Προβλημα με μtorrent

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Εχω το εξης προβλημα,κατω δεξια το εικονιδιο ειναι μονιμως κοκκινο η στην καλυτερη περιπτωση κιτρινο.Με το τεστ που εχει το μτορεντ μου γραφει οτι η θυρα ειναι κλειστη μπορω ομως να κατεβασω.Μπηκα στο ρουτερ και μεσω port forwarding εκανα οτι μου ελεγε το εγχειριδιο για να ανοιξω την θυρα.Τζιφος τωρα το εικονιδιο γραφει λαθος ακροασης.Τι να κανω?Στο router στο κενο local ip adress που βτισκω την σωστη διευθηνση?

Φίλε μου,

Θα σου δώσω μία απλή λύση στο πρόβλημα.
Πήγαινε στη σελίδα του Ρούτερ σου και ψάξε για uPnP. Ενεργοποίησέ το.
Κάνε επανεκκίνηση τον Η/Υ και δοκίμασε.
Αν δε δούλεψε, στείλε να σου δώσω 2η λύση (πιο πολύπλοκη).

ok θα το δω το βραδυ και θα σουπω.ο περιεργο ειναι οτι μεχρι τωρα εδω και 4 μηνες ανεβαζε κανονικα,την τελευταια βδομαδα ομως τιποτα.

Φίλε μου,

Ο Firewall του Ρούτερ ΔΕΝ χρειάζεται να είναι απενεργοποιημένος. Τουναντίον, καλό είναι να τον ενεργοποιήσεις γιατί σου παρέχει ουσιαστική ασφάλεια. Ο Firewall των Windows μπορεί να είναι απενεργοποιημένος. Είσαι βέβαιος ότι δεν έχεις κάποιο άλλο πρόσθετο πρόγραμμα με ενσωματωμένο Firewall (π.χ. antivirus);

Μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις την κάπως πιο επίπονη διαδικασία του port forward. Ξέρεις τι IP έχει ο Η/Υ σου; Για να μπεις στο setup του Router, ποιά διεύθυνση γράφεις; (π.χ. 192.168.1.1) Επίσης τι λειτουργικό έχεις;
Όταν απαντήσεις, θα σου δώσω οδηγίες για να κάνεις port forward.

Φίλε μου,

Άνοιξε το μενού έναρξη και πήγαινε στον πίνακα ελάγχου.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις δικτύου.
Από το παράθυρο που εμφανίζεται επέλεξε αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέων.
Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται πρέπει να βρεις τον προσαρμογέα δικτύου που χρησιμοποιείς για να συνδεθείς στο ρούτερ. Επέλεξε τον σωστό (ενσύρματο ή ασύρματο).
Κάνε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε ιδιότητες.
Από το νέο παράθυρο επέλεξε προτόκολλο δικτύου Έκδοση 4 (TCP/IPv4). Μην το απενεργοποιήσεις. Πάτα ιδιότητες.
Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται επέλεξε χρήση της ακόλουθης διεύθυνσης IP. Πρέπει να συμπληρώσεις τα παρακάτω πεδία με προσοχή:
Επειδή δεν μου είπες τι IP βάζεις για να δεις τη σελίδα του ρούτερ, θα σε μπερδέψω λίγο. Αναγκαστικά... Η IP του ρούτερ σου χωρίζεται με 3 τελείες. Είναι δηλαδή του τύπου Α.Β.Γ.Δ
π.χ. Στη διεύθυνση 192.168.1.1 ισχύει:
Α=192 Β=168 Γ=1 Δ=1
Βρες τα αντίστοιχα Α,Β,Γ,Δ από τη δική σου IP του ρουτερ και συμπλήρωσε τα κενά σύμφωνα με:

Διεύθυνση IP: Α.Β.Γ.200 (π.χ. 192.168.1.200)
Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0 (δεν επηρεάζεται από την IP του ρούτερ σου)
Προεπιλεγμένη πύλη: Α.Β.Γ.Δ (π.χ. 192.168.1.1)
Προτιμώμενος διακομιστής DNS: A.Β.Γ.Δ
Εφεδρικός διακομιστής DNS: Α.Β.Γ.Δ

Πατάς ΟΚ σε όλα τα παράθυρα κι έχεις απ' ευθείας στατική IP.
Αν κάνεις κάποιο λάθος, δε θα έχεις Ιντερνετ. Βέβαια λύνεται εύκολα το πρόβλημα βάζοντας τις σωστές ρυθμίσεις.

Εφ' όσον κάνεις αυτό, πήγαινε στη σελίδα του ρούτερ σου.
Βρες την καρτέλα με το Port Forward.
Βάλε στο target την IP: A.Β.Γ.200
Βάλε στη θύρα 60000
Ενεργοποίησε και το TCP και το UDP.
Πάτα αποθήκευση.

