Πρόβλημα με LG 50PS3000

Dinosd

New member
5 November 2008
2
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : Έχω συνδεδεμένο με scart στην AV1 ένα dreambox 7020 και με hdmi στην HDMI1 ένα iomega media player.

Όταν επιλέξω την HDMI1 βλέπω κανονικά. Αν επιστρέψω στην AV1 ακούω ήχο κανονικά (από το dreambox) αλλά δεν έχω εικόνα. Ο μόνος τρόπος για να δω εικόνα είναι να γυρίσω στην κεραία και έπειτα να επιλέξω AV1 (εκτός και αν σβήσω τηλεόραση ή dreambox)

Είναι φυσιολογικό αυτό ? (το ίδιο γίνεται και με διαφορετικές συσκευές στις αντίστοιχες εισόδους, οπότε καταλήγω στο ότι κάτι γίνεται με την τηλεόραση).

Εχει διαφορετικό κουμπί στο χειριστήριο για την ενεργοποίηση HDMI 1 και AV1? ή μήπως έχει το ίδιο πλήκτρο για ενεργοποίηση της εισόδου 1, που μπορεί να αντιστοιχεί είτε στην HDMI είτε στην AV και να ενεργοποιεί την αντίστοιχη είσοδο κατά προτεραιότητα? Δηλαδή να συμβαίνει αυτό που λες.

Θα πρότεινα το εξής: σύνδεσε το media player στην HDMI 2 και άφησε τον dreambox στην AV1, ή σύνδεσε τον dreambox στην AV2 και άφησε το media player στην HDMI 1. Λογικά έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Last edited:
Βασικά, την επιλογή εισόδου την κάνεις από ένα sub-menu.

Δοκίμασα τους παραπάνω συνδιασμούς και το πρόβλημα παραμένει.

Έκανα και το εξής : αποσύνδεσα εντελώς την HDMI.
Ενώ έβλεπα AV1 γύρισα στην HDMI (no-signal) και ξαναγύρισα στην AV1. Πάλι έχω μόνο ήχο. (θα δοκιμάσω και άλλο δέκτη).

Το άλλο που παρατήρησα (και μάλλον θα πρέπει να με ανησυχεί περισσότερο) είναι ότι όταν σβήσω τον dreambox (και η τηλεόραση παραμένει στο AV1), στο βάθος ακούγεται ο ήχος από το κανάλι που είναι συντονισμένο στην τηλεόραση.

Όταν η είσοδος είναι στο AV1 δεν θα έπρεπε να έχω πλήρη αποκοπή του ήχου του tuner ?