Πρόβλημα με panasonic

morfin

New member
11 January 2013
63
Καλησπέρα σας.
Πρόσφατα πήρα μια 4Κ τηλεόραση panasonic cx 740e.
Σαν εικόνα είναι φανταστική.Αλλά αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με τις ταινίες.

Το πρώτο πρόβλημα είναι με την αναπαραγωγή από usb.Ενώ παίζει όλα τα αρχεία εικόνας
που έχω δοκιμάσει, δε παίζει σε πολλές ταινίες τον ήχο.Ανακάλυψα ότι δεν υποστηρίζει αρχεία DTS
και πιθανόν και AC3.

To δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με σύνδεση με pc.Ενώ με τη προηγούμενη FHD τηλεόραση
που είχα δεν είχα κανένα πρόβλημα, με την καινούρια μόλις βάλω μια ταινία κάνει διακοπές,
μαυρίζει η εικόνα και μετά συνεχίζει.Υπέθεσα οτι φταίει το καλώδιο HDMI,οπότε πήρα ένα καινούριο
2.0 αλλά δε διόρθωσε το πρόβλημα (η κάρτα γραφικών υποστηρίζει μόνο HDMI 1.4) .

To τρίτο πρόβλημα έχει να κάνει πάλι με τη σύνδεση με το pc.Eνώ η τηλεόραση έιναι 120hz και με
επεξεργασία από τη τηλεόραση 1000Hz παίζει μόνο στα 30Hz.

Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοια προβλήματα ή ξέρει τι μπορώ να κάνω?

Καλησπέρα φίλε μου εγώ έχω την cx670 όσων αφορά τα 30hz στα 4κ ειναι φυσιολογικό για πάρεις 60hz χρειάζεσαι hdmi 2.0 από την κάρτα γραφικών επίσης όντως δεν παίζει dts παρά μόνο ac3 Dolby digital , όσων αφορά το τρεμοπαιξιμο δοκίμασε στις ρυθμίσεις τον τύπο του hdmi.. Ελπίζω να βοήθησα :)

Καλησπέρα φίλε μου εγώ έχω την cx670 όσων αφορά τα 30hz στα 4κ ειναι φυσιολογικό για πάρεις 60hz χρειάζεσαι hdmi 2.0 από την κάρτα γραφικών επίσης όντως δεν παίζει dts παρά μόνο ac3 Dolby digital , όσων αφορά το τρεμοπαιξιμο δοκίμασε στις ρυθμίσεις τον τύπο του hdmi.. Ελπίζω να βοήθησα :)

θα συμφωνήσω μαζί σου μιας κι εγώ είμαι κάτοχος της εν λόγω TV, δεν είναι πρόβλημα νομίζω ότι αρκετές Tv δεν παίζουν DTS, υπάρχει λύση και ακόμη στο όνομα mkvtoolnix, δοκίμασε το και εδώ είμαστε.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Τις ρυθμίσεις του hdmi τις δοκίμασα αλλά δυστυχώς δεν είδα αποτέλεσμα.
Ίσως χρειάζομαι πιο καλή κάρτα γραφικών αν και νομίζω οτι η R9 270 είναι
υπεραρκετή για τέτοια χρήση...

Για τη μετατροπή του αρχείου το έψαξα και είδα και μερικά προγράμματα με τα
οποία δε κατάφερα να βγάλω άκρη.Επίσης μου φαίνονται αρκετά πολύπλοκα και
χρονοβόρα για να το κάνω κάθε φορά που θέλω να δω μια ταινία. Ίσως βέβαια
και να μην έχω καταλάβει πως δουλεύουν.

Το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ είναι ένα media player.Βέβαια δε ξέρω σε τι κόστος
μπορεί να φτάσει και αν υπάρχει κάποιο που να παίζει 4Κ, 3D και σε 100Hz

Την ίδια κάρτα έχω και εγώ και ειναι υπεραρκετή και δεν έχω το πρόβλημα που λες! Κάτι γίνετε ή με τις ρυθμίσεις του catalyst ή το καλώδιο έχει κάποιο πρόβλημα! ... 100hz δεν υπάρχουν!!! Το μάξιμουμ που μπορείς να πάρεις από υπολογιστή ή σύνδεση με hdmi ειναι 4κ 60hz ... Από την συγκεκριμένη κάρτα η έξοδος hdmi βγάζει μέχρι 4κ 30hz που για ταινίες ειναι μια χαρά αφού όλες ειναι στα24 ή 30

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κατευθείαν από τον υπολογιστή δεν μπορείς να τις παίξεις τις ταινίες αφού το έχεις συνδέσει;;

Νομίζω ότι έχω ψάξει τα πάντα στις ρυθμίσεις και δε μπορώ να βρω κάτι.
Τουλάχιστον μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μου.Καλώδια έχω βάλει 2
(ένα 1.4 και ένα 2.0) και μου κάνει το ίδιο πρόβλημα.
Αν τα 100Hz δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ταινίες από κάποια συσκευή
όπως PC ή media player τότε που χρησιμεύουν?Φαντάζομαι όχι στο τηλεοπτικό
σήμα.
Το 3D με 30Hz θα παίζει καλά άραγε?

