Πρόβλημα με Optoma HD65 - Έκρηξη και υψηλές θερμοκρασίες

chrispol

New member
22 May 2008
9
Καλησπερα σας....Εχω 4 χρόνια τον Optoma HD 65 και η ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Ξαφνικά πριν από καιρό άρχισε να ανάβει το κόκκινο λαμπάκι λόγω υψηλής θερμοκρασίας , καθώς τα ανεμιστηράκια που έχει, είχα την εντύπωση οτι υπολειτουργούσαν. Φυσικά ακουγόταν θόρυβος και έβγαζαν καυτό αέρα. Το χειμώνα δεν είχα πρόβλημα όμως το καλοκαίρι ζεμάταγε! ώσπου ξαφνικά στην προβολή ταινίας ακούγεται το μπαμ (σπάσιμο λάμπας ) σε χίλια θρύψαλα. Η λάμπα έιχε χρήση 1300 ωρών με όριο τις 2000. Βρήκα την εταιρεία http://www.projectorcenter.gr ως service της Optoma στην Ελλάδα. Μου είπαν για το Original module θέλουν 160 ευρώ + ΦΠΑ. Τον είχα αγοράσει από το Πλαίσιο. Έχετε κάποια άλλη λύση πιο οικονομική ; Αν είχε πρόβλημα ο εξαερισμός από την αρχή τον καλύπτει η εγγύηση; αν και νομίζω μονο 2 χρόνια είχε.

http://hcinema.de/ εδω αν πας Ersatzlampen Lager και βαλεις search εχει μονο τη λαμπα χωρις το module την γνησια 88 ευρω ή κατι τετοιο.Δεν θα δυσκολευτεις να την τοποθετησεις στο υπαρχων module.Υπολογισε κανα 12αρι ευρω εξοδα μεταφορας.Αν εχει ομως καταστραφει το Module απο το μπαμ καλυτερα να στραφεις στον εδω αντιπροσωπο αν ειναι μια διαφορα της ταξης των 50 ευρω γιατι ισως το ιδιο προβλημα το αντιμετωπισεις εκ νεου.Κοιτα τα tunel το optoma.Συνηθως εχει ενα στομιο που σκοπευει στον σωληνα στην ακμη της λαμπας με το συρμα.Εκει δες αν τυχων ειναι απο πουθενα φραγμενο.Καλα ξεμπερδεματα

Απο οτι άνοιξα και ειδα...μονο η λάμπα εσπασε....το module και γενικα η κατασταση εσωτερικα δειχνει να ειναι αθικτος....μονο γυαλακια απο το σπασιμο. Παιζει να εχει ζημια και ο ανεμιστηρας? για ποιο λογο εσκασε;

H λαμπα εσκασε ειτε απο αστοχια υλικου, ειτε απο κακη ψυξη. Κανεις δεν μπορει να σου απαντησει γιατι εσκασε.!
Ανεφερες και μονος σου οτι αναψε λαμπακι υπερθερμανσης, παρατηρησες υψηλες θερμοκρασιες.

Το αν εχουν προβλημα οι ανεμιστηρες, μονο ενας τεχνικος ελεγχος μπορει να δωσει απαντηση σε αυτο.!
Αν εχουν προβλημα, εννοειται οτι πρεπει να επισκευαστουν.
Επισης δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αν απο την εκρηξη παρεμειναν εσωτερικα καποια θραυσματα οπου μπορει να προκαλεσουν καποια περαιτερω βλαβη.

Με λιγα λογια, απο τη στιγμη που μιλαμε για εκρηξη λαμπας και οχι απλα φθορα και αλλαγη, δεν νομιζω οτι ειναι σωστη αποφαση απλα να αλλαξεις λαμπα μονο.

Ανοιγμα και ελεγχο για κομματια γυαλιων, ελεγχο ανεμιστηρων για να διαπιστωθει η σωστη η οχι ψυξη.!

Οπότε δηλαδη....στον τεχνικό.......κρίμα και βρήκα το γνήσιο module στο amazon με 70 δολλάρια......θα πάω αύριο να δω τι τιμή θα μου κοτσάρουν....ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Λοιπόν ακούστε οι "επαγγελματίες".....Μου είπαν,,,,142 ευρώ η λάμπα, + 30 ευρώ ο έλεγχος, + 80 ευρω το θερμικό (ανεμιστηρακι σε περιπτωση που ειναι χαλασμένο) συνολο 220 ευρω. Τους ειπα αν γινεται να ελεγξουν το θερμικο και μου ειπαν οτι για να γινει πρεπει να αγορασω τη λαμπα....να δοκιμασουν με τη λαμπα . Συγγνωμη...δεν επρεπε να εχουν λαμπα να κανουν τις δοκιμες τους; τι service ειναι; Πρεπει να κανουν το ελεγχο τους για το θερμικο με τη λαμπα που θα παρω....εγω. Και να το κουστουμι παει πολυ και δε θελω να προχωρησω στην επισκευη μου μενει αμανατι η λαμπα χωρις ανεμιστηρα......τι νοοτροπιες ειναι αυτες....και θα πληρωσω και 30 ευρω ελεγχο!!!

κοιτα να δεις.Σε αυτη την πειρπτωση πηγαινε παρε τη λαμπα με 70 δολλαρια που λες βαλτην και πηγαινε για τεχνικο ελεγχο των 30 ευρω.Με λιγοτερο απο 100 καθαρισες και εισαι και σιγουρος για το τεχνικο μερος.Αν παλι ο ανεμιστηρας ειναι οντως χαλασμενος με συνολο 170 ευρω εισαι κομπλε σε ολα

Αυτό έκανα....παρηγγειλα τη λαμπα με 70 δολλαρια.......ευχαριστω για την ανταποκριση...