Πρόβλημα με παράσιτα στην εικόνα

satpatras

New member
29 December 2011
20
Κατω Αχαια
Φιλοι μου καλησπερα σας. Βασικα το επαγγελμα μου ειναι ηλεκτρολογος και εχω ενα θεμα το οποιο βεβαια χρειαζεται ηλεκτρονικο μαλλον για να λυθει. Αλλα θα ηθελα αν μπορεσετε να με βοηθησετε να το λυσω. Ενας φιλος εχει ενα καφε με 5 τηλεορασεις οι οποιες παιζουν NOVA, ΟΤΕ, ψηφιακα και συνδεονται με υπολογιστες. Επισης στην κουζινα του μαγαζιου υπαρχει ενα Inverter που εχει εισοδο μονοφασικο ρευμα και οδηγει ενα τριφασικο μοτερ εξαερισμου της κουζινας (σαιγκαρος). Το Inverter βρισκεται σε αποσταση 5 μετρων απο την κοντινοτερη τηλεοραση. Το Μοτερ ειναι στην ταρατσα του καταστηματος και σε ακτινα 5 μετρων γυρω απο το μοτερ βρισκονται τα δυο πιατα και η επιγεια κεραια. Οποτε το προβλημα ειναι το εξης. Οταν μπαινει μπροστα ο σαλιγκαρος και ξεκιναει να δουλευει ολες οι τηλεορασεις του μαγαζιου εχουν παρασιτα. Τα παρασιτα ειναι παραλληλες λευκες ψιλες γραμμες μεσα στην εικονα που μετκινουνται απο πανω προς τα κατω. Επισης οσο μειωνουμε την ταχυτητα του σαλιγκαρου μεσω inverter τοσο πιο εντονα γινονται τα παρασιτα.. Ξερετε καποια λυση που θα μπορουσα να εφαρμοσω για να σταματησουν τα παρασιτα στις τηλεορασεις. Μεχρι ωρας δοκιμασα πυκνωτη αντισταθμισης για να επαγωγικα ρευματα αλλα δυστηχως δεν εγινε κατι γιατι δεν δουλευε το inverter οταν εβαζα επανω του τον πυκνωτη. Ευχαριστω για οτι βοηθεια μου δωσετε.

Τα παράσιτα αφορούν συγκεκριμένες εισόδους (π.χ. τηλεοπτικό), ή αφορούν όλες τις εισόδους των τηλεοράσεων; Π.χ. το HDMI;
Δηλαδή τα παράσιτα εισάγονται από την κεραία, ή από την τροφοδοσία της τηλεόρασης;