Από τον υπολογιστή μπορούν να παίξουν απλά κάνουν συνεχώς διακοπές.

Ποιον media player χρησιμοποιείς στο pc? δοκίμασε κανέναν διαφορετικό

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το 3D δεν ξέρω τι γίνεται αλλά νομίζω θα ειναι οκ

Υπάρχει περίπτωση αν συνδέσω το display port του pc με το hdmi της τηλεόρασης
με αντάπτορα να πάρω 4Κ στα 60Hz?

Η τηλεόραση παίζει τα Hz που της ταΐζει το player (αναλόγως αν είναι σωστά σεταρισμένο) αλλά και τα p που είναι το αρχείο. Οι περισσότερες ματρόσκες παίζουν στα 23.976 ή 24 Hz και το σωστό είναι να τις παίξεις ως έχει και όχι με pulldown καθώς θα υπάρχουν σπασίματα. Δεν υπάρχει 'Το 3D με 30Hz θα παίζει καλά;'. Μια MVC ματρόσκα στα 23.976 θα παίξει. Ξέχνα τα μαρκετινιστικα περί πολλών Hz. Το ζητούμενο σου δεν είναι τα πολλά Hz αλλά να κλειδώνει το PC στα σωστά Hz κατά την αναπαραγωγή των αρχείων. Πχ ένα αρχείο 24p να το παίζει στα 24p και όχι να κάνει pulldown στα 60.

Επίσης, το μαύρισμα που αναφέρεις, αν το κάνει μόνο στο ξεκίνημα και στο τελείωμα της αναπαραγωγής είναι φυσιολογικό καθώς είναι η αλλαγή των Hz στην TV. Επίσης, αν πατήσεις stop κατά την αναπαραγωγή και ξανά start. Στο MPC-HC υπάρχει η επιλογή η αλλαγή στα Hz να γίνεται μόνο σε full screen mode.

Υπάρχει περίπτωση αν συνδέσω το display port του pc με το hdmi της τηλεόρασης
με αντάπτορα να πάρω 4Κ στα 60Hz?

Επειδή το έχω ψάξει υπάρχει μόνο ένας που το κάνει αυτό και κοστίζει 60 και ειναι της 3D club , νομίζω δεν αξίζει και όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω δεν υπάρχει νόημα για ταινίες παρά μόνο για παιχνίδια που με την κάρτα που έχεις δύσκολο στα 4K

Μετά από πολλές ρυθμίσεις και προσπάθειες κατάφερα να σταματήσουν οι πολλές και
συνεχόμενες διακοπές στην εικόνα όταν συνδέω το PC.Το πρόβλημα μάλλον ήταν στους
drivers της κάρτας γραφικών.Έβαλα μια άλλη έκδοση και τώρα έχει φτιάξει αρκετά.
Το μόνο που μου κάνει είναι δύο με τρεις διακοπές του ενός δευτερολέπτου σε εικόνα
και ήχο όταν βλέπω ταινία.

Όσον αφορά τα Hz από ότι κατάλαβα το να ασχολούμαι με το πως θα παίξει η tv 60 ή 100 HZ
και με τι εξοπλισμό είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.Και στο τέλος δε θα έχω και διαφορά.
Σωστά?

Κάποια προτεινόμενη ρύθμιση για το MPC-HC ?

Αν θες πήγαινε Options-> Video -> Full Screen

Επέλεξε το Use autochange fullscreen monitor mode. Σε κάθε γραμμή σου έχει το που θα κλειδώνει η TV. Για παράδειγμα μια ματρόσκα θα είναι from 23.400 το 23.981. Το display mode δίπλα είναι αυτό που σου δίνει η TV (τα υποστηριζόμενα). Επέλεξε το κατάλληλο για να παίζει 24p και να κλειδώνει σωστά.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ας μου επιτρέψει ο morfin να γράψω κ γω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω για να μην ανοίγω καινούριο θεμα. Πρόσφατα πήρα την cx710 και παρατηρώ οτι τόσο σε τηλεοπτικό σήμα, όσο και σε ταινίες/σειρές μέσω kodi (εξωτερικό android tv box) η ΟΤΕ τβ η εικόνα κάποιες στιγμές παρουσιάζει κάποια στιγμιαία "σπασίματα"/"κολλήματα" στην κίνηση. Που μπορεί να οφείλετε αυτό? ειναι θεμα κάποιας ρύθμισης της τβ; Επίσης αν εχει κάποιος φίλος να προτείνει ρυθμίσεις για βελτιστοποίηση της απόδοσης της τηλεόρασης.
Ευχαριστω εκ των προτέρων.