Τέλος στο utorrent:
Πήγαινε options > configuration > connection
Στη θύρα βάλε: 60000
UpnP, Nat-PMP, Add to Windows exclusions Ενεργά
Random port Ανενεργό
Κλείσε το utorrent και άνοιξέ το. Voila....

Y.Γ. Τον αριθμό θύρας (π.χ. 60000 που σου πρότεινα) μπορείς να τον αλλάξεις με οποιδήποτε πενταψήφιο νούμερο μέχρι τις 65000. Φρόντισε όμως να βάλεις το ίδιο και στις ρυθμίσεις του ρούτερ και στις ρυθμίσεις του utorrent

Last edited:
Μπαινοντας στο ρουτερ βρηκα αυτο,Virtual Server for Single IP Account το local ip adress ειναι 192.168.1.5.Στο πρωτοκολο ιντερνετ εκδοση 4 η διευθηνση ΙΡ ειναι 192.168.1.85.και η προεπιλεγμενη πυλη 192.168.1.5.Πες μου σε παρακαλω τι να συμπληρωσω?

Φίλε μου,

Εννοείς ότι έβαλες στον Η/Υ σου διεύθυνση IP: 192.168.1.85;
Και προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.1.5; Και οι DNS διακομιστές είναι πάλι 192.168.1.5;
Αν είναι έτσι, σημαίνει πως για να σετάρεις το ρούτερ μπαίνεις στη σελίδα: 192.168.1.5
Υπό την προϋπόθεση ότι ισχύουν όλα αυτά *, στη ρύθμιση του ρούτερ Virtual Server for Single IP Account βάζεις:
local IP address: 192.168.1.85
port: 60000 (ή ότι άλλο από 10000-65000)
Ενεργοποίησε τα TCP και UDP.
Και στις ρυθμίσεις του utorrent, όπως έγραψα δηλ. βάζεις την ίδια θύρα (π.χ. 60000)

* Αν δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις, μην βάλεις αυτές τις παραμέτρους. Πες μου πρώτα πού έκανα λάθος.

Χμ.... Κάτι δεν πάει καλά... Παλιότερα έγραψες:

Στο πρωτοκολο ιντερνετ εκδοση 4 η διευθηνση ΙΡ ειναι 192.168.1.85.και η προεπιλεγμενη πυλη 192.168.1.5

Μου είπες στο τελευταίο σου μήνυμα ότι η διεύθυνση του ρουτερ είναι 192.168.1.1 ενώ παλιότερα έγραψες ότι προεπιλεγμένη πύλη είναι 192.168.1.5
Έχεις κάποιο πολύπλοκο setup με 2 ρούτερ ή κάποιο server;
Γιατί αν δεν έχεις, αποκλείεται να μπορείς να συνδέεσαι στο Ιντερνετ με αυτά τα δύο να ισχύουν ταυτοχρόνως.

Τα πραγματα ειναι οπως ακριβως στα ειπα με το ρουτερ και την προεπιλεγμένη πύλη.Στο ιντερνετ μπαινω κανονικα σερβερ η 2 ρουτερ δεν εχω.

Στο τεστ του μτορεντ μου λεει οτι μπορω να κατεβασω κανονικα αλλα η πορτα ειναι κλειστη για ανεβασμα.Μου κανει εντυπωση πως μεχρι τωρα ολα δουλευαν κανονικα και ξαφνικα δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα.

Φίλε μου,

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω να κάνεις port forward τη στιγμή που δεν μπορώ να καταλάβω τι διεύθυνση έχει ο Η/Υ σου και το ρούτερ σου.
Αν εννώσω τις πληροφορίες που δίνεις στα ποστ σου, βγάζω το συμπέρασμα ότι είτε αναφέρεσαι σε 2 διαφορετικά/άσχετα δίκτυα ή κάπου κάνεις λάθος.
Επίσης το θέμα απαιτεί υπευθυνότητα γιατί το πιο απλό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μη λειτουργικό δίκτυο και η διόρθωσή του είναι δυσκολότερη εώς αδύνατη μέσω φόρουμ.

Ελέγχεις σωστά τον προσαρμογέα δικτύου που συνδέεσαι στο Ιντερνετ;
Δεν είναι δυνατόν ο προσαρμογέας αυτός να έχει Στατική IP: 192.168.1.85 και προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.1.5 και το ρούτερ σου να βρίσκεται στη διεύθυνση 192.168.1.1 Δίκτυο με αυτές τις ρυθμίσεις ΔΕΝ λειτουργεί (για την ακρίβεια λειτουργεί αλλά Ιντερνετ ΔΕΝ έχεις)

Ναι φίλε μου, βάλε τις τιμές!
Ποιες εννοείς;
Αυτές που έγραψα στο 1ο μου ποστ σχετικά; (με τα Α.Β.Γ.Δ)
Σε περίπτωση που δεν δουλέψει (μόνο αν κάνεις λάθος), να θυμάσαι τι είχες προηγουμένως ώστε να το επαναφέρεις.