ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ MAC PRO 4.1 ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

nikos psaltis

AVClub Enthusiast
8 September 2009
1,132
ΝΙΚΑΙΑ
καλησπερα ! εχω ενα mac pro 4.1 με περασμενα πλεον τα 10.6 kai τις τελευτεες μερες μου διμιουργει το εξης προβλημα , οταν ανοιγω τον υπολογιστη αργει να ανοιξει και οταν ανοιγει , βγαινοντας στην επιφανεια εργασιας μου δειχνει τον κερσορα κολημενο και ενω ανοιγουν 2 προγραμματα αυτοματα (utoorrent kai ena allo )ο κερσορας οπου και να τον πας και να πατησεις κλικ δεν ανταποκρινετε τιποτα σαν να εχεις ενα κερσορα σε ανενεργο περιβαλον , οπου και να πατησεις δεν ανταποκρινετε ο υπολογιστης . τον κλεινω κρατωντας παρατεταμενο το κουμπι εκκινησης και οταν τον ξανανοιγω ολα καλα σαν να μην τρεχεi τιποτα .
ξερει κανεις τι μπορει να φταιει ?

Δοκίμασε σε πρώτη φάση να απενεργοποιήσεις το auto startup κατά την εκκίνηση των δύο αυτών προγραμμάτων από τα settings τους.

Γιατί αργεί να ανοίξει; Έχεις ελέγξει τον δίσκο; Απενεργοποιήσει τις εφαρμογές που σου είπε κ ο Πάνος να δεις αντίδραση.

σε πρωτη φαση απενεργοποιησα τις εφαρμογες και δεν μου εκανε κολπα δειχνουν ολα καλα αν υπαρξει προβλημα ξανα θα σας ενημερωσω ξανα . ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες !!!!!

δυστυχως παλικαρια παλι τα ιδια το φαινομενο παρατειρειται μονο οταν εχει να ανοιξει για αρκετες ωρες ο υπολογιστης αν τον κλεισω και τον ανοιξω εντος 3-4 ωρων κανενα προβλημα αν κανω κανα 12ωρο τοτε παλι κολαει την πρωτη φορα !

τελικα το κανει ανα διαστηματα ασχετος χρονου που εχει περασει απο το κλεισιμο του υπολογιστη .
το περασα απο ενα dvd που εχει πανω μια φωτο του snow leopard .
οχι δεν εχω ελεγξει τους δισκους .
πως γινετε αυτο ?

μεχρι στιγμης ολα καλα , και να φανταστειτε οτι ειχα παρει τηλεφωνο σε εναν mac support κια μου ζηταγε μονο για διαγνωση 40 ευρω και μου εθεσε και το ενδεχομενο να εχει χαλασει η μητρικη :slapface:, μαλλον φθηνα τη γλυτωσα

Η καλύτερη λύση πάντως είναι boot με πατημένο το γράμμα R. Μπαίνει σε recovery mode κ έχει επιλογή disk utility. Εκεί θα κανείς έλεγχο του δίσκου κ repair.

Ναι, boot είναι η διαδικασία εκκίνησης του υπολογιστή.
Μόλις λοιπόν τον ανοίγεις, κρατάς πατημένα ταυτόχρονα τα πλήκτρα command και R, μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
Τα αφήνεις και σου βγάζει να επιλέξεις αν θα εκκινήσει από τον δίσκο σου κανονικά ή από το recovery hd.
Επιλέγεις το 2ο και βλέπεις τις επιλογές.
Η σημαντική στην περίπτωσή σου είναι το disk utility.

δεν ξερω αν βοηθαει αλλα μου βγαζει τα παρακατω μεταξυ αλλων στο repair disk permissions

Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/dt.jar", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/dt.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/jce.jar", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/jce.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/jconsole.jar", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/jconsole.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/management-agent.jar", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/management-agent.jar".
User differs on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib", should be 0, user is 95.
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/dt.jar", should be -rw-r--r-- , they are -rwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/dt.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/jce.jar", should be -rw-r--r-- , they are -rwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/jce.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/management-agent.jar", should be -rw-r--r-- , they are -rwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/management-agent.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/security/blacklist", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib/security/blacklist".
User differs on "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Libraries", should be 0, user is 95.
Repaired "System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Libraries".
Permissions differ on "System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts".
Permissions differ on "System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar".
Permissions differ on "System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar", should be lrwxr-xr-x , they are lrw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar".

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, διαφέρουν τα δικαιώματα στα αρχεία και έπρεπε να έχεις read/write και είχες read, τα οποία τα έφτιαξε.

καλησπερα Μιχαλη , με λιγα λογια υπαρχει κατι που μπορω να κανω ωστε να μην ξαναεμφανιστει το προβλημα , δεν σου ειπα οτι ξαναεμφανιστηκε μετα απο μερες και αναγκαστηκα παλι να κανω repair , επισης δεν ξερω αν φταιει το οτι εχω ασυρματο πληκτρολογιο αλλα οταν ανοιγει πατωντας comand και r δεν κανει τιποτα , συνεχιζει κανονικα ....
ευχαριστω και παλι με εχεις σωσει ηδη μια φορα με τις γνωσεις σου !

Στην εκκίνηση πατάς command και μέχρι να δεις το σύμβολο της Apple και τα αφήνεις. Εκεί σου βγάζει την επιλογή που σου περιέγραφα παραπάνω.
Το ότι στο εμφανίζει και πρέπει να κανείς repair permissions δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Εάν κανείς το repair από το boot που σου είπα, τότε θα είναι οκ πιστεύω.

επισης αντι για cmd+r μπορεις να πατησεις παρατεταμενα το alt / option και να δεις τι επιλογες εμφανιζει ως εκκινησιμους δισκους .

αν υπαρχει μεσα εκιννησιμο dvd με το λειτουργικο θα το εμφανισει διπλα στον * Macintosh HD. το επιλεγεις και πατας εντερ .

ρε παλικαρια μηπως πρεπει να βαλω ενσυρματο πληκτρολογιο ?
δεν πιανει τιποτα , εχω imac 4.1 me 10.6.8 .
αν καταλαβα καλα οταν παταω να ανοιξει ο υπολογιστης κραταω πατημενα τα πληκτρα cmd & r μεχρι να εμφανιστει το μηλαρακι και τοτε τα αφηνω , σωστα ?