα αλλαγή βελόνας. Ο λόγος που ακούγεται θόρυβος μόνο από ένα κανάλι είναι ότι σε κάποια μετακόμιση ο βραχίονας απορυθμίστηκε και το antiskating δεν είναι το σωστό-πληροφοριακά, κάθε φορά που μετακινείς ένα πικάπ ο βραχίονας θέλει επαναρύθμιση.