Πρόβλημα με Music Hall mmf 2.1 - Ζητήται εισήγηση

efangelos

New member
18 May 2009
31
Αγαπητά μέλη,

Δεν πρόλαβα καλά-καλά να γραφτώ στο φόρουμ και τσούπ το πρώτο πρόβλημα :

Έχω εδώ και 7-8 χρόνια το πικάπ Music Hall mmf 2.1. Στην αρχή και μετά από κανα χρόνο ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι από τα ηχεία (σαν παράσιτα, σαν να μην παίζει καθαρά ειδικά τα μπάσα) μια από το αριστερό και μια από το δεξί ηχείο.Το πρόβλημα εξαφανιζόταν προσωρινά όταν κουνούσα τα τετρακολόρε καλωδιάκια της κεφαλής.

Επειδή θα άλλαζα κεφαλή είπα να κάνω και ανακαλωδίωση και πήγα στον Ρίτσο όπου αλλάχθηκε μόνο το τμήμα από την βάση του βραχίονα έως τον ενισχυτή (μπήκαν τα VDH 502 Hybrid με αντίστοιχα επίχρυσα rca) καθώς και κεφαλή Grado prestige gold. Ο μάστορας εκεί, μου είπε οτι δεν μπορούσε να κάνει ανακαλωδίωση στα καλώδια μέσα στον βραχίονα - ήταν δύσκολο να βγούν τα καλώδια από εκεί και δεν ήθελε να ρισκάρει κάποια πατάτα. Όλα καλά στον ηχο μέχρι και πρίν από 1 εβδομάδα όπου ξανάρχισε τα ίδια (σε χειρότερο βαθμό όμως).

Επειδή όλο το σύστημά μου είναι αρχαίο και ταλαιπωρημένο από μετακομίσεις/παιδιά/έντονη χρήση, θέλησα να αποκλείσω άλλες αιτίες και δοκίμασα άλλον προενισχυτή/ενισχυτή/κεφαλή αλλά φαίνεται οτι πάλι έχω πρόβλημα με τα καλώδια του βραχίονα.

Και εδώ χρειάζομαι μια γνώμη από τους εμπειρότερους :

1. Το πάω σε κάποιον μάστορα (ποιόν ??) και μου αλλάζει την καλωδίωση μέσα στον βραχίονα? - γίνεται στον συγκεκριμένο βραχίονα ? (ίδιος με του παλαιού Project rpm 2)
2. Να κάνω το παραπάνω #1 μόνος μου (και εφόσον μου πεί κάποιος από που αγοράζω τα 4 λεπτά καλωδιάκια σε ικανό μήκος περίπου 25 πόντους - όχι τα κοντά της Cardas)
3. Λαμβανομένου υπόψη οτι και η Grado έχει φάει τα ψωμιά της, να ρίξω το πικάπ στο τζάκι για προσάναμα και να χτυπήσω το Xpression III + Denon DL-160 ή εναλλακτικά τη Sumiko Blue point 2 ???

Αν βοηθάει το υπόλοιπο σύστημα είναι
Ενισχυτής Yamaha AX-450
Phono-amp Musical fidelity XL-PS
Ηχεία Audio Spectrum CM 2-2
CD-player Technics SLPG- 420A

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές του πόστ και ευχαριστώ προκαταβολικά

Last edited:
Το πικάπ το έφτιαχνε η Project. Πήγαινέ τον στον Ορφέα, τον αντιπρόσωπο της Project και θα σου το φτιάξουν.