Πρόβλημα με LG Home Cinema HT503THW

iraklis_dv

New member
19 June 2010
11
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
Έχω από το 2008, το παραπάνω μοντέλο Home Cinema της LG, το οποίο από ότι φαίνεται έχει πρόβλημα στο πιο βασικό κομμάτι του. Το DVD player.
Ενώ βλέπεις 1 Dvd του εμπορίου (Video Club) , σε κάποιο σημείο κολλάει και δεν παίζει στη συνέχεια κανένα dvd / cd.
Μπορεί μετά από πχ 1 μήνα, ενώ ξέρεις ότι δεν διαβάζει τίποτα, να βάλεις 1 dvd και να το διαβάσει, δηλαδή σε πάει στο menu. Χαίρεσαι, βάζεις να δεις την ταινία και μετά από 1 ώρα κόλλημα. Αυτό έγινε προχτές. Και φυσικά μόλις το κάνει αυτό μετά, ότι και να του βάλεις, (CD/DVD) λέει "no disc".
Επειδή, κάποτε δεν είχε καθόλου ήχο, τo είχα πάει σε εξουσιοδοτημένο service (Μανωλόπουλος),
και του είχα πει να κοιτάξει το dvd διότι άλλοτε παίζε άλλοτε όχι. Μου έφτιαξε το θέμα του ήχου, (είχε καεί μια πλακέτα) μου είπε ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα στο dvd player.
Μετά από κάποιο διάστημα πάλι τα ίδια. Το πάω σε service κοντά στο σπίτι μου, το οποίο ήταν εξουσιοδοτημένο της Philips και άλλων εταιρειών νομίζω αλλά όχι της LG, μου λέει θέλει αλλαγή η κεφαλή του DVD, θα την παραγγείλουν και θα τη φτιάξουν. Μετά από 1 μήνα αναμονή, πλήρωσα νομίζω 80,00 ευρώ.
Στην αρχή όλα καλά. Μετά όμως από κάποιους μήνες πάλι τα ίδια.
Έχω απογοητευτεί.
Είναι και εμφανίσιμο. 2 ηχεία μπρος, 2 πίσω . Αλλά το μόνο που παίζει είναι ραδιόφωνο...
Στο site της Lg για το συγκεκριμένο μοντέλο έχει 1 update στο firmware αλλά δε νομίζω να κάνει τίποτα. Μάλιστα στο google που είχα ψάξει όταν το έκαναν, δεν άνοιγε καθόλου η συσκευή. (νομίζω στο google βγάζει αναζήτηση το site avclub) . Επιπλέον για να γίνει το update πρέπει να παίζει το CD player!
Μάλλον θα πρέπει να το πετάξω και να πάρω κάποιο άλλο με 400 ευρώ φαντάζομαι. Νομίζω με Sony θα είμαι ήσυχος. Απλά σκέφτομαι ότι πάνε τσάμπα τα ηχεία. Δεν ξέρω, αν γίνεται, να πάρω 1 απλό DVD player Sony, να βάζω τα DVD, και ο ήχος να βγαίνει από τα ηχεία του Home Cinema LG!!

Ευχαριστώ και καλή χρονιά!

Αν έχει οπτική είσοδο ναι μπορείς και θα έχεις 5,1
αν έχει είσοδο με 2 rca πάλι μπορείς αλλά θα χεις στερεοφωνικό ήχο

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με LG Home Cinema HT503THW

Ευχαριστώ πολύ.
Έχει optical IN.
Επειδή είμαι άσχετος με αυτά, Δηλαδή πρέπει να πάρω 1 dvd player το οποίο να έχει optical out.?
και συνδέω το optical out του dvdplayer με το οptical in του Ηοme Cinema?

Πώς ζητάω το καλώδιο σύνδεσης?

Τα περισσότερα έχουν , s/pdif ή optical out θα το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους.
Από το κατάστημα που θα αγοράσεις το player , θα ζητήσεις και ένα καλώδιο οπτικής ίνας για να το συνδέσεις
με τον ενισχυτή σου.
Ένα τέτοιο καλώδιο είναι αυτό
http://www.e-shop.gr/toslink-cable-m-m-05m-optical-fibre-p-PER.751740

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με LG Home Cinema HT503THW

ευχαριστώ πολύ, το δοκίμασα με 1 pioneer Dvd player που είχα από παλιά και όλα οκ.
Μόνο που το pioneer έχει έξοδο Scart.
Αν είχε HDMI θα ήμουν super!
Πάντως κοιτάω σε kotsovolos και media markt και δε βλέπω dvd players hdmi σύνδεση, με optical out αλλά με coaxial!