Πρόβλημα με Moteck SG2100A

elcostis

Established Member
14 July 2006
208
Παιδιά καλή σας μέρα!
Πήρα ένα Moteck SG2100A τελευταίως και δούλευε κανονικά.
Μόλις σήμερα δεν μου κινούσε καθόλου το κάτροπτρο και όταν έλεξα
στην ταράτσα είδα πως το πράσινο λαμπάκι του μοτέρ δεν ανάβει καθόλου.
Να υπολογίσω ότι έμεινα από Μοτέρ?
Υπάρχει κάτι που μπορώ να ελέξω?

Πρώτο. Καλώδιο

Δεύτερο. Απο δέκτη στη Δεξιά υποδοχή του μοτέρ.

Τρίτο. Πήγαινε στο "Sat Finder@ απο το μενού του (dreambox?) και επέλεξε ένα δορυφόρο έτσι ώστε να βλέπεις ενδείξεις να κινούνται.

Τέταρτο. Ξανα πήγαινε στην Ταράτσα και κατέγραψε αποτέλεσμα.

Πέμπτο. Αν έχεις την καλοσύνη να μας πείς και τι δέκτη διαθέτεις ?

Θ.

Καταρχή να ευχαριστήσω για τη βοήθεια.
Βρήκα λίγο χρόνο και πήγα στην ταράτσα όπου έλεξα Lnb και καλώδιο από το μοτέρ στο receiver. Ο δέκτης που χρησιμοποιώ είναι ένας Envision. Τα καλώδια φαίνονται εντάξει. Τελικά έφερα δέκτη και τηλεόραση στην ταράτσα και αφού ένωσα καλώδιο από το μοτέρ στον δέκτη, άναψε το πράσινο λαμπάκι στο μοτέρ. Μόλις πήγαινα να ενώσω το καλώδιο του Lnb στο Μοτέρ τότε το πράσινο λαμπάκι στο μοτέρ έσβηνε.

Μου φαίνεται σαν βραχυκύκλωμα. Αν έχεις ένα πολύμετρο, μέτρησε τα καλώδια του LNB.

Θα σε βοηθήσω γενικά με το μοτερ αλλά να ξέρεις ότι δεν έχω εξειδίκευση στον Envision

Προβλήματα με motor Moteck SG-2100

Καλησπέρα,θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το μοτέρ.Απο προχτές που είχαμε τους δυνατούς ανέμους έχει χάσει όλες τις θέσεις και όλους τους δορυφόρους.Το θέμα που με ανησυχεί είναι πως ανέβηκαν στην ταράτσα και στην προσπάθεια μου να του κάνω reset βλέπω πως το μοτέρ δεν ανταποκρίνεται καθόλου.Μας τελείωσε η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο?

Re: Πρόβλημα με moteck sg2100a

άμα πατήσεις τα κουμπάκια που το περιστρέφουν δεξιά-αριστερά ανταποκρίνεται? το Led ανάβει? τσέκαρες δέκτη και Lnb?

Re: Πρόβλημα με moteck sg2100a

Τελικά όλα καλά,πήρε μπρος όταν έβγαλα και ξαναέβαλα το καλώδιο που παει στο lnb

Απάντηση: Προβλήματα με motor Moteck SG-2100

Παιζοντας με τους δεκτες μου, τα επαιξε το μοτερ ,γιατι ενω μπορω να το κινησω με diseqc αν αποθηκευσω διαφορες θεσεις παει μονο στην τελευταια ,μπορει και να μην βρησκει στις προηγουμενες ,δεν εχω οπτικη επαφη για να δω τι ακριβως κανει, αλλα ουσιαστικα βλεπω μονο τον τελευταιο αποθηκευμενο δορυφορο.Για να κανω manual reset τι πρεπει να κανω ; Aν παω το πιατο στον thor 0.8w και με ανοικτο δεκτη πατησω για μερικα δευτερολεπτα το reset κουμπακι πανω στο μοτερ αρκει ; Υπαρχει αλλη λυση να γλυτωσω την ταρατσα ; -bye-

Επεξεργασία:
Εψαξα λιγο στο internet και βρηκα λυση, ωστε να εχω και ucals ,αφου ως τωρα ειχα μονο diseqc 1.2.Εγκυκλοπαιδικα,πριν κανει καποιος reset στο μοτερ, βαζοντας ενα κατσαβιβακι στην τρυπα του reset για 2 δευτερολεπτα (θα δει το πρσινο λαμπακι να αναβοσβηνει πορτοκαλι) πρεπει να "παει" το πιατο στον "Απολυτο νοτο" που δεν ειναι στις ιδιες μοιρες ,οπως ειναι φυσικο,για ολες τι γεωγραφικες περιοχες.Στην θεσσαλονικη ειναι στις 23,8 μοιρες ανατολικα.Οποτε βρηκα χειροκιμητα τον astra 23.5 εκανα δυο κλικ ανατολικοτερα το πιατο και το "μηδενισα" απο το reset button.Eβαλα τις συντεταγμενες βορρα και νοτου για την θεσσαλονικη και πλεον το πιατο βρησκει ολους τους δορυφοροθς στο τοξο 42E-30W. Μπραβο μου :flipout:

Last edited by a moderator:
καλησπέρα έχω το πρόβλημα που δεν κουνιέται το μοτέρ με 30μετρο μακρύ καλώδιο ενώ κοντά στο δεκτη όλα καλά καμια ιδέα πως φτιάχνεται αυτό?
το καλώδιο είναι καινούργιο και μονοκόμματο όπως και το lnb

Το μοτέρ γυρίζει όταν πατάς τα κουμπιά που έχει πάνω του? το λαμπάκι πάνω στο μοτέρ ειναι πράσινο?

αναβει καθε λιγο κοκκινο λαμπακι. οταν εχω κοντα το δεκτη ολα καλα .νομιζω πως ναι με τα κουμπια γυρναει{το ειχα δοκιμασει )

Μάλλον λόγω του μήκους του καλωδίου εξασθενεί το σήμα των 22KHz που στέλνει ο δέκτης, έτσι οι εντολές Diseqc (που μεταφέρονται με αυτό το σήμα) δεν φτάνουν στο μοτέρ σωστά. Αν έχεις κι άλλο δέκτη, δοκίμασε και με αυτόν.

εχω τον edision vip3 και dm500.δοκιμασα και με τα 2.
δοκιμασα και το ενισχητη σηματος ,δουλεψε μια φορα μονο.
ο δεκτης ειναι στον 2ο οροφο
υπαρχει καποια λυση εκτος απο το να βαλω το μοτερ στο 2ο οροφο( το μοτερ ειναι στον 6ο)?remote extender?
μαλλον θα βαλω το δεκτη στον 5ο με remote extender .....?

Δεν έχω υπόψη μου κάποια ιδιαίτερη λύση για την ενίσχυση του σήματος των 22KHz, πέρα από το μικρότερο καλώδιο. Οπότε αν μπορείς βάλε τον δέκτη πιο κοντά (έστω και δοκιμαστικά).

Μην περιμένεις με τον 500 σωστά αποτελέσματα, είχε πάντα πρόβλημα με τα μοτέρ..

Δοκίμασε και με άλλο δέκτη εκτός edision...