Πρόβλημα με ΟΝΚΥΟ 807

aelara

New member
2 May 2009
54
Lemesos, Kypros
Φίλοι μου,
Σαν νέος στο φόρουμ, αλλά όχι και τελείως άσχετος με το θέμα, θα ήθελα την συμβουλή σας σε κάτι. Μέχρι να αγοράσω καινούριο Blue ray player και projector με HDMI , έχω συνδέσει το παλιό και αξιόπιστο μου ΣΟΝΥ DVP-NS900V DVD PLAYER, με component σύνδεση με τον βιντεοπροβολέα που έχω και με τον ΟΝΚΥΟ 807 ενισχυτή. Εως εδώ όλα καλά. Παίζει κανονικά τις ταινίες χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή θέλω να βλέπω και τα κανάλια της τηλεόρασης, έχω συνδέσει ένα παλιό αποδικωποιητή της LTV ( είμαι από την Κυπρο και εδώ τα συνδρομητικά κανάλια χρησιμοποιούσαν αυτούς για να λαμβάνουν το σήμα-το tuner είναι εξαιρετικό), στην είσοδο του CBL/SAT με σύνδεση SCART to composite στον ΟΝΚΥΟ. Ο ήχος ακούεται κανονικά, ο βιντεοπροβολέας αναγνωρίζει το composite, αλλά εικόνα δεν βλέπω. Έχω διαβάσει το manual του ενισχυτή, και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα παντα αλλά τζίφος.
Άλλαξα την σύνδεση στο VCR αλλά πάλι μόνο ήχο παίρνω. Στον παλιό μου ενισχυτή όλα ήταν εντάξει.
Τι μπορεί να κάνω λάθος?
Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές σε όλους.

Φιλικά
Θεόδουλος

Αν κατάλαβα καλά, χρησιμοποιείς την εξής σύνδεση:
DVD -> component in ONKYO -> component out ΟΝΚΥΟ -> projector.
Eπειδή δεν ξέρω καλά τους ΟΝΚΥΟ, μήπως η component out του ενισχυτή δεν είναι ενεργοποιημένη; Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που να ενεργοποιεί την component out (ίσως απενεργοποιώντας την HDMI out).
Αλλιώς, αν ο προβολέας είναι παλιός και δεν υποστηρίζει σήματα 720 & 1080, κάνε αυτό που λέει παραπάνω ο Στέργιος. Από το menu του ενισχυτή πρέπει να βρεις πως απενεργοποιείς το upscale (θα έχει κάποια ρύθμιση upscale ή upconvert οn/off).

Διαφορετική εξήγηση του προβλήματος εκτός απο αυτη που σου λένε τα παιδιά δεν υπάρχει.
Γιά κάποιον λόγο ο ενισχυτής κάνει upscale το σήμα και ο προβολέας δεν το αναγνωρίζει.
Εχεις δοκιμάσει απ'ευθείας σύνδεση του Player με τον προβολέα;

Είναι πολύ πιθανό την είσοδο εικόνας composite να την έχεις δηλώσει σε άλλη είσοδο - π.χ. component ή HDMI. Έλεγξέ το και απενεργοποίησε όλες τις εισόδους που δε χρησιμοποιείς. Μετά, ενεργοποίησε τη συγκεκριμένη είσοδο composite. Μου συνέβη κάτι αντίστοιχο με τον 607 και στην έξοδο HDMI έπαιρνα μόνο ήχο κι όχι την upscaled εικόνα...

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά η λύση ήταν πολύ εύκολη.
Το καλώδιο για την εικόνα δεν ακουμπούσε πολύ καλά, αν και φαινόταν ότι πατούσε πολύ καλά. Τέλος καλό όλα καλά.
Επιτέλους σήμερα έφτασε και το νέο μου lg blu ray-bd390 και σε ένα μήνα ο benw w1000.
Μπαίνω και εγώ στην νέα εποχή του High Definition.
Και πάλι ευχαιστώ πολύ
Φιλικά
Θεόδουλος