Πρόβλημα με ψηφιακά ΕΡΤ

panzeruser

New member
11 October 2008
85
Καλημέρα,
Την Τρίστη 7/10 αγόρασα έναν skymaster dt-100 για να δω τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Κατάφερα να δω τα κανάλια για δύο μέρες (Τρίτη, Τετάρτη). Από χθες (Παρασκευή 10/10) τίποτα. Δοκίμασα να ξαναβρω τα κανάλια με search τίποτα. Πήγα στον χειροκίνητο συντονισμό και στο UHF 48 έχω ισχύς σήματος 95% και ποιότητα 90%. Παρόλαυτά η αναζήτηση δεν βρίσκει τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Επειδή διάβασα ότι οι skymaster έχουν κάποια προβλήματα με το epg της ΕΡΤ το έβγαλα από την μπρίζα και το ξαναέβαλα και έκανα και το ίδιο με το καλώδιο της κεραίας.
Θα ήθελα κάποιες συμβουλές-προτάσεις πρίν το πάω πίσω στο κατάστημα για αντικατάσταση.

πίσω στο κατάστημα για αντικατάσταση.
ειχα και εγω και σταματισε τελειως

Πήρες κάποιο άλλο ή το ίδιο μοντέλο; Έχεις να μου προτείνεις κάποιο αξιόπιστο αποκωδικοποιητή γύρω στα 50 ?

Ευχαριστώ,
Θα ρίξω και μια ματιά στο forum για γενικότερες εντυπώσεις από διάφορους αποκωδικοποιητές.

Δεν ξέρω ποιο μοντέλο έχει ο Γερμανός (αν και δεν νομίζω ότι παίζουν πολλά).

Το δικό μου είναι το DT2003 και το είχα πάρει νομίζω Φεβρουάριο από το MediaMarkt με 45-50 Ε.

Από κάποια στιγμή και μετά, παρατήρησα ότι χειροτέρεψε το σήμα σε κάποια κανάλια της τηλερόρασης.

Έβγαλα από τη σύνδεση το ψηφιακό και η ποιότητα επανήλθε.

Μετά όμως είδα ότι δεν άναβε ο αποκωδικοποιητής.

Τώρα δεν παίρνει μπροστά με τίποτα.

Α, να μην ξεχάσω! Όσο καιρό το είχα και δούλευε, είχα παρατηρήσει ότι έβγαζε τρομερή ζέστη. Ακόμα και στην αναμονή που ήταν.

και να σου πω την αλήθεια, το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα με αφήσει!

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ψηφιακά ΕΡΤ

Α, να μην ξεχάσω! Όσο καιρό το είχα και δούλευε, είχα παρατηρήσει ότι έβγαζε τρομερή ζέστη. Ακόμα και στην αναμονή που ήταν.

και να σου πω την αλήθεια, το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα με αφήσει!

Μάαααλιστα... Δηλαδή ίσως με μία παγοκύστη να κράταγε λίγο παραπάνω...
Αυτός που έχει τώρα ο Γερμανός είναι λέει DT2005, φαντάζομαι το επόμενο μοντέλο.
Δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχουν ψηφιακοί δέκτες από γνωστές μάρκες;;; Αυτόν τον κοίταζα γιατί είναι το μόνο που ήξερα την μάρκα (είμαι και άσχετος...), μαζί και με έναν Sherton που έχει το Πλαίσιο με 70Ε περίπου.
Υπάρχει τίποτε άλλο στην αγορά;

Να σου πω την αλήθεια, ίσως να μην αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για κάτι το οποίο δεν έχει την ανάλογη χρήση. Τα ψηφιακά ακόμα, τουλάχιστον για μένα, δεν έχουν πρόγραμμα που θα σε κάνει να το παρακολουθείς πολλές ώρες. Γι' αυτό καλύτερα να βρεις κάτι οικονομικό, να δεις ό,τι δεις και μπορεί να είσαι πιο τυχερός και να σου κρατήσει το μηχάνημα περισσότερο :)